29 November 2011

Kata orang HITAM itu MENAWAN.

November 29, 2011 2 Comments
HAH HITAM itu MENAWAN betul ke??

Ok sekarang ako telah menukar radiasi warna rambut ke ke hitam al legam berkilat ok, al kisahnya rasa dan bosan kot nak rambut warna warni ape kata warna asli asia lak..hahahah.. asli lah sangat.

apa2 pun ramai yang sukakan kaler rambut ako yang baru..yang paling xleh blah diorang cop ako pakai rambut palsu..woi woi ni rambut asli la der, memang lah rambut ako panjang nak2 buat lak kaler hitam legam mmg nampak lebat ikal panjang ler.






PS: xleh belah gak tengok cermin lelame muka ako ngan x bermekeup nampak cam mayat hidup cam hantu pun hado..ngeri seyh..

Kata orang HITAM itu MENAWAN.

November 29, 2011 2 Comments
HAH HITAM itu MENAWAN betul ke??

Ok sekarang ako telah menukar radiasi warna rambut ke ke hitam al legam berkilat ok, al kisahnya rasa dan bosan kot nak rambut warna warni ape kata warna asli asia lak..hahahah.. asli lah sangat.

apa2 pun ramai yang sukakan kaler rambut ako yang baru..yang paling xleh blah diorang cop ako pakai rambut palsu..woi woi ni rambut asli la der, memang lah rambut ako panjang nak2 buat lak kaler hitam legam mmg nampak lebat ikal panjang ler.






PS: xleh belah gak tengok cermin lelame muka ako ngan x bermekeup nampak cam mayat hidup cam hantu pun hado..ngeri seyh..

23 November 2011

28 Hari Mencari Cinta

November 23, 2011 6 Comments
Assalamualaikum..wah kemain ako bukan main sopan starting kan?..bukan ape sorry lah xsempat ako nak mengupdate ape yang terpakse ako update dan rasenya cerita2 ako dah tunggang langgang akibat dari masa suntuk yang memerlukan banyak pergorbanan untuk di luangkan.
Lately ako sangat sebok ngn urusan BIGDAY ako, almaklum lah masa yang diperuntukkan amatlah singkat dan segalanya terlalu complicated..boleh dikatakan banyak hal perkara yang perlu aku uruskan..

Yang menjadi perkara tersebok minggu ini adalah menyediakan dan mempersiapkan kad2 undangan dan juga tentu sekali hantaran kan. Dan ako serta en tunang terlalu bizi sgt dahla akhir tahun banyak benda keje nak kena settle ngn task2 training cam2 lah pahtu hal2 majlis ni lagi..so minggu nih ako telah ke kedai untuk mencari dan mengupah orang untuk menyiapkan hantaran ako.

Woiit...woiiitt...jangan silap k, gambar yang ako tunjukkan kat bawah tu , bukan koleksi hantaran ako k, tapi ako telah mencilok kat FB Bridal Santuary hahahah jahat dowh...saja nak mencari ilham kan...mane tau nanti bila ako suh orang tu gubah boleh lah tengok cara2 serta stle yang diterapkan kat hantaran kat gambar bawah ni ek..tul x??

So sorry ako pun xda benda nak celoteh atau karang pepanjang ape yang sempat ako karang ako akan post yang selebihnya ako hanya tunggu masa yang terluang untuk post yer..

P/S : harap korang enjoy la yer ngn gambar hiasan kat bawah nih (bukan barangan hantaran ako yang pastinya)...








28 Hari Mencari Cinta

November 23, 2011 6 Comments
Assalamualaikum..wah kemain ako bukan main sopan starting kan?..bukan ape sorry lah xsempat ako nak mengupdate ape yang terpakse ako update dan rasenya cerita2 ako dah tunggang langgang akibat dari masa suntuk yang memerlukan banyak pergorbanan untuk di luangkan.
Lately ako sangat sebok ngn urusan BIGDAY ako, almaklum lah masa yang diperuntukkan amatlah singkat dan segalanya terlalu complicated..boleh dikatakan banyak hal perkara yang perlu aku uruskan..

