8 May 2012

SmartTAG -padu lalu sajer...


Setelah memiliki bb snow sekarang, seperti biasa lah en suami setiap hari xpernah lupa untuk berpesan supaya ako sentiasa beringat berwaspada dan berhati hati bila memandu, seperti biasa ako seorang yang sgt2 lah blur budaknya..angguk kan aje ape yang die pesan..

Dalam pada itu en suami tersangat lah prihatin untuk menyediakan segala kemudahan untuk ako guna pakai setiap hari, selepas di hadiahkan kereta skang sekali lagi en suami telah belikan menatang gadget ni yang kita sume panggil Smart TAG

Definisi dari pandangan ako sendiri : Smart TAG adalah satu alat/ device bantuan bagi memudahkan pemandu untuk membayar tol.. yelah dengan smart tag ni korang hanya perlu pandu lalu je..masuk je lorong smart tag sambil tangan ko mendepa ke depan cermin sambil memegang device nih..skali machine tu bunyik muzik tittot...hah lalu jela lepas palang tu terangkat kan..

Tapi ako ada cerita klakar yang ako rasa xleh blah dan xleh lupa bagi pengguna pertama kali smart tag ni..yela biasa ko akan benti kat kaunter ada org xda masalh kan..dah biasa yang pandu lalu ni yg leceh gak kadang2 kesnya. 1 pagi ako nak g keje dahlah dah lewat dahtu poyoohyooo.. je ako drive masuk line smart tag skali..mesin scanner x detect ako punya device lah..sah2 lah palang xnaik..so blakang keta ako lak ada keta amoi mane tah tapi muka keret siap hon2 bagai kat ako nak xnak ako selamber je reverse, masuk la line touch and go, bila duk kat line tu ako menapak jauh sikit lah kot...(sebenarnya jauh banyak) so xkan lah ako nak keluar touch n go..xdalah kan..nak xnak ako selamber bukak sit belt ako keluarkan separuh badan ako (sampai paras pinggang kot xsilap)hahahahah...mampos lah org nak gelak keta nih besar n lebau lah..huhuk..malu lah jugak siap ada en volvo sebelah bagi hon 2 x senyum sambil tunjuk thumb up kat ako..hahahahhah siyot punya en volvo... mesti diorang sakan gelakkan ako..lantak lah ada ako kesah..janji palang naik dan ako leh lalu..lepas tu ako serik konon2 xnak guna Smart TAG dah..balik ako cerita kat en suami..memang sah2 lah laki ko akan ketawa n kutuk ko..hahahah malas ako nak layan pahtu en suami desak suh guna jugak kemudahan die bagi tuh..so last week lepas balik dari cuti ako try guna ( dengan harapan mintak2 lah ok)..korang tau??..hah!!!!!!!!!HAHAHAHAHHAHAHAH skali ako berjaya buat kali pertama HAHAHAHAHAH happy betol..suka suka suka.....dan seterusnya hinggalah kini ako dah guna smart tag nih..senang je pun  nak guna ..kira dah nak hampir dalam 2 meter tu ko tunjuk lah device ko kat front mirror nt scanner kat luar tu akan scan (harus ingat jangan laju2 sangat masa nak scan tu sebab sesetengah scanner kat toll ada yang xleh detect..mungkin dah jammed cam jalan raya yang selalu jammed tiap2 peak hour.

P/s : thanks a lot yer en suami ..sayang bubu sangat2 muah muah muah...betul lah kata u sangat mudah..(jgn salahkan si isteri yer kalau sok2 dah jadi pemalas kehkehkeh)

6 comments:

najib ibrahim said...

haha,memang smart tag macam tu,kena bawa perlahanlahan apabila delat tol.tunggu palang naik terus vroooommmmmmmmmmm

wong meimot said...

hahhaha tulah baru tau la .mane lah tau sbb sebelum ni bayar manual jer hukhuk...walaupun i ni pemalu masa kejadian memalukan itu trus ilang rasa malu...so siyot kan??

Redlomo said...

smart tag baru... best 2...pandu laju.. www.redlomo.com :)

wong meimot said...

heheheh tulah yang lupa daratan terpandu laju sampai terlajak tu buat kan smpai memalukan diri sendirik tuh hahahahaah

aku's said...

xde masalah pandu laju.. laju mana pun bole bwk kalo da kt tol kan... sebenarnya xbole terbalik smart tag tu... kalo terbalik mmg dia xdetect... so kena letak arah yg btul...

wong meimot said...

aku&34;s

memang xterbalik pun pegang pun dah betol tapi tetap xleh detect

Cuba Klik tengok apa jadi!