21 July 2012

Juadah puasa pertama

Mesti rambang mata kan, nak pilih makanan banyak giler kat bazar. Tapi puasa pertama ako adalah dikampung bersama orang tua dan keluarga mertua. Seronok semua dapat berkumpul bukan ape senang nanti yela nanti minggu2 berikut mesti dah bizi ngn hal masing2 company lah, kawan2 la, club la, erm so nak xnak kna lah aturkan bagi semua merasa detik puasa pertama ni seronok..

Mak dah masakkan rendang ayam, lemak udang ikan goreng, acar buah, ikan kering kertas, hailam ikan masim, sup ayam, pahtu kuih yang di beli dari baazar plak, kuih cakuih, kuih badak berendam, kuih buah melaka, agar2 pandan, kuih apam, kuih ape tah lagi 3 jenis ako dah x hingat. Tapi hidangan time tu xyah citer rambang mata da..xtau nak makan yg mane. Tapi bagi ako sgt mudah sebab ako suka mkn kuah sup2 saja.. Santan2 ni ako x gemar..Air minuman lak ada air carbonated merah ngn hijau mirinda, air cincau, bandung dan bandung cincau, air teh o panas dan air kosong. Boncit lah perut nak hadap semua air nih...makan yang sangat bernafsu kan? Hihi

Lepas makan nasi di hidangkan plak buah durian dessert la tu bak kata mak..pahtu ape lagi tersadai la kekeyangan masing2...

Selesai makan kami bersolat.. Tapi time adalah sangat kekenyangan heheheh...Alhambra lega kenyang puasa pertama berjaya di habiskan,,,


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

[PCL] said...

salam singgah pertama dari warga cg...slmt berpuasa.

wong meimot said...

salam..thanks sudi mempollo yer...nt saya jejak kamo balik ya

Cuba Klik tengok apa jadi!