2 May 2012

Berisi



Hah, korang mesti ingat ako berisi makna kata ako dah ada isi kan?? Bukan lah.. Ako ni hah dah makin berisi lepas dari gugur, memang berpantang tahap giler kentang..tapi kurusnya hanya dlm tempoh sebulan jela, bukan ape encik suami banyak sgt da bagi makan, walau ko xnak makan pun memang akan dipaksa mkn ok.. Kadang kunyah makanan dlm jiwa yg menangis,,huhu gemok lah ako.. Kata en suami ako kna jaga kesihatan tak nak sejarah buruk berulang..yela keadaan badan yang lemah boleh menyebabkan ko xmampu nak tampung kandungan ko nt.

So nak kena rela lah sbb untuk badan ako untuk en suami dan bakal kandungan ako nt,nak xnak kena lah akur yer. Skang bole dikata satu hari ako akan mkn lebih dari 3 x la sehari mlm dah wajib skang xkan ko nak menipu sah2 ko dah berlaki nak menyorok katne? Memang xda lah..haruslah ko mkn telan kunyah depan 2 bijik mata die..

So skang keje mkn tu mmg rutin nak bersukan memang xdapatlah.. Ikutkan hati ako ni nak je bersukan bukan ako xleh nyorok2 tapi kepercayaan yang en suami bagi kena lah ko jaga elok2 lagipun bermati matian die jaga ako kot. Kalau ako dgil gak nanti ako yang akan terima akibat buruk.

Semester sekarang ako memang xda sukan hanya keje makan tido jela.. Semester badan mulai melebar lemak sana sini..arghhhh noooo... Kena lah redha dan korang redhakan saja kalau ako mula membesar yer hukhuk..

P/s : dalam duk kuat mkn ada lah jugak ako diet stgh ari tapi xmampu bila malam en suami akan menyaksikan secara live acara suap nasi kedalam mulut..huhu so camne? :(
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Redlomo said...

takpe kuat makan janji happy ... www.redlomo.com :)

wong meimot said...

mmg happy tapi badan naik yang buat x happy tuh huhuhu

Cuba Klik tengok apa jadi!