21 June 2012

PhotoWonder mesti korang suka.



Description

Introduction
PhotoWonder has won “The iPhone App of This Week”! Thank you for your support, and you are the reason why we keep moving on!
---------------------------------------------------------
PhotoWonder presents your beauty anywhere and anytime.
PhotoWonder is a magic photo makeover, cool and easy to take, beautify and share gorgeous photos on your phone.

Main functions:
★Editing: Cropping, rotating and toning in an easy way.
Crop and rotate photos, as well as adjust their brightness, contrast and saturation as you wish.
★Beautification: Shaping charming face and slim body in the easiest way, PhotoWonder keeps your perfect figure.
Just smudge or tap with your fingers, you can have whiter and polished skin, large eyes, small face, slim body and no acne.
★Effects: Enhancing photos with all kinds of cool effects, PhotoWonder makes your photos in the highest quality.
PhotoWonder has a large collection of beautiful and practical picture effects. With one click, you can achieve many cool artistic effects, such as soft light, LOMO, autumn effect, blue tone, old photo, and thereby make one photo with different feelings.
Decoration: With a large number of beautiful decorations, PhotoWonder presents your individualized photos.
PhotoWonder integrates all kinds of pretty accessories, interesting stamps and fashion text material for you to create personalized photos.
★Collage: Collaging photos as interesting as you wish, PhotoWonder provides your own photo wall.
PhotoWonder provides 3 collaging modes: template collage, free collage and photo collage. The rich templates and fresh backgrounds help you create your own photo wall.
★Frames: Various frames make photos more interesting.
A great many simple or complex frames for your selection. 


PhotoWonder..yeahhh..sangat teruja untuk bagitau korang kerana kali ini ako mula ghairah mengedit gambar sendiri atau gambar ape saja menggunakan applikasi ini. Sebab2  jadikan ko gian dengan aplikasi ni adalah kerana, kemewahan idea juga kreativiti si pencipta untuk menghasilkan satu lagi kaedah pengubahsuaian yang lebih senang korang paham “touch up aka editing” gambak syok sendiri korang (hahaah ditujukan untuk ako jugak).

Kenapa ako bagitau gian?? Sebab kalau korang snap gambar korang dalam keadaan muka korang xbrape nak sedia , mungkin ada kulit wajah bermasalah atau seangkatan dengannya, ini adalah salah satu cara lah bila nak mencantikkan wajah dalam gambar..(di ingatkan dalam gambar ok) kalau real nak cantik kena lah jaga disiplin jgn jadi cam ako ikut mood je..kalau hari malas tak yah citer memang selepak lah ako kat office..juon pun lagi flawless dari muka ako yang pucat nih.. Dahtu dalam aplikasi nih ada banyaklah  folder2 yang mane korang boleh pilih scene untuk gambar,eksesori,pahtu siap ada koleksi set makeup, best lengkap dgn text decoration jugak koleksi anime jepun..sangat comel..dan tentu sekali ako suka...
Mencantikkan.

Korang  akan sedar bahawa??? di ulangi. Mencantikkan.
Aplikasi ini membolehkan korang  untuk "SLIM" kan muka atau badan yang hanya dengan sentuhan jari sahaja, membesarkan mata korang  dengan hanya guna 2 jari (eh cam syampoo lak), keluarkan jerawat, kulit yang lebih baik, memutihkan, keluarkan tompok2 mata merah, dll, dll, dll!! !
Apa lagi ??

Ok .. supaya menjadi sedikit lebih teknikal untuk mereka  photoshop freak (cam ako) yang sebenarnya mencari alternatif untuk mengedit gambar hanya dengan menggunakan iphone atau ipad. Mudah kan??
Ciri pelangsingan adalah sebenarnya sama seperti ciri "liquify (tap tap je guna jari)". Ia pada asasnya  membantu untuk mengecilkan atau mengembangkan bahagian2 yang korang xbarapa suka..makna kata ilangkan lemak dalam sekelip mata..hah!!!!!canggehhh babe!!!

Membuang jerawat adalah alat pengklonan, kulit yang lebih baik adalah satu tindakan yang kabur dan alat pemutihan pada dasarnya hanya mencerahkan imej!!..ok yang ni mesti ramai suka..xyah beli krim muka mahal sebab tompok dan parut jugak boleh ilang.

Beberapa tetapan yang lain pada aplikasi ini yang mampu korang tambah "hiasan" ke imej seperti purikura.  Anda boleh menambah topi, cermin mata, bibir dan segala macam perkara rawak .. tetapi yang paling penting ialah .... bulu mata..hah!!yang nilah ako paling suka la sangat2 hahah xyah lah ko beli fake eyelash sebab dn aplikasi nih memang dah tersedia ok..oyeahhhh...tak caya? Sila tatap gambar ako tu lelame..pasan x ako pakai bulu mata palsu..itu photowonder punya kekdah la tu..santek x?..kan kan???



So bagi sesape yang berhajat untuk jadi santek ala2 katun flawless bak artis korean boleh lah download aplikasi ini..confirmed!!korang akan puas hati ..heheh..so selamat mencuba..eh selamat meng download yer..





6 comments:

Riena Haiqal said...

sangat2 berguna.. hehehehehehehehehehe... nak download dulu yer.. :)

wong meimot said...

ok sile2 jangan malu2 yer.sgt2 di alukan

cik aletheea: said...

saye saaaaaangat suke photo wander....kikikikiki
buat collage, mmg terbaik!!

wong meimot said...

yeah betol sgt2 stuju..

Ct_hAjAr said...

cam best jer lebih2 lagi bila tgk gmbr kak comel ala2 korean gitu.hehe.tp utk iPhone je ker?utk bb takde? :p

wong meimot said...

Ct hajar- yer sngt best yunk sume org suka nih..erm xpasti lah untuk balcberry ada ke tak..rasenya xda kot..

Cuba Klik tengok apa jadi!