12 March 2012

Made by my self (blinking baju kurung)


bahan yang diperlukan adalah batu sticker yang boleh didapati di mana2 kedai perhiasan atau kedai jahitan atau kedai barangan pengantin .


gambaran baju yang belum di penuhi batu blink-blink..liplapliplap...


Mudah sangat ape yang koang perlu buat adalah dengan mengasingkan lapisan pertama dan tekapkan batu ke tempat yang korang nak tampal tu. Tapi sebelum nak lekatkan kena lapik kain dulu lah atas batu tu bukan ape mengelakkan plastik akan cair diatas baju . seronok buat benda nih kejap pun kejap jer. lepas tuh guna iron dalam suhu sederhana ok..pahtu tekap lah sampai lebam..hahah (eh eh..bukan2..tekap dalam 5 minit lepas tu batu tanggalkan plastik lapisan kedua) ok..


Done!!!




tengok lah hasilnya ako da tambah kat bahangian tangan baju skali


kemas dan simple kan


cantik x???


Ok baju cantik,siap tergantung untuk dipakai..


Ok inilah rupa orang yang sebok nak nunjuk hasil keje yang x seberapa..( cam xcukup vitamin lak muka ako nih ek?)


p/s : nanti korang pun boleh cuba buat ok..

4 comments:

Ct_hAjAr said...

wah..kak comel.senang jer rupenye..cantik baju tu bila dah letak batu2 tue..nak try la ti..thanks for d info.. :)

wong meimot said...

CT hajar- yeah betol tu sgt mudah cuma perlu rajin sahaja..heheheh

Ok boleh cuba buatkan baju dan tudung awak jadi lebih glamorous yer

Ct_hAjAr said...

a'ah kan..leh cube kat tudung..tak terpikir pun..hehe.anyway, thanks akak!

wong meimot said...

hajar welcome ok kalau dah cuba dah buat nanti sila post kat blog kamu tunjuk ok

Cuba Klik tengok apa jadi!