8 August 2012

DRL untuk Bb Forte saya





One of several lights on a vehicle, such as a ship, turned on between dusk and dawn to indicate position and size.




A daytime running lamp (DRL, also daylight running lamp or daytime running light) is an automotive lighting (Automobile Safety) device on the front of a roadgoing motor vehicle, installed in pairs, automatically switched on when the vehicle is moving forward, emitting white, yellow, or amber light to increase the conspicuity of the vehicle during daylight conditions.

Environmental impact
DRL power consumption varies widely depending on the implementation. Current production DRL systems consume from 8 watts (dedicated LED system) to over 200 W (headlamps and all parking, tail, and marker lights on). International regulators, primarily in Europe, are working to balance the potential safety benefit offered by DRL with the increased fuel consumption due to their use. Because the power to run the DRLs must be produced by the engine, which in turn requires burning additional fuel, high-power DRL systems increase CO2 emissions sufficiently to affect a country's compliance with the Kyoto protocol on greenhouse gas emissions.[8] For that reason, low-power solutions are being encouraged[9] and headlamp-based systems are not allowed when DRLs become mandatory in Europe at the beginning of 2011. LEDs and low-power, high-efficacy, long-life light bulbs produce appropriate amounts of light for an effective DRL without significantly increasing fuel consumption or emissions. Fuel consumption reductions of up to 0.5 mpg may be found when comparing a 55 W DRL system to a 200 W DRL system.[10] In 2006, the UK's Department of Transport also found significant reductions in emissions and fuel consumption when comparing a 42 W DRL system to a 160 W full headlight DRL systems.[11] DRL fuel consumption can be reduced to insignificant levels by the use of 8 to 20 W DRL systems based on LEDs or high-efficacy filament bulbs.





Ok bukan saja sebab cantik malah ia nampak bergaya kot bila pasang DRL kat BB Snowy ako nih.Dan di sebabkan definisi di atas jugak lah ako mula decided untuk installed DRL. Kat bawah antara gambar2 sewaktu kerja installation dijalankan.



Memulakan kerja pendawaian untuk penyambungan device.



kejap je buat rupanya tapi nak dapatkan masa dan hari nak buat tu kena buat appointment..omakaih ngatkan  hanya kerja kek opis je buat appointment nak install DRL pun kena booking gak..dasyat sungguh kedai nih..

dan hasilnya...



DRL ni kalau bawak siang pun menyala yer..dan warna die sgt terang...yer waktu siang pun menyala sebab tu nama device ni DAY RUNNING LIGHT..dan die berfungsi bila saja enjin di hidupkan..akan mati beberapa saat selepas enjin dimatikan..


p/s : suka sangat tgk lampu nih sebab warna die putih..bukan ape biasa kita tgk lampu warna warmwhite atau kuning camtu..bila ada warna putih nk ke biru cam cantik lak (statement nak up kete sendiri la nih konon2)

4 comments:

Riena Haiqal said...

aaa...wow cantiknyaa. terang benderang la raya ni yer.. (^_^)

wong meimot said...

hahhaha Riena tulah cam tau2 je awak nih...

.::: Princess MOMOY :::. said...

wah wah...
berkenan sungguh momoy dengan sport rim itu
*citer pasal lain komen pasal lain
hihi...
DRL raya la nih =)

wong meimot said...

heheh ala momoy itu rim asal yunk..tengah berfikir ngat nak tukar rim baru tapi kena tunggu lame sikit la guna yang ni puas2 dulu baru tukar..

Cuba Klik tengok apa jadi!