22 May 2012

New Ipad untuk En Suami

New Ipad untuk birthday en suami..

Sebenarnya ako nih memang xpandai nak beli barang kat orang laki, lagi2 jenis en suami yang sangat cerewet harus lah berhati hati untuk beli ape sahaja barang untuk die silap2 die xguna, atas alasan sayang atau die memang xsuka..tapi still terima ngn muka yang sangat (tah xleh nak descibe) hahahah lantak lah kan..ako dah belikan so nak xnak kenalah terima kang touching la ako nt. 

So kali nih seperti kebiasaan ako hanya boleh sediakan jumlah peruntukkan untuk belikan apa sahaja hajat en suami insyallah selagi termampu ako cuba dapatkan ek. Tau sahaja niat en suami nakkan gadget terbaru dari Apple memandangkan oran duk kepochi pasal gadget baru ni..So gigih lah kan ngko sebagai bini mithali yang xbrape mithali nih mengumpul RM1 sehari untuk dapatkan jumlah yang cukup untuk biayai hadiah veliau..(yooooh je RM1 hahha camtu bape tau baru nak cukup kan..)adalah sikit2 menyimpan lame2 alhamdllah , rupanya ako nih seorang penyimpan yang bagus, mau taknya sebab ako siap boleh buat simpanan extra xsangka jugak,,,,happy jugak..hadiah en suami dapat beli..duit simpanan tu siap ada lebih walau xbanyak tapi boleh lah...Yela ako ni perempuan yang suka boros lagi2 bab shopping ni..yer mungkin zaman bujang banyak shopping baju kasut beg, berbeza bila dah berumahtangga ni ako lebih mementingkan penampilan suasana rumah suapaya kelihatan cantik dan segar untuk kami berdua tinggal..(ok enough jgn nak melalot k..)


en suami cinta hati saya sedang senyum malu2 semasa bergambar bersama gadget (muka xpuas hati tuh) hahahah...

The New iPad Technical Specifications





Size and Weight1
Height: 9.50 inches (241.2 mm)
Width: 7.31 inches (185.7 mm)
Depth: 0.37 inch (9.4 mm)
Weight: 1.44 pounds (652 g)
Height: 9.50 inches (241.2 mm)
Width: 7.31 inches (185.7 mm)
Depth: 0.37 inch (9.4 mm)
Weight: 1.46 pounds (662 g)

Storage2
16GB
32GB
64GB
16GB
32GB
64GB

Display
Retina display
9.7-inch (diagonal) LED-backlit glossy widescreen Multi-Touch display with IPS technology
2048-by-1536-pixel resolution at 264 pixels per inch (ppi)
Fingerprint-resistant oleophobic coating
Support for display of multiple languages and characters simultaneously



Chip
Dual-core Apple A5X custom-designed, high-performance, low-power system-on-a-chip with quad-core graphics

Wireless and Cellular
Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
Bluetooth 4.0 technology
Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
Bluetooth 4.0 technology
Model for AT&T: 4G LTE (700, 2100 MHz)3; UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
Model for Verizon: 4G LTE (700 MHz)3; CDMA EV-DO Rev. A (800, 1900 MHz); UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
Data only4

Carriers

Cameras, Photos, and Video Recording
5-megapixel iSight camera
Autofocus
Tap to focus
Face detection in still images
Video recording, HD (1080p) up to 30 frames per second with audio
Video stabilization
FaceTime camera with VGA-quality photos and video at up to 30 frames per second
Photo and video geotagging

Battery and Power5
Built-in 42.5-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery
Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video, or listening to music
Charging via power adapter or USB to computer system
Built-in 42.5-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery
Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video, or listening to music
Up to 9 hours of surfing the web using cellular data network
Charging via power adapter or USB to computer system

Input and Output
30-pin dock connector port
3.5-mm stereo headphone minijack
Built-in speaker
Microphone
30-pin dock connector port
3.5-mm stereo headphone minijack
Built-in speaker
Microphone
Micro-SIM card tray

Sensors
Accelerometer
Ambient light sensor
Gyroscope

Location
Wi-Fi
Digital compass
Wi-Fi
Digital compass
Assisted GPS and GLONASS
Cellular

Audio Playback
Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
Audio formats supported: HE-AAC (V1 and V2), AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4, Audible Enhanced Audio, AAX, and AAX+), Apple Lossless, AIFF, and WAV
User-configurable maximum volume limit
Dolby Digital 5.1 surround sound pass-through with Apple Digital AV Adapter (sold separately)

TV and Video
AirPlay Mirroring to Apple TV (2nd and 3rd generation) at 720p
AirPlay video streaming to Apple TV (3rd generation) at up to 1080p and Apple TV (2nd generation) at up to 720p
Video mirroring and video out support: Up to 1080p with Apple Digital AV Adapter or Apple VGA Adapter (adapters sold separately)
Video out support at 576i and 480i with Apple Composite AV Cable (cable sold separately)
Video formats supported: H.264 video up to 1080p, 30 frames per second, High Profile level 4.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps, 1280 by 720 pixels, 30 frames per second, audio in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format





Accessibility
VoiceOver screen reader
Support for playback of closed-captioned content
AssistiveTouch interface for adaptive accessories
Full-screen zoom magnification
Large fonts
White on black display
Left/right volume adjustment

Environmental Requirements
Operating temperature: 32° to 95° F (0° to 35° C)
Nonoperating temperature: -4° to 113° F (-20° to 45° C)
Relative humidity: 5% to 95% noncondensing
Maximum operating altitude: 10,000 feet (3000 m)

System Requirements
Apple ID (required for some features)
Internet access6
Syncing with iTunes on a Mac or PC requires:
Mac: OS X v10.5.8 or later
PC: Windows 7; Windows Vista; or Windows XP Home or Professional with Service Pack 3 or later
iTunes 10.6 or later (free download from www.itunes.com/download)

In the Box
iPad
Dock Connector to USB Cable
10W USB Power Adapter
Docu



Dulu en suami selalu merungut sebab ako suka menghabiskan masa bersama ipad 24/7 slau jerw ngn menatang tu toucing kot die ako lebhkan masa bersama ipad dari ngn die..hahah  sorry sayang walau lebihkan masa bersama ipad tapi sekali masa bersama u ayg igat smpai bebiler..ouch....

dan sekarang en suami takkan bising sebab masing2 dah ada sebijik sorang...layan..


(^^) LOVE U SAYANG SAMPAI SYURGA (^^)


2 comments:

Riena Haiqal said...

saya singgah sini...

wah sorang satu dah ada ipad yer.. :)

wong meimot said...

hye Riena haiqal thanks for visiting my page dear

Cuba Klik tengok apa jadi!