Ok saja nak share ngn korang tentang tema baju raya aku tahun nih adalah "BIRU" cantik x cantik x???

Memandangkan setiap tahun semua orang akan planning siap2 apa warna yang akn dorang pakai untuk masing2 punya baju raya. dan bagi aku keputusan last minute aku nih di tukar selepas cadangan aku xberapa di persetujui oleh semua pihak (walaupun die tahu aku suka PINK dan die pun xkisah pun tapi nak jugak jaga hati die kan..) sume dah muntah hijau kot asal tgk aku pkai baju jerw mesti warna pink hahahah..lantak lah diorang nak muntah  kan..ako ok je sampai skng..seperti biasa korang kan tau aku suka pink. tapi kali nih kita beralih tune kepada "BLUE" or "BIRU"    So uor chosen blue for this year adalah baby blue or soft blue o biru lembuttt...(kelass ko Jah). 

Ok nak tengok x baju ako tahun nih tema utama di raya pertama...taaadaaaaaa.......


tidakkah ia terlalu comel kan kankan...

P/s : sedih bila setiap kali cari baju raya mesti xda saiz tuk aku..sedih...nak bergaya pun susah sebab baju2 yang ako minat sume bersaiz besar...satu kl aku pusing cari baju dan warna yang ako nak tapi still gak xjumpa..kalau ada  warna saiz lak xda kalau da saiz warna lak xda... kesudahannya hentam jela baju apapun janji ada saiz dan ada warna yang aku nak..so baju kat atas tu adalah baju adalah baju kurung moden aka baju kurung pahang aka tah baju hape tah yang saiznya ngam2 badan ako dan selesa ako pakai "XS" tidakkah aku sangat kesian..


Maaf yer gambar nih di snap pada pukul 4.30 pagi selepas sampai umah setelah berpenat lelah ke carfour mencari saiz baju..muka pun x makeup ape toya makminn jer..btw sume pakaian dan segala persiapan raya ako di sponsor penuh oleh tersayang..hahahah bole??? (untungkan ada orang sayang kita..korang  hado??)



Ok saja gedix2 nak join Segmen gadis cun..walaupun ako hanya act ala2 cun ada ako kesah so skang ako berminat ok nak join ini. Antara syarat yang di kenakan xsusah mana pun..korang kat lua sana yang rase diri tu cun boleh join..eh eh..alah yang xbrape cun dan comey pun boleh jer join jom jom pakat2 join..
 cara cara yang sangat mudah klik jerw banner kat bawah



Ok dah link kan banner dan terus tag kepada 3 orang yang kawan terbaik ko..
ako lak suka sayang sangat ini 3 skandal..


tu dia jom pakat join jom





Salam korang dan selamat menjalani ibadah berpuasa bagi hari ke 25 ok..Ok ape yang ako nak share kali ini adalah segala mengenai makanan yang ako dah berjaya hadap dan cuba habiskan..ok walau hakikatnya ako bukan lah seorang kakie makan yang havoc tentang makanan, bagi ako hanya suka mencuba merasa dan seterusnya menilai dan takkan la plak ako makan sampai perut ako sentap hingga akhirnya ako terpakse berjalan seperti orang mengandung 4 bulan..camtu??..

So destinasi kali nih ako telah ke Bandar Sunway di atas jemputan " wah kelas ko jah" cam iklan Ribena kan kan..??


Ok ko search jerw nama die nih kompom akan jumpa lah..


Apa yang telah ako cuba merasa kat restoran nih adalah



LILY SPECIAL RM6.00

Ok sila ampun segala menu kat bawah nih termasuk dalam pakej buffet yang telah di bayar oleh?? RM25 seorang..adakah ia berbaloi???


Lauk berat yang ako dah hadap..sila maafkan nak komen nih..ikan kembong die cam semalam punya ok..ayam merah die cam kayu keras dowh..siap nak keluar lompat dari plate ako..kuah kicap..tah hape2 tah..xtau nak ngomel, telur puyuh lemak..ciss pantang tul masak lemak xpedas.. (keseluruhan komen ako adalah kurang sedap..)


Hah bab kuih dan ayam chiken chop yang ako xleh blah tuh xda lak sos blacpapper..ako xsempat nak cedok dah kering lah mangkuk kuah tuh..so ako ngn rase kekesalan yang teramat menyentap ayam tuh semata2 tanpa kuah..apa rase??erm rase ayam jela..dah nama pun ayam chop kan..miahahahah..bab kueh lah yang puding putih gebu dah belang2 itam ala2 cincau tu ..cam badan lembu pun hado (ok sila lupakan nanti ingat daging xleh makan lak ako) sangat sedap wooo sebab ako suka makanan yang kurang manis sebab ako dah cukup manis untuk itu dan paling penting adalah dapat elakkan dari dapat penyakit hokey..


