Salam alhamdullillah setelah sekian lame mendiamkan diri tanpa sebarang cerita terbaru dari ako, kali ini ako nak menyebarkan sesuatu yang bakal buat sape yang xtau.


Ok officially ako dah bertukar status dari bujang kepada isteri kepada seorang lelaki iaitu BEST MAN WIN ako. Tuan Janggut aka Bubu.hahahah( nama pangilan masih tak dapat dah ubah sebab lidah ako dah sebati nak panggil nama die camtu..erm..) ada jugak die tegur minta ako panggil dengan panggilan ABANG,,adeii mungkin belom selesa..nanti2 lah ek ..

Untuk itu majlis upacara akad nikah telah selamat di jalankan di Lot 1263 Rompin iaitu di rumah orang tua ku pada jam 10.30 pagi hari Jumaat. Alhamdullillah dengan sekali lafaz ako selamat dan sah menjadi isteri kepada Tuan Zairul Azizi Hj Hasbuna. 

Nak tengok x gambar2 sepanjang majlis tu..ok jom scroll ke bawah ok...



Ko tengok jela ako tuh lansung xda sifat2 pemalu,tersengih jerw..yela tok kadi tu, asek buat lawak kambing lak camne ako x gelak dahtu tok kadi tu sempoi xda lah suami ku nak gabra atau takut nak jawab lafaz kan..

Masa 1st ako tengok suami ako wah gugur jantung mak ko..mau taknya die pakai baju melayu dan plak baju warna pink huhukhuk...hensemnyer..hahahahah (teruja sbb akhirnya die tewas pada warna pilihan ako)

Alhamdullillah...amin semoga jodoh kami di berkati oleh Allah s.w.t dan kehidupan kami di berkati. lepas selesai akad suami ku terus pandang pada ku sambil tersenyum simpul..miahahah ( dengan muka ala bangga sebab berjaya skali lafas je kan)..

Gambar2 yang ako Post nih sume gambar dari kemera hp ako dan juga kemara kawan2 sbb OP picture belum dpat lagik..









Ok lah stakat nih untuk kisah sanding lak next entry ako post ok..

P/S : Doakan kebahagiaan kami dunia akhirat yer..Amin...



Don't miss out to follow up my updated journey to the bride ...
Salam kali ini aku hanya akan post gambar jer untuk tatapan korang okeh kalau nak citer panjang memang ako xsempat sbb banyak dah keje2 yang tertunggak, keje opis xyah citer almaklum lah ako telah jalani tempoh cuti yang panjang bagi melaksanakan ibadah kepadaNya..woi woi...ibadah ape ko hingat g haji ke..bukan lah..ako bakal menikah kawen dan seanggkatan dengannya..heheheh


Dengan rasa rendah hati ako persilakan gambar2 ako yang telah dibekalkan penuh serta kalau nak tau detail stori mori sepanjang majlis boleh refer kak ceera kita ok  http://c33ram00n.blogspot.com/2011/12/nuffnang-asia-pacific-blog-awards-2011.html


bersama bloggers femes

awal2 dah bersiap dan telah menebalkan muka menumpang bilik hanimuun kak ceera..(^^)
dah depan entrance bergambar lagi..lagi dan lagi


Filla, kathy, renee, cikepal, ako, moon, viruspadu

Bersama Cik epal yang cumil bangat
bersama mama Nani
Bersama cik hanis yang manis..

Bersama kak VP
Bersama cik Kathy yang hot
Bersama cik kathy yang cumil molek sokmo...









Yang berminat bolehlah hubungi Tuan Razif Rubaai dan ini Link FB veliau okRazif Rubaai..orangnya sangat friendly dan bagi sesape yang ala2 pemalu cam encik tunang saya bila di depan lensa, en Razif mampu settlekan xsusah mane pun hanya senyum dan pastikan tunjuk gigi korang akan dapat hasilnya seperti ini..


Tidakkah encik tunang saya nampak sangat comey...heheheh 


atau nak tengok lagi hasil hasil kerja mereka boleh saje terus ke.









Salam korang, setelah sekian lama menyepikan blog update status, sekian kalinya mula mengupdate balik ape yang termampu..sedikit preview gambar2 terbaru ako bagi persiapan untuk pre shoot wedding..hehehe..

Tidak lah melantik mane2 MUA kat luar sebab tentu sekali perlu keluarkan duit untuk kos yang telah di jalankan..so dengan itu ako hanya makeup dan blow my own self lah..from head to toe..

Bukan kedekut memandangkan ada sedikit kepakaran dalam menconteng wajah pucat ku, so ape salahnya buat sendiri, jangan sia2kan kemahiran yang ada kan.. tak guna sekarang bila lagi..Kata orang jgn makeup sangat sebab nanti wajah xseri bila majlis besar nt..Bagi ako xpernah sekali pegang pada prinsip masyarakat yang kearah kekunolan..(suka2 reka ayat kan)..semua terletak pada hati ok..ikhlas niat kita insyallah pancaran itu akan lahir bila kala orang memandang wajah kewanitaan kamu..bagi ako lah..yela org dulu2 pun xda gak makeup tapi cantik die bukan main lagi kan..yang penting hati mau bersih da..xmau busuk2 hati atau cemburu atau seanggkatan dengannya.

So tak nak celoteh panjang..mari ler ako share sikit2 gambar wajah rias ku yang telah ako sendiri touch up yer..









Brapa banyak pelamin dah...eh kawen banyak kali ka nih..oooo tak lah sekali cukup kawen banyak2 buat  hape membazir hadalah...

Tengah duk sokseksoksek ngan encik tunang pasal pelamin,,,ok cukup waktu kecederaan..dan koleksi serta pilihan terlalu banyak..ok stop stop back to mak andampakej..hahahahha senang tutup mata dan bukak saja bila hari jadi kang tau lah mak andam tuh nak uruskan eh,,apelak mak andam..tuh wedding planner la wei..apelah comel ni (stendet lah kepala dah full memori ram da slow sbb install yang 100G je) erm...

Jom terjah koleksi pilihan Pelamin pelamin ku..( tapi belum di putuskan lagi) sesungguhnya hanya ako dan .....shuuuu...diam2 sudah kalau yang dah tau ok..

Pelamin Sonata (wow...salji siyot)..sejuk...



Pelamin Sofa antik..( agak2 romantik ke nih)



Pelamin kayangan nih



Style langsir lak nih



boleh tahan cantiknya tapi dalam banyak2 nih ako suka yang ini..
simple elegan dan sangat sedap mata memandang






wow terbaik lah...
da jugak yang santik dan memang mahal jugak lah tapi bagi ako ikut selera masing2 lah kan..


giler lawa  seyh...












cantik betul, sangat sopan tapi masih kelihatan seksi