31 July 2012

Bakal jadi langsir raya tahun ini

Yer.. Gambar dibawah merujuk kepada kain langsir baru untuk raya nanti. Almaklumlah kalau tuan umah pakai baju raya baru, langsir umah pun mesti nak baru jugak.. Majuk umah ako kang.. Skali skala mau lah jugak hias bagi cantik, bukan orang lain gak tinggal, ako ngan en suami gak yg tinggal. So untuk itu, ako bersama bubu gigih lah kami mencari kain ni Nagoya tekstil kat wangsa maju, ituje pun tempat yang ako tau. Ape lagi borong kain langsir lah.. Hah baju raya? Ekekek blom lagi beli. Aritu databg usha je dulu, makaih rambang mata, corak dan pattern yg sgt2 moden.kira mengikuti perkembangan fesyen terkini lah. Klau ikutkan raya tahu nih kami dah decided nak pakai baju nikah je.. Yela baju nikah baru pakai skali je. Lagipun nanti boleh lah ako measure ukuran badan ako terkini hahah setelah bergelar isteri ni. Mestilah banyak tempat dah kembang kengcut.. Time ni lah kalau nak tau baju nikah ako tu masih sedang2 fit longgar atau tak boleh sarong lansong ekekek... ( mimpi ngeri)..
Eh... Eh stop jgn citer pasal baju raya lagi.. Skang kita tgh sembang tentang kain langsir so semalam ako dah siap potong. Eh lupa lagi nak bagitau yang langsir ni akan ako jahit sendiri sebgai penghargaan untuk rumah ako heheh.. Tak tau lah cantik ke tak.. Kalau tgk dalam deco2 rumah n langsir nih. Sekarang punya pattern dah simple moden n alegan. So untuk jimatkan duit dan jugak saja nak asah skill ako akan jahit sendiri langsir ni.

Tunggu siap nt ako update yer

Sekian

4 comments:

hanayoora said...

mesti cantik kan langsir u buat....

wong meimot said...

Hihi xtau lg nt dah siap i update yer

Riena Haiqal said...

tak sabar nak tunggu awak update.. cepat2la buat dan tengokkan kitorang yer.. (^_^)

wong meimot said...

Riena- hahahha yer yer saya pun xsabar nak siapkan ..susah jugak rupannya buat langsir ni sebab die besat sangat2 ukurannya.doakan saya siap cepat yer..nak buat biskut raya lak nih

Cuba Klik tengok apa jadi!