13 August 2012

Gigih berbiskut

Ini minggu terakhir puasa, semestinya semua akan kalut ribut mencari keperluan yang masih xlengkap lagi.. Dan jugak ako dalam tempoh masa kecemasan ini masih gigih berbiskut aka buat dan bakar biskut.

Eh semua orang tanya bila masa ko buat wei.. Ko amik cuti ke buat biskut... Eh korang nih mujur bertuah lah kalau ako amik cuti semata mata nak buat biskut. Takda maknanya..bila masa ako buat biskut nih.. Kalau hari cuti ako start lepas sahur sampai petang lah, dan kalau minggu keje ako mula lepas isyak.. Dan biasanya ako sempat siapkan 2 jenis biskut untuk satu hari. Brape biji ako dapat siapkan untuk satu adunan? Yang tu ako akan peruntukkan 50 biji untuk mak ako, 50 biji untuk MIL dan yang lebihnya ako punya lah.. Untuk setiap jenis biskut ok. Heheh kena lah sama adil dan saksama sebab dah ada 2 mak 2 ayah skng..

En suami pun sokong ( sambil ngap biskut ako.. Sempat ke tak sampai raya sbb tiap2 malam die duk kunyah)

Ape2pun jom layan gambar2 hasil kerja tangan ako yer

4 comments:

Riena Haiqal said...

rajinnya comle buat kuih raya.. rindu pulak zaman bujang2 dulu kalau nak raya ni memang kena buat kuih raya ni.. dengan adik beradik yang lain.. ni sekarang nak buat kuih raya alamatnya Haiqal la yang jadi kuih...

Riena Haiqal said...

*comel.. apsal la dua tiga menjak ni asyik salah ejaan jer.. huh

wong meimot said...

nanti bila comey ada anak mesti jadi cam Riena gak..kuih ditukar kpda anak hahaha

tapi buat biskut ngn adik2 nih puas hati nikmatnya berganda kan time tuh gelak tawa ngn semua family so syiok ok

wong meimot said...

xpe mungkin sebab Riena puas la tuh ekekek

Cuba Klik tengok apa jadi!