Yang menjadi perkara tersebok minggu ini adalah menyediakan dan mempersiapkan kad2 undangan dan juga tentu sekali hantaran kan. Dan ako serta en tunang terlalu bizi sgt dahla akhir tahun banyak benda keje nak kena settle ngn task2 training cam2 lah pahtu hal2 majlis ni lagi..so minggu nih ako telah ke kedai untuk mencari dan mengupah orang untuk menyiapkan hantaran ako.

Woiit...woiiitt...jangan silap k, gambar yang ako tunjukkan kat bawah tu , bukan koleksi hantaran ako k, tapi ako telah mencilok kat FB Bridal Santuary hahahah jahat dowh...saja nak mencari ilham kan...mane tau nanti bila ako suh orang tu gubah boleh lah tengok cara2 serta stle yang diterapkan kat hantaran kat gambar bawah ni ek..tul x??

So sorry ako pun xda benda nak celoteh atau karang pepanjang ape yang sempat ako karang ako akan post yang selebihnya ako hanya tunggu masa yang terluang untuk post yer..

P/S : harap korang enjoy la yer ngn gambar hiasan kat bawah nih (bukan barangan hantaran ako yang pastinya)...








17 November 2011

7 Hari mencari kad cinta,

November 17, 2011 0 Comments
Wahghh..kali ini kita kena sebokkan diri untuk mencari patern dan jenis kad undangan yang bakal di agihkan kepada tetamu bertuah yer. seperti biasa en tunang akan menjadi yang tersebok untuk kendalikan semua..almaklumlah die kan nak jadi bosses dalam semua hal, so just let him handle it and me just stand a side and watch from far far away..hahahah boleh?? xlah jugak ako pun same lah mula membebakan otak urat saraf tunjang ku untuk menentukan warna dan corak serta pattern yang bakal tukang buat kad produces nanti.


Apa ngat senang ke nak buat semua tu..susah jugak lah wei ..mau xnya anggaran jemputan yang di minta org tua bukan main..kalau aku lebih sukakan jemputan terpilih, bukan kedekut, tapi ok kalau ikut aku lah kan...ako ni malu sikit nak ngeyih depan orang ramai hahahah...nak tersengih bukan senang tgh panas terik ujan ke baju kita time tu ngan makeup kat muka time tu hahahah ako bukan boleh tapi ini adalah perkara sekali yang akan ako alami bersama si dia insyallah tuk selama lamenya.

So tadi en tunang telah siap order dan insyallah akan siap di print 2 minggu akan dtg, Ok untuk belah lelaki en.  tunang telah menjemput seramai umat manusia ke majlis resepsi (eh betul ke ni??ako pun xtau da)hentam jela..tapi majlis belah ako biasa lah org kampung sedara mara dan rakan belajar dulu kala. so rakan opis mopis ako akan jemput mane yang terpiley jer boleh..??hahahah..

Lagipun ako tau majlis ako tu jauh bukan dekat2 cam org2 sini kan mau ka depa mai kan..hahahah..

so nantikan saja yer camne rupa kad jemputan tu nanti yer




7 Hari mencari kad cinta,

November 17, 2011 0 Comments
Wahghh..kali ini kita kena sebokkan diri untuk mencari patern dan jenis kad undangan yang bakal di agihkan kepada tetamu bertuah yer. seperti biasa en tunang akan menjadi yang tersebok untuk kendalikan semua..almaklumlah die kan nak jadi bosses dalam semua hal, so just let him handle it and me just stand a side and watch from far far away..hahahah boleh?? xlah jugak ako pun same lah mula membebakan otak urat saraf tunjang ku untuk menentukan warna dan corak serta pattern yang bakal tukang buat kad produces nanti.


