31 July 2012

Masak kali pertama setelah 8 hari berpuasa

Tertiba terasa , berkobar2 nak masak lak, yela sebelum nih semua makanan berbuka cap order baazar jer, smlm tiba2 rasa nak masak. Tapi masakan ako xdalah hebat mane, alah makan berdua je pun klu ada anak pun bkn die tau makan mknan org dewasa. Hahahah..

Jadi ape yang ako masak adalah ikan dan ayam goreng berlada, tauhu goreng ( ako sgt suka ini tau goreng) pahtu daging masak sos tiram, ikan perkasam pemberian pn. Soon kawan en suami. Untuk air plak ako buatkan en suami air sarsi laici.. Dan minuman tambahan air mineral. Jangan dilupa buah kurma yer kena ada untuk berbuka ok.?

Dan akhir sekali tunggu waktu berbuka dan makan.. Jemput semua..alhamdulillah kenyangnya..

2 comments:

Riena Haiqal said...

wah pandainya masak... beraneka jenis lagi tu.. kalau saya memang takla seterror ini... tauhu goreng memang kesukaan saya juga.

wong meimot said...

Riena- heheh xda terer mane masakan simple tau lah, tapi saya lebih gemar baking dari masak2 lauk nih..

yer tauhu sangat sedap..lagipun bagus kalau makan..untuk elok kulit..ok pregnant mommy cam riena kena makan ok

Cuba Klik tengok apa jadi!