15 March 2012

Jom pakai Chacoal Mask

Salam korang..ok dah banyak kali ako buat aktiviti ni..dan banyak kali jugak ako try nak share ngan korang kat page nih.pasal aktiviti ako pakai musk..(erm rase2 perlu ke ako nak kepohchi satu dunia pasal pakai musk hah? xperlu kot..but WTH la kan ako punya suka ako punya page hahahah)


perkara pertama sebelum ako memulakan aktiviti main topeng topeng nih aka MUSK ni kenalah cuci dulu muka korang bersihkan sume sisa makeup dan kotoran yang xperlu pada kulit. dan setelah itu keringkan wajah..erm done! Ok pakai scaft cam ako tunjuk dlm gambar kat atas tuh kalau korang ada yang biasa pun still boleh gak jnji maintain boleh hold rambut yg bakal mengganggu dahi lebau ako tu kan.




hah korang penah jumpa tak musker ini..yeah jualan online slalu ada sila beli di sana yer..nama die Charcoal Musk. die ada dua jenis satu facial dan satu ini untuk musk..ako facial xpakai lah brand ni ako pakai sabun mandi jer hahahah..tapi saje getik nak pakai musk..dah orang cakap kalau rajin pakai musk muka akan kelihatan bersih (erm..ok..yer ker xsilap ako ngan air sembahyang je muka nampak bercahaya) comel2 bila nak insaf nih..coiii...

Dan kemudian ko tepek lah kat seluruh wajah, avoid bahagian mata yer..kang kena mata keras lah bijik mata ko nak melihat (skema ayat ako nih)




Ko biarkan musk tu kering kat muka ko dalam 10 ke 15 minit dan lepas je kering ko peel off je kerak2 yang dah mengeras tu dan akan dapat hasil ok..

Hah tengok lah nampak je muka ako ni macam2 je flawless hakikatnya ko tgk lah white head tu..yeuwww...terutama bahagian hidung dan dagu..mmg lah xbanyak n xdalah jelas kelihatan tapi kalau xrajin buang atau amalkan pakai musk akan buat muka ko makin teruk kot..(pendapat ako lah)



See...see...tengok..sini hah muka nampak sangat segar selepas selesai aktiviti Face  musk ..Eh bole lak lupa lepas ko dah peel off musk kat muka jgn lupa cuci bersih balik muka ngan warm water yer jgn air panas lak kang melecur muka ko gak yang cacat..ako mmg sah2 xjamin kan... dan lepas tuh ko apply lah moisturizer ok..confirmed sangat2 selesa dan segar yer.

p/s : (terima kasih en.google dan HEALTH/BEAUTY ONLINE SHOP.

About the Chacoal Mask
Charcoal powder is one of the traditional raw ingredients that Japanese women use to nourish their skin over the centuries. It is economical yet effective in removing stubborn impurities & dead skin cells. Natural Pack's mask is made from the purest charcoal extracts available with the advanced cosmetic processing techniques from Korea.

This product hits the monthly Top 10 Ranking in the drug stores voted by the Japanese female users. Exclusively imported and sealed for extra freshness.

Suitable for either oily or combination skin. Ideally to be used once a week only. Peel off mask strictly after it has turned dried.

This Charcoal mask remove blackheads, those tiny facial hairs and also tighten your pores.

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!