Apa ngat senang ke nak buat semua tu..susah jugak lah wei ..mau xnya anggaran jemputan yang di minta org tua bukan main..kalau aku lebih sukakan jemputan terpilih, bukan kedekut, tapi ok kalau ikut aku lah kan...ako ni malu sikit nak ngeyih depan orang ramai hahahah...nak tersengih bukan senang tgh panas terik ujan ke baju kita time tu ngan makeup kat muka time tu hahahah ako bukan boleh tapi ini adalah perkara sekali yang akan ako alami bersama si dia insyallah tuk selama lamenya.

So tadi en tunang telah siap order dan insyallah akan siap di print 2 minggu akan dtg, Ok untuk belah lelaki en.  tunang telah menjemput seramai umat manusia ke majlis resepsi (eh betul ke ni??ako pun xtau da)hentam jela..tapi majlis belah ako biasa lah org kampung sedara mara dan rakan belajar dulu kala. so rakan opis mopis ako akan jemput mane yang terpiley jer boleh..??hahahah..

Lagipun ako tau majlis ako tu jauh bukan dekat2 cam org2 sini kan mau ka depa mai kan..hahahah..

so nantikan saja yer camne rupa kad jemputan tu nanti yer




15 November 2011

RAIKAN KURSUS PERKAHWINAN ANDA DI WANI PESONA

November 15, 2011 11 Comments

Wani Pesona mula mengendalikan Kursus Perkahwinan sejak tahun 2003, berdasarkan Modul Bersepadu Kursus Pra Perkahwinan Islam (MBPKPPI) JAKIM. Sijil kursus yang dikeluarkan oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) ini mendapat pengiktirafan oleh Jabatan Agama Islam Negeri di seluruh negara.

Bermula dari sini, Wani Pesona sentiasa menjadi pilihan oleh ramai bakal-bakal pengantin baru dari seluruh Malaysia, terutama dari Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor.
Wani Pesona diterajui dan diuruskan secara profesional oleh Encik Wan Azhar bin Wan Ibrahim bersama para urusetia yang sentiasa mesra dan peramah.

Bagi menyediakan para peserta kursus dengan maklumat tentang perkahwinan yang terkini, bermutu dan memuaskan hati bakal pengantin, Wani Pesona dibarisi oleh 7 orang fasilitator (penceramah) yang terkenal dan bertauliah. Fasilitator ini mempunyai kepakaran dalam bidang perkahwinan dan pembangunan keluarga.

Alhamdulillah, sehingga Januari 2010, pusat kursus kami telah dihadiri seramai lebih kurang 26,268 peserta sejak tahun 2003.

Sekian, terima kasih.

Wan Azhar Wan Ibrahim
Pengarah Urusan
Wani Pesona Sdn Bhd


Wani Pesona berada di:-

19, GROUND FLOOR, WISMA KRU, SETIAWANGSA, KL. iaitu:-
berhampiran dengan:

i. Stesen Putra LRT Setiawangsa

ii. Restoran Satay R & K Setiawangsa

iii. Restoran Asam Pedas

iv. Stesen Caltex Setiawangsa


berhadapan dengan:


i. Perumahan Tentera Desa Tun Hussein Onn

ii. Masjid Setiawangsa (Masjid Muaadz Bin Jabal)


sebaris dengan


i. Pejabat KRU

ii. Pakaian Saling Erti


Daftar sekarang >>

Lokasi Wani Pesona di Setiawangsa (klik pada peta untuk paparan penuh)









TARIKH KURSUS SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER & DISEMBER 2011
TARIKH

KURSUS SELEPAS RAYA 2011
* 10 & 11 SEPTEMBER 2011
* 17 & 18 SEPTEMBER 2011
* 24 & 25 SEPTEMBER 2011

* 1 & 2 OKTOBER 2011
* 8 & 9 OKTOBER 2011
* 15 & 16 OKTOBER 2011
* 22 & 23 OKTOBER 2011
* 29 & 30 OKTOBER 2011

* 5 & 6 NOVEMBER 2011
* 12 & 13 NOVEMBER 2011
* 19 & 20 NOVEMBER 2011
* 26 & 27 NOVEMBER 2011

* 3 & 4 DISEMBER 2011
* 10 & 11 DISEMBER 2011
* 17 & 18 DISEMBER 2011
* 24 & 25 DISEMBER 2011
* 31 DIS 2011 & 1 JAN 2012

WAKTU KURSUS HARI SABTU & AHAD
SABTU: 2.30 PTG - 7.30 PTG
AHAD : 8.30 PAGI - 4.00 PTG


Beria kan ako pomot bukan ape, tempat ni mmg best dan terbaik, enjoy kalau best camni buat 5 hari pun ako sanggup...



