17 February 2012

Sanggul dan toncang "back to school hair style"

Sekarang nih memandangkan rambut ako dah nak cecah paras pinggang, mau xmau terpakse lak ako tau dan pelajari cara2 untuk kemaskan susunan rambut. Dengan itu gigih lah ako pelajari setiap teknik dan cara paling mudah untuk bersiap kan. Bukan ape.. ako kan bertugas dalam department CEO'd office. haruslah kemas itu pantulan tetamu atau client yang akan jumpa atau berhubung dengan ako..Dan yang penting suami ako pun suka kan gaya ako..


Macam2 lah yang ako search kat youtube..step by step ako follow mula2 memang kekok sbb ako ni jenis x suka ikat rambut..huhu dahtu awak keje kan bukan duk saja.. nak potong rambut lak hubby xbagi..so nak x nak kena lah cari alternatif lain (heheh jawapan untuk ini sebenarnya bertudung..tapi belum rasa seru nak pakai..mungkin satu hari mungkin) insyaAllah...

Jom layan youtube yang ajar kita step step untuk gayakan rambut ko ok...







Ini antara hasil yang ako sendiri apply..






Ok layan...da yang ako buat ako rasa cam xsesuai je ngan ako...






6 comments:

anim said...

cantik gmbo pakai cheongsam tu

uMi aishah said...

ai ade beli sanggul kat ampang park. blink2 tu hahaha! mmg simple tp cun. tercapai impian nk wat sanggul ala2 penari ballet :)

cik aletheea: said...

mel, cube buat sanggul mcm f.a, kemas dan professional je. nanti rambut i dah panjang mcm u , nk buat jugak.. hehehe

wong meimot said...

thaz anim...heheheh..

wong meimot said...

wah beli sanggul tuh..siap blink2 i like....mane dah buat ada gambar nak tgk yunk

wong meimot said...

cik puan aletheea

owh yeker ...jap nak try tgk..ok..i xsuka kalau style rambut tu menampakkan muka u terlalu matang cam perempuan berusia, tapi kalau kena ngan acara mungkin akan cuba..

owh rambut xpanjang ke? mesti suka potong ni..untung lah cam aii xmampu hukhuk itupun kadang2 potong nyorok2 tapi lepas tu confirmed 1 minggu xberborak mesra miahahahahahaahah

Cuba Klik tengok apa jadi!