16 May 2012

Bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan

Sebelum Plastic surgery..wajah beliau sememangnya cantik dan hakikatnya seorang manusia biasanya tidak pernah bersyukur dengan apa yang ada, mereka masih mahu mengubah tentang kejadian yang hakikatnya telah terukir terjadi kepada setiap individu. Hakikatnya begitulah kita sebagai manusia, sungguh kata  ako sendiri kadang selalu mengomel ngan bentuk fizikal ako sendiri, yer betul ako buat pengakuan berani mati ok..betol korang ako ni secara jujurnya yang ako ni sangat obses untuk kurus seperti mana si Valeria ni..siyes ...Masa mula mula ako tengok gambar minah nih, betul betul teruja dengan bentuk badan veliau makaih pinggang kerengga kot..cantik dohh...memey lah ako nak sangat lah body cam die uhuhuhu..tapi ako xsemampu die, dan secara berani ako mengatakan die buakan lah ASLI!! Kalau ia terhasil di sebabkan kerajinan kita untuk bersenam dan berdiet dengan cara yang betul ako boleh terima tapi ini tidak, seperti Veleria die sanggup menggunakan technology terkini bagi mendapatkan rupa sekarang dan lihat lah hasilnya, kira ko menjadi terlalu kejam kepada sistem tubuh badan ko..yer..betul sebab nak cantik kan? camtu lah ako..mungkin xboleh salahkan die sebab nak nampak lebih lebih lebih cantik dari ape yang die miliki kini. Mungkin ako sendiri kalau dah terlalu kaya raya duit tak tau nak bawak guna untuk ape, mau jugak ako buat camni..tapi tulah berfikir lah diparas fikiran manusia NORMAL..dan kita sebagai orang yang berpegang pada ajaran dan agama Islam yang mengajar ako untuk bersyukur lah dengan apa yang ada. Mengubah kejadianNya adalah satu dosa. bermakna kita tidak bersyukur dengan apa yang dianugerahkan olehNya. Peringatan ini juga ako tujukan khas untuk diri ako nih yang selalu saja mengabaikan ape yang Wajib bagi seorang umat yang beragama Islam..huhuhu.


So ako tak nak celoteh panjang memandangkan ako sendiri terlalu taksub dan teruja dengan wajah terbaru veliau walaupun die telah menafikan yang die pernah menjalani pembedahan untuk mengubah semua kejadian asal pada tubuh badan serta wajahnya.

Jom layam gambar wajah dan bentuk badan veliau sebelum surgery...






sememangnya die dah cantik walau x bedah 



Tapi.....................................

Lepas jer bedah...wow....wow...wow....

SANGAT CANTIK SEYHHH....sangattttttt....


ni gambar sebelum buat breast


selepas masukkan silikon..cool...ako nak jugak besar camni tapi kalau boleh cara orilah die membesar tapi bukan dengan cara bedah letak benda nanti nak buat keje ramas meramas pun sakit doh... hahahahahah (ok..abaikan yer..otak mula kuning biasalah orang dah mnikah ni kan)



P/s : walau apepun bentuk rupa paras anda arus ingat sesuatu perkara bersyukur dengan apa yang telah di kurnai Allah, sesungguhnya kecantikkan asli itu adalah seindah kejadiannya dan yang penting ia kekal terletak pada tubah badan masing2 yer. Kalau kot yer pun nak kurus harus lah amalkan diet yang betul dan senaman sebetul betulnya dan jugak kalau nak mata bulat skang produk makeup dah boleh conteng2 muka korang jadi seorang yang sangat cantik dan paling best skang instagram kan hado..siap gambar boleh edit2 lagi photoshop pun banyak versi boleh bikin muka korang jadi anime..siyes xcaya..jom ako tunjuk salah satu gambar ako sendiri edit..


edit bagi nampak flawless... hahah hakikatnya muka ako xdalah flawless mane pun seperti di bawah


tengok lah bintik hitam dimuka kelihatan dan sedikit berminyak lah huhuhu... tapi xpe ako bersyukur cuma ako ni xleh ubah minded thinking menguruskan lagi badan ako huhuk...


Dan amat beruntunglah bagi sesiapa yang memiliki keperibadian menarik walau tidak puyai wajah yang xbrapa cantik..juga amat kasihan bagi orang itu bila tidak tahu bersyukur dengan apa yang telah Allah berikan..akhirnya akan merugikan diri sendiri juga orang lain la kot sebab yang xori selalunya tak akan kekal sebab itu hanyalah PELESU dan TAK AKAN KEKAL selamanya melainkan peibadi yang baik ikhlas lagi jujur sejujur jujurnya jadi diri sendiri yer..

Sekian..












4 comments:

ratna said...

Fuhhh...keciknya pinggang dia. Ada satu gambar tu dah mcm anak patung pulak.

wong meimot said...

Betul Ratna, i pun nk gak cm pinggang die tapi xmo la bedah medah sakit kot huhuhuhuhu...

terry rotten said...

Erkkk... mana gambar wajah dier dah kena expose?

wong meimot said...

tu lah gambar die selepas operate ..cantik kan?

Cuba Klik tengok apa jadi!