p/s : camne ni, masih tertanya tanya kenapa orang asyik ketawa bila cakap pokok kelapa dan epal hijau..tup tup...sik baik ada yang sudi terangkan..bila dah tau..muka asyik tunduk kebawah,......arghhhh tidak....

RAIKAN KURSUS PERKAHWINAN ANDA DI WANI PESONA

November 15, 2011 11 Comments

Wani Pesona mula mengendalikan Kursus Perkahwinan sejak tahun 2003, berdasarkan Modul Bersepadu Kursus Pra Perkahwinan Islam (MBPKPPI) JAKIM. Sijil kursus yang dikeluarkan oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) ini mendapat pengiktirafan oleh Jabatan Agama Islam Negeri di seluruh negara.

Bermula dari sini, Wani Pesona sentiasa menjadi pilihan oleh ramai bakal-bakal pengantin baru dari seluruh Malaysia, terutama dari Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor.
Wani Pesona diterajui dan diuruskan secara profesional oleh Encik Wan Azhar bin Wan Ibrahim bersama para urusetia yang sentiasa mesra dan peramah.

Bagi menyediakan para peserta kursus dengan maklumat tentang perkahwinan yang terkini, bermutu dan memuaskan hati bakal pengantin, Wani Pesona dibarisi oleh 7 orang fasilitator (penceramah) yang terkenal dan bertauliah. Fasilitator ini mempunyai kepakaran dalam bidang perkahwinan dan pembangunan keluarga.

Alhamdulillah, sehingga Januari 2010, pusat kursus kami telah dihadiri seramai lebih kurang 26,268 peserta sejak tahun 2003.

Sekian, terima kasih.

Wan Azhar Wan Ibrahim
Pengarah Urusan
Wani Pesona Sdn Bhd


Wani Pesona berada di:-

19, GROUND FLOOR, WISMA KRU, SETIAWANGSA, KL. iaitu:-
berhampiran dengan:

i. Stesen Putra LRT Setiawangsa

ii. Restoran Satay R & K Setiawangsa

iii. Restoran Asam Pedas

iv. Stesen Caltex Setiawangsa


berhadapan dengan:


i. Perumahan Tentera Desa Tun Hussein Onn

ii. Masjid Setiawangsa (Masjid Muaadz Bin Jabal)


sebaris dengan


i. Pejabat KRU

ii. Pakaian Saling Erti


Daftar sekarang >>

Lokasi Wani Pesona di Setiawangsa (klik pada peta untuk paparan penuh)









TARIKH KURSUS SEPTEMBER, OKTOBER, NOVEMBER & DISEMBER 2011
TARIKH

KURSUS SELEPAS RAYA 2011
* 10 & 11 SEPTEMBER 2011
* 17 & 18 SEPTEMBER 2011
* 24 & 25 SEPTEMBER 2011

* 1 & 2 OKTOBER 2011
* 8 & 9 OKTOBER 2011
* 15 & 16 OKTOBER 2011
* 22 & 23 OKTOBER 2011
* 29 & 30 OKTOBER 2011

* 5 & 6 NOVEMBER 2011
* 12 & 13 NOVEMBER 2011
* 19 & 20 NOVEMBER 2011
* 26 & 27 NOVEMBER 2011

* 3 & 4 DISEMBER 2011
* 10 & 11 DISEMBER 2011
* 17 & 18 DISEMBER 2011
* 24 & 25 DISEMBER 2011
* 31 DIS 2011 & 1 JAN 2012

WAKTU KURSUS HARI SABTU & AHAD
SABTU: 2.30 PTG - 7.30 PTG
AHAD : 8.30 PAGI - 4.00 PTG


Beria kan ako pomot bukan ape, tempat ni mmg best dan terbaik, enjoy kalau best camni buat 5 hari pun ako sanggup...



p/s : camne ni, masih tertanya tanya kenapa orang asyik ketawa bila cakap pokok kelapa dan epal hijau..tup tup...sik baik ada yang sudi terangkan..bila dah tau..muka asyik tunduk kebawah,......arghhhh tidak....