Ini juadah pembuka yang sememangnya sampai lebam xlaku dan xda sape yang nak usik..ako je yang rembat 2 potong tembikai nih ekekek..


Sate omaingaih.....xsedap lansung dahla masin sate lak kedekut tul kurus kering kerempeng ala2 badan ako nih hah nak makn xnikmat..sbb harus jugak ko makan 10 cucuk baru terjadiknya tahi gigit..(dapat bayangkan x berapa cinoneknya sate die) kuah die agak masin..adeii tukang masak nih terlalu pemurah ngn serbuk garam hape..erm..totally my comment r not worth..


Gulai lemak ketam..ish hendon masak pun tau pedas ini ape org yang masak xpedas lansung ako kurang berminat da..xpe lah stakat ini yang ako sempat merasa yang lain ako xnak komen sebab memang ramai yang cakap kureng ok..(bagi ako lak mayb the chef have their own reason y masak camtu punya rasa..sebab puasa kot..kan kan)

lepas kenyang lebam ako bergambar sakan la plak ok..



makan ko sambil layan FB boleh..alah pe da hal dah tu mmg habit ako suka snap ape yang patut..sampai da yang snap gambar ako pun ako xperasan


si Mira aka Son o so'on ekekek


anak tuan zaini


wif aisyah aka Aloya


kak biha wif her daughter's ieman sweet iman ok


tu dia..die mai da mai da..miss photogenic Qaseh..



ngan cik zurai aka yai


da lovely one my Izyan liyana..kawan diet baru...ekekek




P/s :  Apa apa pun yang best sebab sume dapat berkumpul dan beramah mesra walau ada segenlintir ako xberapa nak mesra atas sebab ako pun xkenal dorang stakat senyum kambing slalu ako sumbangkan ok..so..apa yang buat ako suka sangat adalah suma berkumpul dan bersuka dan riang ria ala2 cuti xskolah ok..

Ok lah ape yang ako dah mengarut nih pe2pun layan seyh..





Perkara yang ingin ako kongsikan adalah pemberian yang sangat berharga sebagai tambahan koleksi kasut2 yang bertumit tggi ako nih.tadaaa...trimalah...my new collection of the year. 



camne cantik x..malas ako nak sembang banyak..xnak plak ako citer bape harga yang pasti ia terlalu seksi bagi ako selepas heel keramat ako sebelom nih..bape tinggi??4 inci 1/2 .
almost 5 inch la..tapi kalau yang 5 inch tuh mmg lah sgt2 cantek dah harga die mak ko..bek gadai je jam tanggan ako nih..
Salam jom kali ni ako akan update tentang aktiviti ako seterusnya iaitu "IfTAR ngan Cradlelian.." kat mane berlansungnya majlis nih kalau bukan di PNB DARBY PARK L4.Menu makanan yang terlalu lah berat dan sarat sampai ko pun makan sampai rase nak termuntah siap bawak balik tapau umah untuk menu sahur..Jom layan gambar makan dulu..

Apa antara menu yang di sediakan untuk majlis ini adalah seperti berikut yer












Ini adalah menu pilihan yang menjadi juadah berbuka ako


telur masin,ikan celup tepung,popia,sayur campur,ayam ,kerabu salem,kerabu perut(tapi xmakan pun..errr) sambal belacan


pencuci mulut mmg sedap sgt..yumyum..


buah feberet ako


Teh kegemaran ako "teh Panas"


p/s : bean nih cam hensem lak ako tengok...indah rupa dari khabar lah ni makanya...



Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."
Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."
Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"
Harakah - "Kami tiada beca."
Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."
Obefiend - "Nenek meleis mati. Aku suka vodka."
Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"
Blog Melayu paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca."
Ibrahim Ali - "Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!"
Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster."
Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi."
Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari."
Mau layan??..brani layan??..ada bran baca sampai habis?? jom welcome to our journey to damn hell ..mingaii si Hasnol Hafiz tthe thinkers !!!

