20 February 2012

Ipad2 anniversary gift from en. Suami tercinta




Memang xsangka pejam celik pejam celik dah 5 tahun kami berkenalan. dari bujang berkasih bertunang sehinggalah kini ako bergelar isteri kepada en suami. Alhamdullillah sepanjang kehidupan bergelar suami isteri masing2 sangat2 memahami role masing. cam ako sebagai isteri haruslah bersedia ngan sepenuh jiwa raga basikal ako untuk penuhi segala tugas2 ako..(hakikatnya xsemua ako buat hahaha). En suami juga sangat2 prihatin dan sangat amik berat tentang2 hal rumah tangga yang buat ako bangga dengan veliau kemana veliau pergi akan bawak ako sekali, ako xkisah kalau x ikut tapi kadang2 jadi kisah bila duk sorang2 huhuk lain lah kalau dah ada anak kan..so ako akan conceded anak tu 24/7 ngan ako je hahahah (niat tu dah pasang dari awal).

Bersyukur juga mempunyai seorang suami yang sangat2 lah kuat membebel (memanglah nak buat camne dah dapat lak ako yang jenis degil kan) tapi veliau sanggup bersabar ngan kerenah ako..ako ni nampak je innocent tapi ko try cari gadoh tengok memang ako xkan stop menjawab la kan..nak buat camne dah memang ako camtu. Perkenalan kami di rancang oleh orang tua ku perkenalan hampir 3 tahun setengah dan telah di putuskan oleh ahli keluarga veliau untuk mengadakan satu ikatan rasmi supaya ako x jatuh ketangan orang lain (walau hakikat semasa kejadian ako masih xboleh terima sebarang komitment masa tu) . tapi orang tua seperti boleh nampak masa hadapan kami akhirnya ako di ikat menjadi tunangannya.dan tempoh bertunang jugak adalah tempoh bagi ako tak hingin pun nak balik..ke masa tu. serious terlalu banyak dugaan dan cabaran, ngan kehadiran orang ketiga yang sering kali menganggu hubungan kami, keadaan kami yang tertekan dan di hantui perasaan cemburu benci dan sebgainya, alhamdullillah ibu veliau amat memahami situasi kami dan kedua orang tua kami yang tak pernah kedekut nasihat untuk mengingatkan kami yang alam pertunangan adalah satu alam azab yang wajib dilalui semua pasangan sebelum mendirikan rumah tangga .darah manis katakan,..tempoh pertunangan kami juga agak lame melebihi setahun ok..nak buat camne slalu sangat ako dan en suami delay majlis kami..bukan ape masing2 terlalu mementingkan komitment masing2 sampai lupa yang kami sepatutnya telah di hijabkabul kan..dan akhirnya sekian lame menanti,menunggu,menempuh,gaduh,manja,pujuk rayu, dan masing2 memang xmampu berjauhan antara satu sama lain dan alhamdullillah jugak ikatan cinta antara kami semakin lame semakin utuh akhirnya dinobatkan SAH isteri kepada en suami pada 23 Disember 2011. dan mulai dari situ ako dan die mula pelajari kehidupan di alam rumah  tangga,, wahghhh..betul kata orang bila dah halal nak buat ape pun dan x segan..sebab ape ako kata camtu sebab en suami menampakkan perwatakan yang semakin romantik..ouchhh..giler ko kalau x tangkap stim ngan laki ko tertiba manja..depan2 masyarakat pun die kiss dahi dan pipi ako(halal katakan ekekekek) ako lak yang naik segan.. Dahtu mane die pergi mesti bawak ako dan kenalkan ako pada rakan2 lelaki veliau..erm..ako cam biasa lah buat2 blur (itulah sifat yang slalu en suami stress ngn ako...kna marah ke kene ejek ke muka slamber badak buat blur)..what ever la ek bubu nak buat camne ayang u mmg camni hahahahah.



februari nih adalah tempoh di mana genab kami berkenalan selama 5 tahun (hah ko 5 tahun tau ako hadap segala benda yang x patut ako hadap dan akhirnya ako telah di sunting oleh veliau sebagai isteri yang sah) dan ulang tahun tu adalah ulang tahun ke 5. dan bagi setiap ulangtahun ako en suami akan beria ria sambut..( memang ada yang cakap alah kawen baru sebulan boleh lah citer sembang romantik) tapi bagi ako harapan itu untuk selamanya camtu..dan ako lebih mengenali en suami lebih dari anda2 kat lua sana. So sebagai tanda kasih dan sayang en suami telah menghadiahkan ako sebuah Ipad2 (yang mane ako xrequest pun) ako nak mag-book apple hahahah (giler ko mahal tu) tapi ako xpenah cakap ngan veliau just da hint veliau duit yang ako kumpul insyallah hampir cukup untuk dapatkan barang yang ako nak ..tertiba En suami asked me to come at his work place..kata die nak tolong tengokkan casing iphone baru..so beria la ako pergi..(yang seronok xyah lah masak)hahahah jahat kan ako..Bila sampai je tempat veliau. siap kat tangan die tunjukkan ako Ipad dan sambil berkata "Ini i beli untuk sayang..so lepas ni sayang xpayah dah nak bawak2 laptop berat2 dan nak update blog pun senang kat mane2 sayang ada" Ok time ni ako start nak touching ok.. I kesian kat sayang i yang suka sangat berblog tapi laptop tu berat buat sayang i cam budak tadika yang bawak beg besar (so siyot kan statement en suami) apepun ako sangat happy ape yang ako buat senyum (tak cakap pun terima kasih sebab ako malu+ time tu ako dah lupa annivesary kami yang ke 5) huhuhuhu...
malam tuh balik rumah dan kami berdua barulah ako ucapkan terima kasih siap update status kat fb ok hahahahah giler menunjuk ok..(yela dah dapat hadiah kan..kena lah dari en suami ape lagik) bikin bakar kawan2 la.)



My Speech for en suami...

Bubu terima kasih sebab selalu ada untuk ayang ok, walau ayang tau ayang ni jenis yang degil dan jugak kuat menjawab, tapi u jugak yang masih sanggup betahan terima kasih banyak2 ok. Ayang bangga ada seorang suami yang sangat2 bertanggujawa dan menyediakan segala keperluan kemudahan untuk ayang, Ayang tau u sayang ayang dan u juga kena tau yang ayang sangat2 lah sayang dan xmampu nak ceria kalau u takda dalam satu hari (walau u memang kuat buli i kan). Terima kasih sebab menjadikan impian kita satu kenyataan, terima kasih sebab jadi ketua keluarga bagi I selepas ayah, terima kasih sebab suka membebel, terima kasih sebab slalu belikan jajan dan air yogurt kegemaran ayang, terima kasih sebab rajin tolong jemurkan baju dan masakan makan malam,(walaupun masakan hanya simple) tapi ayang sangat senang hati. terima kasih sebab lepas kawen u suka bawak ayang keluar sampai ayang dah xlarat nak keluar (huhuhu...siyes dah malas rasa nak lepak dlm umah je).
Ayang janji akan menjadi seorang isteri yang taat(walau skali skala ayang menjawab..standard lah u macam xkenal ayang hahahahahah) ayang akan dengar pesan dan nasihat u, yang penting ayang akan jadi seorang wanita, sahabat,kawan teman,isteri ibu kepada zuriat kita insyallAllah yang terbaik antara terbaik untuk masa depan keluarga kita yer. (Perghhhh...jiwang lak ako rase statement ako nih...gugur seyh bulu mata masa menaip nih)hahahahahah...sabar jelah..


P/s : AYANG SAYANG BUBU SAMPAI BILA2 INSYAALLAH DI IZINKAN ALLAH KITA KEKAL HENDAKNYA SEHINGGA HARI AKHIRAT...AYANG NAK U SAMPAI BILA2 WALAUPUN KEHIDUPAN SELEPAS KEMATIAN...amin.....

**opppsssttt sebelum tertinggal ok bubu ayang sayang u bukan sebab duit u atau ape yang ada kat u skarang sebab ayang tau ia takkan kekal, ayang sayang u sebab diri u yang sememangnya lain dari orang lain yang penting u tingtong same cam i..hahah sebab u paham i cukup!!!!( sebab ayang memang DEGIL!!)

4 comments:

ratna said...

ipad mmg best giler! lagi2 kalau nak tgk internet.. just bukak pastu surf.. best kan..

wong meimot said...

ratna- betul tu die punya image besar gedabak hahahah buntang mata nengok gambau..hahahah..

uMi aishah said...

ucapan x menahan! mmg membakar kekdahnye ni!!! mentang2 ko da berlaki skg kan nyah...mak sentapppp ok! motip sentap?? harus la ai pun nk kawen,motip yg satu lagi xde sape nk sunting i jadik binik!

ko ngn laki ko mmg sepadan tau. ai doakan kekal bahagia hingga akhir hayat :)

wong meimot said...

umi- hahahah ucapan paling jiwang tahap meleleh tu tau xpenah mak nak jiwang2 tahap langit ke tujuh nih..ni 1st time tau nyah..harap2 massage mak tu sampai la kat laki mak tu..hahahah

Eleh dah jual mahal memang lah susah orang nak sunting..usah sunting suntik apetah lagik mmg jauh lah..so jgn memilih kalau hado tu cuba try test dulu..agak2 dah serasi jalankan saja majlisnya bikin halal sudah

Btw tahnks for the wished much appreciate it ..same goes too you ya yunk..love u hug!!!

Cuba Klik tengok apa jadi!