13 July 2012

The Lexis Port Dickson family Day 2012

Ok jom mulakan langkah menaip ni dengan lafas Bismillahirohmanirrohim..


Malas liat penat takda mood nak menaip tapi gagahkan jugak lah sebab nanti citer dah basi ako pun lupa orang pun dah xnak amik tau atau nak membaca post ako nanti (walau hakikatnya ako tau yang orang bukan lah nak sangat baca) do I concerned you!!!

Ok Ini tahun kedua ako bersama Cradle, alhamdullillah dah dapat permanent stuff lagi..berbaloi jugak lah ako bertahan selama ni..insyaAllah kalau dah dijanjikan rezeki itu untuk kita..mesti akan dapat punya walaupun banyak rintangan dan dugaan. Dan kali nih family day kami menuju ke arah Negeri Sembilan teruslah ke Port Dickson dimana terletaknya The Lexis yang dulu dikenali sebagai
The Legend International Water Homes  itu dulu lah skang dah tukar tau kepada The Lexis/Grand Lexis.



Sampai je kat sana, seperti biasa setiap stuff di berikan 1 bilik lah so bagi yang dah berkawen cam ako nih harus lah bawak suami,,,,yeah..best ok sebab company ako memang tangung kos penginapan dan jugak makan2 kat sana so ko pegi cuci kaki...best..sangat terbaik..kalau yang ada anak boleh lah bawak anak kalau yang bujang biasa share la ...Ape yang menarik tentang tempat ako pergi kali nih adalah


menawarkan resort tempat perlindungan gaya sukar ditandingi persekitaran atasan dengan kolam renang individu swasta, taman-taman berlandskap dalam setiap bilik. Ia menawarkan eksklusif dan azimat mistik dalam persekitaran ekologi.

Grand Lexis boleh diakses melalui Lebuhraya utara-selatan dan Lebuhraya Port Dickson-Seremban, dan purata masa perjalanan dari bandar Kuala Lumpur ke Port Dickson yang mengambil masa lebih kurang 75 minit. Terletak berhampiran Town Lukut, Grand Lexis adalah hanya 2 kilometer ke Bandar Port Dickson dan mudah disambungkan ke tempat-tempat menarik seperti Fort Lukut dan Muzium, Teluk UOA Pantai dan Sungai Linggi Firefly Sanctuary.

Resort mewah 5-Bintang ini di Port Dickson mempunyai koleksi luar biasa villa diilhamkan Bali yang dilantik dihubungkan dengan laluan pejalan kaki yang luas yang perintah pandangan yang megah laut terbuka. Grand Lexis menawarkan penginapan mewah dengan 317 vila yang luas yang dilengkapi dengan kemudahan moden seperti penghawa dingin, TV skrin rata, selamat bilik dan telefon. Setiap villa mempunyai kolam renang peribadi.

Grand Lexis Port Dickson menawarkan pilihan tempat makan yang menyajikan masakan tempatan dan antarabangsa yang lazat di Restoran Duyung dan Restoran Genn Jepun. Bagi mereka yang memilih tempat yang tidak rasmi untuk memenuhi, terdapat Bar Lanun atau Cafe Kolam, yang menyajikan pelbagai minuman dan minuman panas.

Mencampurkan perniagaan dengan lapang, Grand Lexis menyediakan kemudahan untuk konvensyen dan mesyuarat di mana Bilik Ballroom dan Fungsi dapat menampung sehingga kepada 450 tetamu dan sesuai untuk acara, konvensyen, seminar, majlis perkahwinan dan mesyuarat di Port Dickson.

Grand Lexis, dengan lokasi yang ideal, di tengah-tengah tempat kudus itu dalam harmoni dengan alam semula jadi, menawarkan persekitaran yang aman untuk tetamu untuk tinggal dan menerokai Port Dickson. Tarikan berdekatan termasuk Tanjung Tuan Hutan Simpan, Rachardo Rumah Api, Tanjung Tuan Beach dan burung unta PD Farm.

(maklumat dar Mr.Google yer..ako nak karang sebanyak dan selebar ni mmg xdalah kan..) yang ako menginap tu namanya The Lexis.

Jom layam gambar lak..








suasana/tempat ako menginap bilik ako masa tuh no U036 tulah bilik ako..hehehe so layan wooo..


2 comments:

Ct_hAjAr said...

cantik pemandangan..kata family day. takde pun gambar kengkawan..ker, honeymoon nie? :p

wong meimot said...

family day lah hajar honeymoon lambat lagi xsempat la..sbb banyak program yg da atur

Cuba Klik tengok apa jadi!