9 January 2012

Seronok berdua hanya kami yang laluinya



Salam korang,


Seperti kebiasaan rutin sebagai suami isteri yang perlu di penuhi selain..tut...haruslah...dan ako bersyukur dengan apa yang ako peolehi selama ini.

Seperti kebiasaan ako lepas kawen xda lah rush balik rumah memandangkan kami memahami antara satu sama lain yang ako bertugas jauh ke tengah bandaraya kuala lumpur sementara encik suami bekerja di selangor. Walau sampai rumah lewat ako akan jugak usaha untuk siapkan makan malam encik suami, supaya malam nanti die tidak tidur kelaparan seperti malam sebelum kami menikah (malam2 call ako untuk temankan die keluar makan..)

Alhamdullillah jugak encik suami bukan lah seorang yang cerewet (hakikatnya sgt cerewet) tapi alhamdllah die suka akan masakan ako dan setiap kali die makan akan bertambah, isteri mana xbangga kan kalau suami bertambah bila makan.penat tuh masak tapi berbaloi bila suami ko puji ko masak kan..hahahah (bangga dengan  angkuhnya)

Benarlah kata orang hidup berdua nak2 halal lak kan mestilah best tgk tv sama makan sama susun meja kosi same kemas umah same yang best suami tolong jemur kain hahahah sangat comel bila die tolong ako buat keje, the most sweet part adalah suami akan buatkan ako susu panas, pada waktu pagi dan malam sebelum tido hahah sebab isteri die xtau makan nasi so hidup hanya berantung ngan susu, kalah lak baby kan nak buat camne nasi adalah sgt heavy dan perut ako kadang2 xmampu tampung makanan berat yang terlampau..bila makan terlalu heavy ako akan termuntah dengan sendiri xpun akan mula rasa sakit perut sakit belakang dan segala sakit lah...last makan ubat terbaring lah ako..

Untung ada suami yang kadang2 bila ako sampai rumah lewat sebab kena redah jammed die akan cakap "sayang xpayah masak arini ok, kita makan lua saja" (so ako yang kepenatan nih terus lah senyum) dan bila die tengok ko siapkan keje rumah walaupun die tau ko dah seharian mengemas so hanya dengan cara die akan membantu apa yang patut. bila nak g keje die akan peluk cium dan ingatkan supaya hati2 drive. bila hari minggu akan biarkan ako tido selama mana ako nak tido dan bila kejut hanya dengan kiss ako..ouchhh..romantik rupanya suami ako nih..sayang betul ako ngan die..dan bawa ako shopping barang2 rumah. (untuk shopping furnitures tu nanti ako update ok)..

Apa yang ako nak share skang adalah itulah keseronokkan bila berdua segalanya bersama, solat makan, buat keje semua lah tgk tv sambil suami peluk anda di sisi..hahahahah(harap2 sampai bila2 amin...) paling best ada selimut malam yang akan panaskan ako ekekek (statement nakkal ok..)

p/s : Ako bersyukur dengan apa yang ako dapat sekarang dan ako sgt bangga bila dapat die sebagai suami ako yang ako tahu ako nak hidup senang susah dengan die buat sampai hujung dunia.

2 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

Semoga berbahagia selalu dear comel
rasa betapa dear bahagia
momoy tumpang bahagia sekali =)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hehehe- tahnks dear momoy cayunk..erm..insyallah happy sampai hujung dunia

Cuba Klik tengok apa jadi!