21 May 2012

Happy Birthday Bubu 29th





Pada minggu lepas merupakan ulangtahun kelahiran en suami yang ke 29 tahun veliau. Semestinya lah setiap wanita bergelar isteri akan berasa cemas dan sedikit kelam kabut mancari idea macam mana cara untuk bagi kejutan kepada veliau.


Ako cari idea macam2 untuk bagi kejutan kat veliau siap bukak page Mr Goggle untuk cari trick2 terbaru untuk buat surprise..hahah siyot je yela setiap tahun veliau je yang rajin buat surprise kat wife die yg demand nih..tapi wife die yang degil lagi keras kepala nih lansung xda buat ape2 melainkan suka melawan cakap..hahahah nak buat camne standard la tu kan yang belom modified lagi..

Sementara nak sampai hari yang dinanti ako semestinya mengerah kedrat ke shopping mall mencari barang asas, kali nih ako akan buat sendiri semua persediaanya supaya kali ni dapatlah ako buktikan kesungguhan ako dalam menyiapkan sambutan untuk veliau..(ekekekek terharu tak??) mau taknya kak Reen siap tegur kerajinan ako buat benda2 leceh tu..sedangkan ako boleh je beli yang siap.. kat kedai memang ada tapi xjumpa yang ako nak thema yang mengikuti ciri2 yang ako harap tu sukar ditemui..so i decided to prepare semua by my own self la..tak kan ako nak mintak tolong orang lain lak..laki sape nih..laki ako kan??so harus lah ako yang sediakan semestinya kena dengan ikhlas.

So malam yang dinanti telah pun sampai yeahhh....tapi ako dah cukup exhausted sebab skang kat office banyak keje ..ako memang lah xda keje sangat sebab bos banyak buat meeting kat luar, cuma yang xtahan tu boss ako suka last minute tukar time deal atau venue ..sah2 ako da confirmed tuk venue tetiba die cancelled dahtu ko mula sasau nak call third par ti semata2 nak kena re schedule balik sume. dahtu tolong senior2 buat sikit keje biasa2..alamak memang ako skang stamina xda lah buat keje sikit dah semput jalan lame sikit dah semput so how nih..??? Balik umah ako balik awal lah sebab nak amik cupcake yang telah dijanjikan bukan ape kalau balik lambat nanti camne nak cover nanti en suami nampak mesti die akan tanya, sedaya upaya ako sampai umah seawal 6.15ptg.. dahtu siap leh called en suami takut2 die otw nak balik kang kantoi lak kang sebab ako mintak org tu pass the cake kat depan jalan besar nak masuk lorong umah ..so line clear...Cake DONE!!


heheheh so tengok cupcake yang ako sediakan untuk en suami..siap ada theme bola yang die suka dan jugak koleksi jenama badminton brand nampak x decoration2 tu..hah ako buat sendiri ok..siap curik masa buat kat opis senyap2 baik punya cover line buat bawah meja sorang2 ,,,xpe xda sape tau jnji benda siap k.

Balik je ako cuma try landing kat ats tilam, selalunya ako akan mandi siap2 mungkin terlalu penat kot..tapi cake ako dah siap2 sorok dlam almari baju..hahahah..so tertidor lah ako sampai jam 8mlm..hah masa ako sedar2 tiba2 nampak shadow en suami duduk sebelah ako ..sambil kejut bangun sayang I dah sediakan dinner tuk u jom makan jom..What?!!laki ako yang buat dinner lagi..adeiii ape punye bini lah, memang akui en suami banyak mengorbankan waktu die untuk sediakan dinner untuk kami setiap malam bukan ape kadang2 ako balik sampai umah lewat ini sume jammed punya pasal..stress btol, tapi bila balik tengok en suami sambut ngn penuh senyum manja ako sangat bersyukur kerana ada dia selalu rajin n tahan melayan kerenah ako yang sangat2 lah susah nak dengar kata ni..senang cakap en suami selalu ejek ako "BUDAK DEGIL"  lepas je kami mkn malam ako terus mandi..dan en suami ajak ako tgk CD citer planet of the apes..layan lak citer tu tapi mata ako x habis2 duk hitung jarum jam lagi setengah jam masa dahnak tepat jam 12, so ako cepat2 siapkan decoration dan ruang makan tanpa di sedari en suami..yang ako pelik die sikit pun xkisah ako kejap2 menghilangkan diri...

Tiba2 tepat jam 12 ako terus Pause kan dulu citer yang tengah kami nonton sambil tarik en suami pandang kerahnya dan kata "BUBU HAPPY BIRTHDAY" ako tarik manja die ke arah meja makan dan lihat sedikit persiapan yang itu je kot ako mampu sediakan..huhu nak sediakan belon banyak2 seperti yang di rancang kak reen tapi apa kan daya ako ni penakut ngn belon ..so say no to balloon la ek.. 
Tapi en suami boleh lak senyum kambing..gelak2kan ako sebab buat benda nih..kata die die cam dan pasan tgk pangai ako lain macam die suspek ako da buat sesuatu so confirmed lah syak die betol..dah skali lagi die peluk ako dengan erat sambil ako wished kat telinga die..(touching kot time tu yela xpenah ako nak touching2 sambut birthday ngn die tapi kali ni rasa tersentuh sebab en suami walau nampak seperti xbagi sebarang reaksi yg pelik masa tu tapi berulangkali die peluk dan cium ako huhu...nampak lah cara die menghargai usaha si isteri yang degil nih..(huhuu)

Ok jom layan moment masa kejadian itu..


jejaka yang menjadi idamanku dunia akhirat


ceeewaaahh birthday boy kusyuk baca card...paham ke tak ape yang ayang tulis tu?almaklum la..ayang ni bukan lah terer mengarang ok..senang cakap dari tulis..

I love him damn much..huhu tau tak yang ayg sayang u sangat2 ...maaflah yek sebab selalu degil nt tahun depan cuba decrease sikit lagi jumlah kedegilan ini ok..



Ps : slamat ulangtahun ke 29 buat u suami tercinta, alhamdullillah syukur kehadrat ilahi kerana Dia masih membenarkan ayg bernafas di atas bumi ini untuk bersama u sebagai isteri juga menyambut hari lahir u.
Syukur alhamdullillah u memilih ayg untuk menjadi teman hidup dan syukur alhamdllah sebab u sanggup bertahan melayan n turutkan saja pangai i yang kadang2 terlalu kebudakan (laaaaa sangatttt kan...) silap mengada ..standard la mengada ngn suami je pun..Semoga Allah memberikan rahmat di ats hubungan kita dan u di kurniakan cahaya mata yang sekacak u dan secomel ayg (hahah nak jugak..xkira) dimurahkan rezeki juga berjaya dalam apa jua yang u hajati ok..

I LOVE YOU SAYANG MUAHMUAH MUAH......FOR THE REST OF MY LIFE...ONLY U IN MY HEART FOREVER!!!





ps> next entry untuk update birthday gift for him..
   

2 comments:

kathy jem said...

Hepi Besday Bubu..eh! hehe ;P

wong meimot said...

coit cubit kathy kang...saje je..nak bagi jeles la tu..bubu i je leh paggil org lain xdibenarkan ekekekek..btw thanks yer

Cuba Klik tengok apa jadi!