23 May 2012

# Jahitan comel

saya jahit baju kurung sendiri

Bukan hadir dari bakat yang sedia ada, ini di sebabkan tekad dan juga usaha yang tak penah rasa jemu untuk berlajar. Mungkin akan ada yang kata "alah takpelah mak die kan tailor ..boleh lah buat.." hello mak saya memang tailor tapi bukan anak degil die ini. 

Yer ako seorang yang sangat degil dan keras hati..maaf lah kalau nak mengalah benda2 mengarut nak2 ako perjuangkan sampai menang..dan jugak untuk task kali ini bagi melengkapi lagi ciri ciri seorang isteri adalah dengan menjahit baju kurung sendiri..Percaya tak??hah...sah2 korang terkejut..iyer iyer ako jahit baju sendiri..tapi bukan lah baju fesyen ..stakat baju kurung je pun..nak lebih2 memang xreti lah..Dulu jahit baju kurung guna jarum dan benang makna kata guna tangan je tau..so skang dah da mesin jahit apa lagi lagi panjang lah langkah ngko nak merebak..so ngan bangga sangat2 ako show off ako punya skill yang baru je ako asah 2, 3 bulan yang lepas...

Nak tengok tak hasil ako yang xdisangka sangka..hahahah terer x??






Terus pakai g keje tuh...

10 comments:

  1. saya memang buta dalam jahit menjahit ni.. memang tak pandai.. jahit main hentam memang saya terror.. tapi kalau nak jahit betul2 memang takkan la..
    mak mentua saya pun tukang jahit gak.. hehehehe
    memang cantik ar baju kurung yang awak jahit... terbaikkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi thanks babe, hihi xda pandai sgt baru berjinak jinak ni

      Delete
  2. wah...
    meh i comment
    warna baju cantik, sesuai dgn kulit,
    tangan pendek sikit nampak tergantung,(ke u lipat tu)
    panjang kain, cun2 saja,

    overall: clap* clap* caya lar!!!!pewit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cml mmg suka lengan bj singkat

      Delete
    2. Thanks Cik zubaidah Mak je yg paling terer jahit

      Delete
  3. berbakat ni! leh buat business menjahit plak pasni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada niat jugak tp msih perlu byk practise lg

      Delete
  4. wah, untung la pandai menjahit, puas hati dapat pakai baju yg kite sendiri jahit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kina- xdala pandai baru belajar je ni masih

      Delete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews