15 May 2012

What makes good brain food for the child in your tummy?


Product Chart



Anmum Materna

What makes good brain food for the child in your tummy?

Folic acid: Folic acid is an essential B vitamin that pregnant women need to reduce the risks of brain and spinal defects in their children. The fact is everyone needs folic acid as it helps the body make new cells. For pregnant women, the need increases because folic acid also helps to combat anaemia, miscarriages and premature deliveries. However, in reality, only 3 out of 5 women get sufficient folic acid during their pregnancies. So it’s important for you to increase your folic acid intake and you can find this essential nutrient in leafy green vegetables, dried beans, peas and of course, Anmum® milk.

Gangliosides: Gangliosides are lipids that help in the development of your child’s brain functions, especially the synapses or connections. The more the cells of your child’s brain connect, the more potential his brain has for learning.

Essential Fatty Acids: EFAs support your child’s brain development, especially his eye functions. Your child cannot make his own EFAs, so he has to rely on your diet to get what he needs.

Folate: Anmum Materna™ is high in folate to help maintain normal growth and development. A lack of folate has been associated with an increased risk of neural tube defects in the unborn child. Anmum Materna™ is clinically tested to increase blood folate levels.

FOS: FOS, or Fructo-oligosaccharides, is a type of dietary fiber, that also plays a role as a prebiotic and helps to increase the numbers of good bacteria in the large bowel, maintaining good gut health for pregnant women.

















Ok x keterangan di atas jelas tak?? ini keterangan khas untuk mommy to be dan jugak pregnant mommy je tau..yang merancang nak ada baby. yang anak dara abaikan ok..klau untuk tambah pengetahuan apa salahnya ..I ok jer..

Ok saja nak share ngn korang la mane tau kot ada yang nak tau berminat nak tau dan memang tak tau..so kat sini ako sengaja lah nak share bukan nak menunjuk k. sedikit info berguna ape salah kalau kita sama sama share kan??

minggu lepas en suami telah belikan saya susu ini untuk menambahkan bahan gentian dalam menu makanan bagi rutin setiap hari.Masa kitaorang beli tuh yang tinggal hanya perisa coklat dan juga perisa original. dan bagi ako coklat aka milo bila cair dan menjadi minuman yeks...memang tak minum lah kan..rela ako minum perisa original, apa yang membuatkan en suami memilih susu ini kerana bahan2 dan khasiat yang terkandung didalamnya

So dengan mengamalkan susu ini segala khasiat yang diperlukan memang sah2 sudah tersedia, bagi ako seorang pemilik badan yang sangat lemah..sangat sukar kerana ako mengalami bila ako mulai berumahtangga, dengan susu ini nutrisi yang di perlukan oleh bakal2 ibu sedunia lengkap secukupnya.


Dengan amalan meminum susu Anmum Materna juga keadaan bayi yang bakal membesar di dalam rahim akan berada dalam keadaan sihat dan juga dapat membentuk tulang yang kuat dan bayi yang sihat insyaALLAH.

Anmum Materna ™ yang dirumus khas untuk wanita yang mengandung atau yangmerancang untuk mengandung. Anmum Materna ™ adalah tinggi di Folat, yang adalah penting untuk mengekalkan pertumbuhan dan perkembangan janin. Perisa yang mampu ditelan dan diminum oleh semua ibu di dunia. Anmum Materna ™ juga mengandungi Asid Folik, GA, EFA, Folat, FOS, Kalsium, Besi& nutrien penting yang lain. Ia merupakan makanan tambahan yang ideal yang akanmembantu dalam mengekalkan pertumbuhan dan pembangunan otak kanak-kanakdalam kandungan anda.
Penggunaan yang disyorkan:
2 gelas Anmum Materna ™ setiap hari.

kalau nak ako terangkan secara detail cam iklan2 asal memang xdapat lah..so kalau ada yang berminat boleh lah ke website ini ye untuk keterangan lanjut dan banyak contest dan juga promosi yang menarik..

Anmum Materna










gambar ako sebagai bukti pembelian...

2 comments:

kathy jem said...

Insyallah comel cume kena jaga lebih skit kesihatan tu..take care ye chomel..tak sabar nk tunggu berita gembira dr comel pulak..hehe ;)

wong meimot said...

Kathy - tulah xtra care yunk... Tpi tgk kathy lg best mkin cute lak tu suka tgk kathy pregy hihi cute+ vouge

Cuba Klik tengok apa jadi!