20 June 2012

Bombay Palace Luncheon Month of June.

Ok seperti kebiasaan setiap bulan ako akan update cerita terbaru tentang penjelajahan citra citarasa makanan yang datang dari negara2 luar, walaupun xsemestinya kita nak kena jejak tanah negara negara tersebut. Tapi itulah yang ako dapat dalam syarikat ako bekerja sekarang. yup!! enjoyed dan dapat rasa benda baru. Ok lah tak payah lah baca sangat ako ape yang ako bebel nih, sebab semua terjawab melalui gambar2 yang dah ako tepek kat bawah ni..layan kan saja dulu gambar2 ni ok.

Sedikit info dari laman rasmi.. Klik sini untuk keterangan lanjut







Bombay Palace Restaurant is world’s largest chain of North Indian Restaurants

operating in U.S.A – CANADA – U.K – INDIA and MALAYSIA.


Bombay Palace Restaurant Inc. has been established in 1979 and operating in

Kuala Lumpur since 1994.


Bombay Palace Restaurant is a Deluxe North Indian Restaurant located in a

beautiful colonial bungalow at 215, Jalan Tun Razak, with excellent ambience and

ample free car parking place.

Bombay Palace has been awarded “ Best Indian Restaurant in Malaysia” by:

1) Tourism Malaysia for the year 1998 / 1999

2) Tourism Malaysia for the year 2000

3) WAM – Millenium Gold Award for the year 2001 / 2002

4) Tourism Malaysia for the year 2003

5) Tourism Malaysia for the year 2004

6) Tourism Malaysia for the year 2005 / 2006


Bombay Palace has exclusive chefs from different regions of India, specially selected

and trained for high standards of Internationally renowned chain of

Bombay Palace Restaurants.

For Reservations / Enquiry

Phone : 03 - 2145 4241 / 03 - 2145 7220

Fax: 03 - 2145 7169

Restaurant Operating Hours:

Lunch :12.00 noon - 2.30 pm (last order)

Dinner : 6.30 pm - 10.30 pm (last order)

Address:

215, Jalan Tun Razak

50400, Kuala Lumpur

Malaysia



BOMBAY PALACE COOK BOOK

The Superb Moghlai cookery of Northern India has

a growing following & many aficionados of this

sophisticated subtly spiced cuisine were first

introduced to it at Bombay Palace Restaurant.



Now for the first time the chefs of this internationally

acclaimed chain of restaurants reveal their secrets in

"The Bombay Palace Cookbook"

 

 To order a copy:

CALL : ++ 603 21454241 / 21457220

OR

Fax : ++ 603 21457169













Komen : bagi ako makanan india ni sedap jugak lah, kira tekak ako boleh terima lah..yang paling ako suka roti nan kosong die dan jugak hot tea  sangat sedap light je rasa..nyaman je makan sebab naan die sedikit rangup dan xterlalu tebal..eh lupa die punya papadom sangat sedap..kunyah sampai lebam tapi xmuak..sedap woo kalau dapat kunyah sambil tgk citer korea. so kalau2 korang berminat nak makan kat sini atau nak date ke nak bawak famili ke makan kat sini..di galakkan sebab harga dia sangat2 lah murah alah standard ko makan Pelita kot. yang mahal sikit tu adalah kalau melibatkan LAMB punya bahan lah yang lain biasa2 dari RM10 ke 50++ la per serving. dan kamu dilayan sangat2 mesra. Selamat mencuba ok.

Gambar tuan tanah harus ada sebagai bukti ko memang melantak kat tempat ni yer..layan..


saya yang sedikit berisi, adakah ini tanda ako akan bertambah saiz berat dan saiz badan atau Allah bakal kurniakan ako zuriat?? amin2...hahahah xleh blah doa tuk diri sendiri..


4 comments:

Riena Haiqal said...

amin ya rabbal alamin.. cepat2 la dapat anak yer.. heheheh..
cantiknya tempat tu.. India mari.. hehehehehe
saya suka roti canai jer kalau masakan india ni. heheheheheheeh. :)

wong meimot said...

comel suka makan tosei tapi kan sejak dua menjak ni dah malas lah...dah xsuka..tapi diorg punya naan sedap tau

Ct_hAjAr said...

bestnye..cantik decoration tempat tue..

wong meimot said...

sangat klasik kan?

Cuba Klik tengok apa jadi!