27 August 2011

Tema baju Raya tahun ni

Ok saja nak share ngn korang tentang tema baju raya aku tahun nih adalah "BIRU" cantik x cantik x???

Memandangkan setiap tahun semua orang akan planning siap2 apa warna yang akn dorang pakai untuk masing2 punya baju raya. dan bagi aku keputusan last minute aku nih di tukar selepas cadangan aku xberapa di persetujui oleh semua pihak (walaupun die tahu aku suka PINK dan die pun xkisah pun tapi nak jugak jaga hati die kan..) sume dah muntah hijau kot asal tgk aku pkai baju jerw mesti warna pink hahahah..lantak lah diorang nak muntah  kan..ako ok je sampai skng..seperti biasa korang kan tau aku suka pink. tapi kali nih kita beralih tune kepada "BLUE" or "BIRU"    So uor chosen blue for this year adalah baby blue or soft blue o biru lembuttt...(kelass ko Jah). 

Ok nak tengok x baju ako tahun nih tema utama di raya pertama...taaadaaaaaa.......


tidakkah ia terlalu comel kan kankan...

P/s : sedih bila setiap kali cari baju raya mesti xda saiz tuk aku..sedih...nak bergaya pun susah sebab baju2 yang ako minat sume bersaiz besar...satu kl aku pusing cari baju dan warna yang ako nak tapi still gak xjumpa..kalau ada  warna saiz lak xda kalau da saiz warna lak xda... kesudahannya hentam jela baju apapun janji ada saiz dan ada warna yang aku nak..so baju kat atas tu adalah baju adalah baju kurung moden aka baju kurung pahang aka tah baju hape tah yang saiznya ngam2 badan ako dan selesa ako pakai "XS" tidakkah aku sangat kesian..


Maaf yer gambar nih di snap pada pukul 4.30 pagi selepas sampai umah setelah berpenat lelah ke carfour mencari saiz baju..muka pun x makeup ape toya makminn jer..btw sume pakaian dan segala persiapan raya ako di sponsor penuh oleh tersayang..hahahah bole??? (untungkan ada orang sayang kita..korang  hado??)



Tema baju Raya tahun ni

Ok saja nak share ngn korang tentang tema baju raya aku tahun nih adalah "BIRU" cantik x cantik x???

Memandangkan setiap tahun semua orang akan planning siap2 apa warna yang akn dorang pakai untuk masing2 punya baju raya. dan bagi aku keputusan last minute aku nih di tukar selepas cadangan aku xberapa di persetujui oleh semua pihak (walaupun die tahu aku suka PINK dan die pun xkisah pun tapi nak jugak jaga hati die kan..) sume dah muntah hijau kot asal tgk aku pkai baju jerw mesti warna pink hahahah..lantak lah diorang nak muntah  kan..ako ok je sampai skng..seperti biasa korang kan tau aku suka pink. tapi kali nih kita beralih tune kepada "BLUE" or "BIRU"    So uor chosen blue for this year adalah baby blue or soft blue o biru lembuttt...(kelass ko Jah). 

Ok nak tengok x baju ako tahun nih tema utama di raya pertama...taaadaaaaaa.......


tidakkah ia terlalu comel kan kankan...

P/s : sedih bila setiap kali cari baju raya mesti xda saiz tuk aku..sedih...nak bergaya pun susah sebab baju2 yang ako minat sume bersaiz besar...satu kl aku pusing cari baju dan warna yang ako nak tapi still gak xjumpa..kalau ada  warna saiz lak xda kalau da saiz warna lak xda... kesudahannya hentam jela baju apapun janji ada saiz dan ada warna yang aku nak..so baju kat atas tu adalah baju adalah baju kurung moden aka baju kurung pahang aka tah baju hape tah yang saiznya ngam2 badan ako dan selesa ako pakai "XS" tidakkah aku sangat kesian..


Maaf yer gambar nih di snap pada pukul 4.30 pagi selepas sampai umah setelah berpenat lelah ke carfour mencari saiz baju..muka pun x makeup ape toya makminn jer..btw sume pakaian dan segala persiapan raya ako di sponsor penuh oleh tersayang..hahahah bole??? (untungkan ada orang sayang kita..korang  hado??)



25 August 2011

SEGMEN JOIN GADIS BLOGGER

Ok saja gedix2 nak join Segmen gadis cun..walaupun ako hanya act ala2 cun ada ako kesah so skang ako berminat ok nak join ini. Antara syarat yang di kenakan xsusah mana pun..korang kat lua sana yang rase diri tu cun boleh join..eh eh..alah yang xbrape cun dan comey pun boleh jer join jom jom pakat2 join..
 cara cara yang sangat mudah klik jerw banner kat bawah



Ok dah link kan banner dan terus tag kepada 3 orang yang kawan terbaik ko..
ako lak suka sayang sangat ini 3 skandal..


tu dia jom pakat join jom





SEGMEN JOIN GADIS BLOGGER

Ok saja gedix2 nak join Segmen gadis cun..walaupun ako hanya act ala2 cun ada ako kesah so skang ako berminat ok nak join ini. Antara syarat yang di kenakan xsusah mana pun..korang kat lua sana yang rase diri tu cun boleh join..eh eh..alah yang xbrape cun dan comey pun boleh jer join jom jom pakat2 join..
 cara cara yang sangat mudah klik jerw banner kat bawah



Ok dah link kan banner dan terus tag kepada 3 orang yang kawan terbaik ko..
ako lak suka sayang sangat ini 3 skandal..


tu dia jom pakat join jom





24 August 2011

Iftar kat Rest Murni's Discovery Bandar Sunway

Salam korang dan selamat menjalani ibadah berpuasa bagi hari ke 25 ok..Ok ape yang ako nak share kali ini adalah segala mengenai makanan yang ako dah berjaya hadap dan cuba habiskan..ok walau hakikatnya ako bukan lah seorang kakie makan yang havoc tentang makanan, bagi ako hanya suka mencuba merasa dan seterusnya menilai dan takkan la plak ako makan sampai perut ako sentap hingga akhirnya ako terpakse berjalan seperti orang mengandung 4 bulan..camtu??..

So destinasi kali nih ako telah ke Bandar Sunway di atas jemputan " wah kelas ko jah" cam iklan Ribena kan kan..??


Ok ko search jerw nama die nih kompom akan jumpa lah..


Apa yang telah ako cuba merasa kat restoran nih adalah



LILY SPECIAL RM6.00

Ok sila ampun segala menu kat bawah nih termasuk dalam pakej buffet yang telah di bayar oleh?? RM25 seorang..adakah ia berbaloi???


Lauk berat yang ako dah hadap..sila maafkan nak komen nih..ikan kembong die cam semalam punya ok..ayam merah die cam kayu keras dowh..siap nak keluar lompat dari plate ako..kuah kicap..tah hape2 tah..xtau nak ngomel, telur puyuh lemak..ciss pantang tul masak lemak xpedas.. (keseluruhan komen ako adalah kurang sedap..)


Hah bab kuih dan ayam chiken chop yang ako xleh blah tuh xda lak sos blacpapper..ako xsempat nak cedok dah kering lah mangkuk kuah tuh..so ako ngn rase kekesalan yang teramat menyentap ayam tuh semata2 tanpa kuah..apa rase??erm rase ayam jela..dah nama pun ayam chop kan..miahahahah..bab kueh lah yang puding putih gebu dah belang2 itam ala2 cincau tu ..cam badan lembu pun hado (ok sila lupakan nanti ingat daging xleh makan lak ako) sangat sedap wooo sebab ako suka makanan yang kurang manis sebab ako dah cukup manis untuk itu dan paling penting adalah dapat elakkan dari dapat penyakit hokey..


Ini juadah pembuka yang sememangnya sampai lebam xlaku dan xda sape yang nak usik..ako je yang rembat 2 potong tembikai nih ekekek..


Sate omaingaih.....xsedap lansung dahla masin sate lak kedekut tul kurus kering kerempeng ala2 badan ako nih hah nak makn xnikmat..sbb harus jugak ko makan 10 cucuk baru terjadiknya tahi gigit..(dapat bayangkan x berapa cinoneknya sate die) kuah die agak masin..adeii tukang masak nih terlalu pemurah ngn serbuk garam hape..erm..totally my comment r not worth..


Gulai lemak ketam..ish hendon masak pun tau pedas ini ape org yang masak xpedas lansung ako kurang berminat da..xpe lah stakat ini yang ako sempat merasa yang lain ako xnak komen sebab memang ramai yang cakap kureng ok..(bagi ako lak mayb the chef have their own reason y masak camtu punya rasa..sebab puasa kot..kan kan)

lepas kenyang lebam ako bergambar sakan la plak ok..



makan ko sambil layan FB boleh..alah pe da hal dah tu mmg habit ako suka snap ape yang patut..sampai da yang snap gambar ako pun ako xperasan


si Mira aka Son o so'on ekekek


anak tuan zaini


wif aisyah aka Aloya


kak biha wif her daughter's ieman sweet iman ok


tu dia..die mai da mai da..miss photogenic Qaseh..



ngan cik zurai aka yai


da lovely one my Izyan liyana..kawan diet baru...ekekek




P/s :  Apa apa pun yang best sebab sume dapat berkumpul dan beramah mesra walau ada segenlintir ako xberapa nak mesra atas sebab ako pun xkenal dorang stakat senyum kambing slalu ako sumbangkan ok..so..apa yang buat ako suka sangat adalah suma berkumpul dan bersuka dan riang ria ala2 cuti xskolah ok..

Ok lah ape yang ako dah mengarut nih pe2pun layan seyh..




Iftar kat Rest Murni's Discovery Bandar Sunway

Salam korang dan selamat menjalani ibadah berpuasa bagi hari ke 25 ok..Ok ape yang ako nak share kali ini adalah segala mengenai makanan yang ako dah berjaya hadap dan cuba habiskan..ok walau hakikatnya ako bukan lah seorang kakie makan yang havoc tentang makanan, bagi ako hanya suka mencuba merasa dan seterusnya menilai dan takkan la plak ako makan sampai perut ako sentap hingga akhirnya ako terpakse berjalan seperti orang mengandung 4 bulan..camtu??..

So destinasi kali nih ako telah ke Bandar Sunway di atas jemputan " wah kelas ko jah" cam iklan Ribena kan kan..??


Ok ko search jerw nama die nih kompom akan jumpa lah..


Apa yang telah ako cuba merasa kat restoran nih adalah



LILY SPECIAL RM6.00

Ok sila ampun segala menu kat bawah nih termasuk dalam pakej buffet yang telah di bayar oleh?? RM25 seorang..adakah ia berbaloi???


Lauk berat yang ako dah hadap..sila maafkan nak komen nih..ikan kembong die cam semalam punya ok..ayam merah die cam kayu keras dowh..siap nak keluar lompat dari plate ako..kuah kicap..tah hape2 tah..xtau nak ngomel, telur puyuh lemak..ciss pantang tul masak lemak xpedas.. (keseluruhan komen ako adalah kurang sedap..)


Hah bab kuih dan ayam chiken chop yang ako xleh blah tuh xda lak sos blacpapper..ako xsempat nak cedok dah kering lah mangkuk kuah tuh..so ako ngn rase kekesalan yang teramat menyentap ayam tuh semata2 tanpa kuah..apa rase??erm rase ayam jela..dah nama pun ayam chop kan..miahahahah..bab kueh lah yang puding putih gebu dah belang2 itam ala2 cincau tu ..cam badan lembu pun hado (ok sila lupakan nanti ingat daging xleh makan lak ako) sangat sedap wooo sebab ako suka makanan yang kurang manis sebab ako dah cukup manis untuk itu dan paling penting adalah dapat elakkan dari dapat penyakit hokey..


Ini juadah pembuka yang sememangnya sampai lebam xlaku dan xda sape yang nak usik..ako je yang rembat 2 potong tembikai nih ekekek..


Sate omaingaih.....xsedap lansung dahla masin sate lak kedekut tul kurus kering kerempeng ala2 badan ako nih hah nak makn xnikmat..sbb harus jugak ko makan 10 cucuk baru terjadiknya tahi gigit..(dapat bayangkan x berapa cinoneknya sate die) kuah die agak masin..adeii tukang masak nih terlalu pemurah ngn serbuk garam hape..erm..totally my comment r not worth..


Gulai lemak ketam..ish hendon masak pun tau pedas ini ape org yang masak xpedas lansung ako kurang berminat da..xpe lah stakat ini yang ako sempat merasa yang lain ako xnak komen sebab memang ramai yang cakap kureng ok..(bagi ako lak mayb the chef have their own reason y masak camtu punya rasa..sebab puasa kot..kan kan)

lepas kenyang lebam ako bergambar sakan la plak ok..



makan ko sambil layan FB boleh..alah pe da hal dah tu mmg habit ako suka snap ape yang patut..sampai da yang snap gambar ako pun ako xperasan


si Mira aka Son o so'on ekekek


anak tuan zaini


wif aisyah aka Aloya


kak biha wif her daughter's ieman sweet iman ok


tu dia..die mai da mai da..miss photogenic Qaseh..



ngan cik zurai aka yai


da lovely one my Izyan liyana..kawan diet baru...ekekek




P/s :  Apa apa pun yang best sebab sume dapat berkumpul dan beramah mesra walau ada segenlintir ako xberapa nak mesra atas sebab ako pun xkenal dorang stakat senyum kambing slalu ako sumbangkan ok..so..apa yang buat ako suka sangat adalah suma berkumpul dan bersuka dan riang ria ala2 cuti xskolah ok..

Ok lah ape yang ako dah mengarut nih pe2pun layan seyh..




23 August 2011

Heel's Koleksi terbaru ako


Perkara yang ingin ako kongsikan adalah pemberian yang sangat berharga sebagai tambahan koleksi kasut2 yang bertumit tggi ako nih.tadaaa...trimalah...my new collection of the year. 



camne cantik x..malas ako nak sembang banyak..xnak plak ako citer bape harga yang pasti ia terlalu seksi bagi ako selepas heel keramat ako sebelom nih..bape tinggi??4 inci 1/2 .
almost 5 inch la..tapi kalau yang 5 inch tuh mmg lah sgt2 cantek dah harga die mak ko..bek gadai je jam tanggan ako nih..

Heel's Koleksi terbaru ako


Perkara yang ingin ako kongsikan adalah pemberian yang sangat berharga sebagai tambahan koleksi kasut2 yang bertumit tggi ako nih.tadaaa...trimalah...my new collection of the year. 



camne cantik x..malas ako nak sembang banyak..xnak plak ako citer bape harga yang pasti ia terlalu seksi bagi ako selepas heel keramat ako sebelom nih..bape tinggi??4 inci 1/2 .
almost 5 inch la..tapi kalau yang 5 inch tuh mmg lah sgt2 cantek dah harga die mak ko..bek gadai je jam tanggan ako nih..

21 August 2011

IfTAR ngan Cradlelian..

Salam jom kali ni ako akan update tentang aktiviti ako seterusnya iaitu "IfTAR ngan Cradlelian.." kat mane berlansungnya majlis nih kalau bukan di PNB DARBY PARK L4.Menu makanan yang terlalu lah berat dan sarat sampai ko pun makan sampai rase nak termuntah siap bawak balik tapau umah untuk menu sahur..Jom layan gambar makan dulu..

Apa antara menu yang di sediakan untuk majlis ini adalah seperti berikut yer












Ini adalah menu pilihan yang menjadi juadah berbuka ako


telur masin,ikan celup tepung,popia,sayur campur,ayam ,kerabu salem,kerabu perut(tapi xmakan pun..errr) sambal belacan


pencuci mulut mmg sedap sgt..yumyum..


buah feberet ako


Teh kegemaran ako "teh Panas"

Cuba Klik tengok apa jadi!