Dialog 1.

oren: oooo bkn men lgi erk u bercekerama dgn c merry tu erk..haa rasekan..
black: eh sukati u je..mulut u xde insuran ke..?
oren: ade ke xde ke yg pasti i nmpk u dating ngn die..apehal?
black:u pn i nmpk sllu kua ngn c tom tu..bersentuh-sentuhan lg..i rileks je..xmrh
pun..
oren: c tom tu anak kte..nk mrh watpe..bongok!!!
blck: errr..errr..heee heeee...soriii..
oren: dh lme i pasan sbnrnye..cmer i saba jer ngn u..
blck: ape yg u pasan?
oren: vinatang cm u ni mmg bongok.
blck: kalo cmtu..u pn bongok.
& blck bergaduh smpai mmpos






Dialog 2.

L: ayg..i mntk maaf okey..
P: ape maaf2..u nmpk kasut ni..kalo ase nk mkn kasut ni buatla lgi..
L: i da mntk maaf nie,yg u hot xpsl2 nper,ceciter cket..i xphm..
P: yg u kentut time kite tido tu apekes. i xsuke la..i letih u know..blik kje nk 
rest..pas mndi nk rileks..bau wangi2..issey lgi just fr u..tp u slmber anjing je
mlps sne sni..i fed up la..dh tu bau longkang lak..ilang mud tido i..
L: owhh psl tu je ke..erm ala da nk kua nk wtcmne..rileks ok..lgpn kentut 
suami u je pn..bkn org len..
P: shit ar lu...







Dialog 3.

lcw: hoi lindan..siiut ar lu..asl ko x return bola aku last td...
lndan: der..niat iklas aku mmg nk amek bola ko td..cmne nk return kalu bola ko 
sangkut net.
lcw: yela sangkut net..aku lupe..hahaha..kok ye pn bgla aku champ bai..
ko da 3x.
lndan: aku da bg ko mng 1 set ckpla...
lcw: damn arr lu..





masa ako dapat text dari kawan sengal ako nih terus ako trase nak share ngn orang lain..

So jom lah layankan saje sambil buat2 muksa senyum kambeng ok...
Salam korang..sorry lately ako bizi na duk ulang alik masuk spital la sampai terpakse amik cuti EL dan mohon cuti..nak buat camne trase bertanggungjawab da..yela kan..kasih kakak kat adik kan. Adik ako Dian selamat melahirkan bayi lelaki akhirnya pada hari Selasa bertarikh 16 Ogos jam 4.49PM seberat  3.59kg dan tinggi 51cm. Berkulit kemerah merahan..(stendet lah bayi baru lahir) mata buntang bulat besar..yang penting mata hitam die sgt besar..sangat comel. Jari jari die panjang panjang bujur sirih cam tangan kaki ako lah tuh..(nak gak walau anak buah je pun) rambut lurus dan sangat2 lebat hitam berkilat.


Percaya tak ini budak kicik tarak mau nangis 5 minit skali menguap..amboi amboi kuat betol tido..mau xnya manjang tido jer..bayangkan lah member2 sebelah jiran tertangga kat wad tuh anak2 diorg melalk baik punya duk buat kelas testing vocal..agak2 ko pun boleh giler ko xpun ko akan ketawa sbb macam2 tune tone akan ko dengar hahahah...tapi si Adam nih rileks jerw..bila die terjaga jer terkebil kebil bijik mata mandang orang..pahtu mulut die cam ala2 tengah isap puting..so kitaorang leh agak lah yang die nak menyusu..ofkos lah menyusu dada mak die..dan waktu tu jugak ako akan amik gambar sangat2 comel tau..



Alolo cumilnyer geram ako ko tau...memang first sampai je wad ako beria2 lah duk bettin' ngn mak ngn adik ipar ako yang ako akan rasmi dukung dulu diorang..skali apa nak buat mak ako lagi advance ..tengok2 dah dalam dukungan tokmak die dah..ako cam biasa lah mula keluarkan babygal ako DSLR tuk snap sebanyak mungkin gambar si kenik nih kan..dalam cam2 posisi lah..

Ok tak moh lah conteng kat page nih bebanyak wat lenguh jari jemari ku yang runcing ni jerw..Jom layan gambar jela plak ek..






Sayang ako kat Adam nih dan harus ako berbangga sbb ako yang mencadangkan nama ini alhamdullah adik ako sangat sukakan nama ini..bukan apa maksudnya pun indah je kan..kan..


Ps : Alhamdullillah Allah telah mengurniakan ako anak anak buah yang comel somel kiut miut yang sangat2 ako sayang dan yang penting kanak kanak sangat sukakan ako..