10 November 2011

Toturial makeup request from cik momoy

November 10, 2011 11 Comments

Dah lame nak buat tutorial nih tapi banyak hal yang mengahalang aku dari menyiapkan tugasan aku nih hah..mane taknya macam2 aku nak kena settle kan..adeii sampai kusut la pale nih nak buat xtau bila..dan buat pengetahuan korang banyak betul entri yang aku nak kena update tapi tulah dah tunggang lanagang xtau mane dulu,dan di sebabkan itu juga aku pun buat la dulu apa yang telah di minta..senang xyah susah2 pikir kan..so cik momoy entri ni khas untuk awak ok.


Ni gambar sebelum ok...ish2 huduhnyer...ekekeek

dan step2 tuk bentukkan mata bibir pipi dan sume akan di teruskan di bawah nt.

Perkara pertama sebelum memulakan contengan kat muka,korang kena dulu letak moisturizer, foundation bukan apa step pertama nih memang asas lah tuk ilangkan segaa cela dan perut kat muka.ok


Selepas itu korang letak lak bedak tabur,kegunaan ia adalah untuk menampakkan kulit korang gebu,dan  dimana ia dapat membantu meratakan kulit wajah,yela faundation yang korang sapu tadi akan menampakkan kulit korang berminyak,so ngan bedak tabur nih bagus..pilihan ku tentunya Loreal True Match Mineral Powder.




Ok korang nampak x apa yang comel pengang tuh..ok itu adalah eyeshadow tuk tang mata semestinya..
brand yang aku gunakan adalah Maybeline EYESTUDIO
Cara aturan adalah 
-Mula mula korang sapukan no1 kat sudut keliling kening kira putih nih base la tuk 1st step shadow
-sapukan no2 pada kelopak mata, pada lingkaran mata atas dan blend kan skali ngn no 1 tadi.
-tambahkan no3 pada lingkaran dalam kelopak mata,menggunakankan span ok.
-Akhir sekali baru gunakan no4 tu kat sudut hujung mata gunakan span untuk sapuan merata ok.




Ok apa gunanya pensel shimmer tu,ia untuk menampakkan mata korang blink2 dan paling penting menonjolkan warna kilauan pada bahagian mata,camne nak apply dah aku tunjukkan dimana bahagian atas mata korang calitkan warna biru,dan sudut hujung bibir mata korang oleskan shimmer pink,korang kena cuba hasilnya memuaskan.Untuk shimmer stick nih semestinya pilihan ku dari Produk Elianto.

Kemudian korang calitkan eyeliner  dramaqueen nih  kat bibir mata korang kat bibir atas dan sedikit hujung bibir bawah camne rupa die nanti akan di tunjukkan caranya..


nampak x camne calitan yang dah aku buat pada mata..cam mata arab kan?/ekekekok x??


hah untuk blusher aku guna Estee lauder Signature Shimmer Powder Kod 01 GOLD PEARL


Lips pilihan adalah Elianto sunscreen Lip gloss SPF15 kod 03 dan lip gloss dari estee lauder gold shimmer.

Last skali adalah mata kalau yang rajin dan pandai boleh lah kenakan bulu mata palsu kalau xpandai korang guna je mascara double X dari Loreal xpun dari Brand estee lauder bagus hasilnyer sangat2 lah tebal panjang dan tebal,kemasan juga sangat cantik.


Cam aku pakai bulu mata palsu..hheeheh camne ok x??


 taaddaaaaa....hasilnya..slamat mencuba...













Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews