31 August 2012

Raya ke 2 comel bersama keluarga


Rumahku kampungku ..eh silap umah org tuaku kampungku


Salam, hah kali ini entri tentang hari raya ke dua ako. yer memang kena ada entri ke2 ke 3 dan tah yang keberapa kali..(ini mengikut tahap kerajinan ako untuk hupdate yer)


Untuk raya ke dua, syukur alhamdulillah sebab dapat beraya dikampung belah keluarga ako dan syukur jugak en suami banyak melebihkan raya di sebelah ku walau hakikatnya 1st raya.kena beraya kat kg veliau..alah bukan jauh mane pun kami berjiran noks..agak2 rindu dah nak terburai xleh belah cer drive dalam sejam naik keta sampai lah kmpung ako. ibarat subang ke gombak dan ditambah sikit2 jammed dan trafik light camtulah lamenya nak sampai kg ako.heheh..

Hari raya pertama dlm tengahari setelah siap salam beraya tu trus kemas2 barang dan masanya berangkat ke kg ako. Dan aktiviti pada hari ke2 tersebut seperti biasa sebelah malam dan pagi kami menerima tetamu yang tak henti2 datang beraya. Maklumlah antara tetamu terdiri dari kawan mak dan ayah serta adik lelaki ako..sebab diorang ramai kawan kat kg (peramah) cam ako manjang duk bili+dapor(bajet sopan) hahah kurang sikit melayan selain dr cuci pinggan dan top-pup biskut raya dan juadah hidangan. Dan di sebelah tegahari kami mula maenjalankan aktiviti marathon raya. Ini kali pertama ako ikut sebab kitaorang akan convoy reramai beraya kerumah jiran tetangga hanya dengan jalan kaki.tu...dia jalan kaki pusing kampung kot..dalam cuaca angin sepoi2 xpaham bahasa jugak panas terik ako gagahkan jugak follow..sebab mak ngan ayah dah pakse nak bawak kenal jiran dan kawan2 diorang..adeiii (apelah kalau zaman bujang dulu mampu lah nak gojes kot skang dah kawen ..kena lah action cam bini orang dan semestinya en suami pun ikut ekekeek)

Eh ape dah yang ako dah melalut nih..meh lah kita layan gambar2 ni sudah..


Ini adalah golongan Adam dalam keluargaku..Ayah, Ba'e ,Habib dan Taufik.


Hah ini adalah satu satunya anak dara mak ayah ako yang masih dara dan single mongle..alah muda lagi kot sebab masih study skang umo baru 20 tahun..(makaih mudanya)


Itu dia ako yang manjang kena sakat ngan adik beradik ako..senyum bukan main smpai menampakkan gigi berlapis ako..miahahahah (tapi ako suka sangat gambar ni sbb nampak sangat spontan gituw)



Masa ni si habib asek buat lawak tah hape hape tah buatkan sume yang kat situ gelak pecah  perut (bila jumpa dik beradik camnilah ..tiba2 rindu kat diorang xsangka ako pun dah jadi bini orang skang dulu hingusan same2 ngn adik2 nih..


tengah berjalan ala2 diva with datin pn Norizan ekekek.. (ako suka panggil mak ako datin sbb die suka bonar bergaya cam datin ekekek)



Bersama si jantung hati hamba..

dan..dan..lagi gambar kami...



handsome sungguh ayahda hamba heheh..



budak ni memang manjang ngn benda alahni ngan sape pun xberkawan..men benda alah ni cam besok dah xda hari.. (trase menyesal lak bagi kat die..) tapi xpelah sebab die pun skolah kat kg..nanti xtau teknologi tahap mane sekurang kurangnya benda ni membantu die..la....kot..






Ok lah itu sahaja lah kot stakat nih ape yang ako  shared ngn korang..nanti kita tunggu next entry la plak..kita ke melaka jumpa BFF ever after ok.

4 comments:

#ciksuzlin said...

Datang sini dari segmen Blogger Aktif #2 : Ogos hingga Disember 2012 Kak Mia!

Salam Perkenalan

http://suzlinazreena.blogspot.com/

(^_____________^)

wong meimot said...

ciksuzlin- yer salam kenal salam raya. terima kasih sudi singgah akan beransur follow kamu ya..

Riena Haiqal said...

bestnya.. jalan jauh nampaknya.. hehehe tapi best dapat jalan dengan keluarga tercinta.. terasa kemeriahan raya

wong meimot said...

heheh best tu mmg best tapi panas pun sama gak ekekek..naseb la umah blakang sungai besar 1km depan umah sikit laut ada lah angin2 sepoi2 xpaham bahasa tu lalu lalang.
meriah boleh tahan sbb ada adik2 n mak ayah bestnya..(ok tiba2 rasa rindu kat orang tua hukhuk)

Cuba Klik tengok apa jadi!