11 January 2012

Diari Si comel 1




(^^) (^^) (^^)

Salam kawan2, adoiyai malas betul dak update blog ni, bukan apa bahan banyak idea bersepah tapi paham2 jela masa kejadian dah terlajak jauh nun ke depan dan ako terpakse arrange balik satu demi satu..dan bagi ako untuk waktu ako yang terhad kini mane sempat baru lah ako pakse diri untuk karang update...


Ok untuk hari minggu yang lepas2 suami ku dengan berbesar hati untuk mengajak ako shopping, yang menariknya segalannya suami yang atur dan uruskan, dah masuk 2 minggu ako bergelar isteri kepada veliau alhamdullillah masih boleh senang lenag lagi lah, sebab alahai mmg lah senang baru hidup berdua je pun, tapi mak oii hanya tuhan je yang tahu, mana taknya kitaorang nih cam dah boleh bukak kedai dobi,mau taknya habit ako lak kat umah bila masak tukar baju lepas masak tukar lagi baju dahtu ako mmg kalau dalam 1 hari atau 1 malam mmg akan tukar baju sebab ako tah xtau dari dulu pangai ako, yang encik suami biasa lah telah ku sediakan tempat khas untuk die letak baju kotor.So baju kotor akan double trouble lah nak2 plak kitaorang dua nih kuat sangat dgn sukan badminton berpeluh tentu sekali lagilah banyak baju kotor kena cuci.nasib baik ada teknologi mesin basuh hahahah senang sajo, ko campak jer baju letak cecair pencuci, tekan button start hah..biar je,kang siap kang en suami akan tolong jemurkan..(arghhh lega mak..kalau tak krem lah camni)

Seperti pasangan lain kami adalah pengantin yang baru 2 minggu lebih berkhawen, mula sebok kalut untuk hias rumah dan cantikkan rumah nak2 laki ko lak ala2 cina dalam casa impian tu kan..En suami hanya instructed ako untuk sebut sahaja apa barang rumah yang ako nak so die akan belikan..erm...ako cam biasa lah nak umah cantik cam orang lain..dan ko teruskanlah meminta..bubu nak nak dining set, nak kitchen cabinet nak set bilik tido warna putih dan pink..hahahahah (walaupun dah beli set mahal tapi malas lak nak bawa dtg kl sebab set tu ada kat kampung da)..lampu langsir meja makan dan macam2 lah melampau demand ok..hahahha...(jadi isteri kejam jap..kerah duit laki ko)

So sabtu lepas en suami dah ajak survey furniture kat Cavenzi semestinya brand ni jadi pilihan en suami ,lepas tu kami ke IKEA belum habis dengan itu kami masuk jusco,Pakson, Giant,  mak aih sakit kaki lutut ako nih, tapi itulah excited adalah en suami, walau ako penat tapi ako happy sebab susah nak tengok lelaki yang lebih dari pompuan dalam bab2 hal rumah nih. Yang ako suka bila je ako sebut nak itu nak ini die beli die amik dan bayarkan saja untuk ako..kira allocation tuk ako ada dalam belajawan die kot..

Syukurlah..Buat masa sekarang ako masih kelam kabut tuk siapkan rumah, heheh ape yang seronok bila ako sebok dlm bilik study ako, mula lah die datang kacau, dan kami sama2 bukak fb dan layan masing2 punya komen..kira buat apa2 pun sorok yang paling ako xkan dapat lupa bila die senang tiasa akan pegang tangan ako n peluk ako waktu tido dan kedudukkan itu kekal sampai ke pagi, bila ako jauh je die akan tarik ako..hahah ako nih tido lasak jugak walaupun kedudukkan ako statik tapi 360 tuu maintain ada walau dah kawen hahahah...

Rasanya stakat ni lah dulu kot apa yang ako nak kongsikan nanti2lah ako update aktiviti dan post gambar ako semasa dan sedang beli perabot ya...chow....

P/s : Sila lah korang tatap gambar terbaru ako yer..sedikit selebek sebab ako dan sengal2 ubi g potong rambut depan sendiri ..motif..- dah rimas rambut cucuk mato..

2 comments:

[fArAh aLiAs] said...

hye dear!

jom join segmen FA ;)

http://coretanharapan.blogspot.com/2012/01/farah-alias-aku-artis-favourite.html

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Hye farah- insyallah nanti comel join tau thanks for inviting me..

Cuba Klik tengok apa jadi!