Oooppss sebelum terlupa..adakah "SI TANPA NAMA" itu masih berkeliaran di dalam ruangan ako yang menjemukan ini??hahah harus lah kan..sbb die kan suka bizi badi badi badi mayat die tu kan kek stori mori hidup ako kan..too obvious bila da yang tiba2 dtg meluahkan kata kata kutukan..hahah..Jeles lah kan nak2 ako ni kan glamm dari die miahahah (dalam keadaan yg terlalu bongkak)  xpe nokk slamat menonton n membaca ek..ako dentiasa doakan kesejahteraan ko ok..amin...alhamdullillah...

ok lah chow chincowww.... 


hah tengok apa yang ako nak kepochi untuk entry kali nih..sume tentang adik pompuan ako si tuty nak bersalin da..


Tu dia itulah adik perempuan ako yang ke6 dalam giliran adik beradik..masih muda dah rezki jodoh die kawen awal.Bagi ako tumpang gembira setahun mendirikan rumah tangga akhirnya die skng sedang menanti ketibaan orang baru.




Tu dia setiap kul 4.30 petang mesin nadi tuk akan diletakkan di bahagian perut adik ako..kata nurse tuh nak kena check whether baby ok ke tak nadi sihat ke tak cargas ke tak..adoiyaiii ngeri ako tengok perut adik ako bila die selak baju die ..besar seyh takut ako tengok. yamg ako terharu tuh laki die sanggup amik cuti sampai lah isteri die bersalin. dan buat pengetahuan korang adik ako nih dah over due selama 17 hari sudah..masalahnya baby sihat dalam kandungan dan mak baby pun sihat xda sebarang penyakit berat cam kencing manis darah tinggi bagai..tapi tu lah doktor cakap laluan keluar baby belom cecah 4cm lagi sbb kat spital nih selagi tak cecah 4cm ko akan di tahan di beri ubat dan tinggal seperti seorang banduan yang di layan ala2 puteri lindungan atas hospital kan..









Inilah mak ako gak turut terlibat dalam sesi gilir menjaga mak buyung nih..ako kesian gak kat adik ako nih mana taknya sume batch yang same2 masuk skali ngan die sume dah delivered dan balik umah dahpun tapi adik ako dah masuk 4 hari still gak anak die xda tanda2 nak keluar..adik ako ko takyah citer lah sampai malam2 tepon mak @ laki die mennangis nak mintak balik sebab dah bosan duk spital..kesian lah..selama tu jugak lah ako dapat pelajari kesabaran seorang ibu yang beria dan setia menanti orang baru yang bakal lahir dlm kehidupan mereka, dan mak ako jugak sanggup bersengkang mata semata mata tunggu adik ako deliver same..kesian mak..dah lah ako dah masuk keje waktu nih.






Ok time nih ako terpakse amik EL lah sebab nya kitaorang dapat panggilan kul6 pagi semalam yang adik ako mengalami tumpah darah ..nek biru muka laki die nak g hospital terlalu awal pagi doktor xbenarkan masuk dlm wad kecuali suami lah..so xkan nak tinggal mak ako kat umah sorang2 kang melalak lak mak ako kang..yela mak ako pun takut2 berani cam ako lah sorang2 nak duk setempat mmg die xmoh lah kan..so ako terpakse lah amik EL bagi temankan die kat umah dan jadi si supir antan dan amik die ke hospital untuk tengok mak baby la..



Ok ni lah gambar yang sempat ako snap pintu masuk ke wad adik ako..paling ako suka datang sini sebab tema tuk wad bersalin nih berwarna pink..giler sweet comel sgt2 ok..





Ok guys tengok lah adik ako nih hanya mampu dukung baby kawan2 die yang dah slamat deliver,padahal mak baby ni masuk 2 hari lewat dari adik ako tapi die dah gift birth dulu da..cian adik ako..



P/s : Tapi kan korang ..bila ako tengok adik ako nih punya ceria dan sangat happy go lucky sikit pun die xda riak muka risau atau takut ngan kandungan die..buatkan hati ako menjadi tabah untuk hadapi kehidupan mendatang, bagi ako nilai kasih sayang yang ada pada seorang ibu takkan dapat ko ganti walau hanya dengan bayaran semata..dalam temph 9 bulan 9 hari adik ako masih mampu tersenyum walau due die dah terover kesian kan..

pepepun ako doakan die slamat melahirkan anak yang bakal lahir nih dan nyawa kedua2nya di lindungi ALLAH swt.

  • Hati ako bertambah berbunga bila bakal mendapat anak buah kedua dalam kehidupan mak ayah ako yang bakal bergelar tokayah dan tokmak untuk cucu kedua mereka..

terima kasih datang singgah