Ok korang malam selepas aktiviti makan dan bergambar tertiba lak budak2 ni ajak lepak kat luar dari resort,kata diorang meriah kat luar..

Sebenarnya ako xdalah surprise pun mmg ako tau mmg meriah nak2 kat TC (teluk cempedak) kat pesisir pantai die malam2 ramai orang lepak..jual memacam pahtu budak2 muda jela melepak kan..So malam tu ako gene,zarina n tunang achik kena ikut lah sebagai bodyguard ako..pembantu kepada bubu..untuk memastikan ako xmengatai kan..ekekek..poyok2 je ek..

Ok jom nikmati suasana malam kat Teluk Cempedak melalui gambar2 ako nih jom


Menuju ke tempat kejadian


Wah...siyes masa sampai kat sini terasa cam kat thailand da..sume barangan dan jualan diorang jerw sepanjang khemah yang ada kat situ



Berpinau gak lah mata ako bila tengok sume barangan nih..boleh sawan..sebab murah dan santek

Dan selepas itu kami ke pantai lah uoll..





adakah ako kelihatan comel bermulut itik..???miahahaha





Berjalan melepak kami sampai lebam sambil menikmati kopok lekor..wah..bestnya malam tu ramai sangat orang melepak .pahtu da jugak geng2 basikal fixie cam kawan baik ako..bagus lah budak2 skang sukakan sukan cmni sekurangnya diorang xrosak kearah lain.

Setelah penat kami pun berangkat balik untuk berehat dan tido lah uoll..

BBBZZzzzzzz.....nite..























Senaman selepas kekeyangan ok
Ok korang ako skang bizi lately sebab tengah bersiap untuk trip famili day ke cherating hokkeyy..dan perbelanjaan di tanggung penuh oleh company ako lah..

so ako update dulu tuk scene yang pertama ok.bertolak  dari kl dalam kul 11 pg.tapi korang tau x tertiba tenggeleng kuning ako wat hal la plak..adoiiyaii masa tu ako ngn acik mula la kan nak cuak bagai ,mana taknya jauh lagi tuh nak arrive Kuantan.so dengan rasa toya dan buat2 muka xcemas kitaorg call lah org toll line service so diorang anta org bijak pandai check..Alhamdllah keta xda masalah cuma sedikit mereng di meter cam tuan die gak la ni..

so sampai2 ako terus checkin lerw.


Ok ni no bilik ako menginap ok..so nextime sape2 yang akan duduk/guna bilik ini..ako ucapakan slamat datang...



dah masuk bilik kemas2 la apa yang patut..satu bilik tuk 3 org so yang reramai ni stendet lah pompuan masuk tuk buka intro info gosip semasa


Pose maut dulu sebelum mnjalankan aktiviti lain

sila maafkan andai muka ako ala2 xcuci sebab baru sampai okehh...


Wif geneviene berposing sakan ok..
so kami kepenatan tiba masa tuk makan malam so kitaorang bersiap ke tempat untuk nikmati dinner, giler mmg best sangat2 makanan terlalu banyak pilihan sampai naik kembong perut ako.mau xkembong 6 pinggan langsai ako sebat..

antara hidangan dinner yang ako sentap malam tuh








hah ini lah yang ako lantak..sedapp seyhh giler layan makan nih sume boleh bikin ako segemok mungkin caya lah nyah...lepas nih workout tuk diet balik hokeyy

lepas makan kita posing ok..

ako yang sangat2 kekeyangan ok.




Petang ahad kami melangkah kaki ke town hanya menggunakan public transport ok..tren LRT.dari bukit jalil terus ke bandaraya untuk ke pertama kompleks..

Masuk kedai Racket World dan Etakoh dalam 2 jam setengah baru jadi beli..ok stendet ok my bubu is a fussy men..betol particular person ok..get messy kalau hangout n shooping with him..but i m happy coz boleh buat him happy to when i was with him together cari kasut hahhaah

eventually on the last part masa nak cross jalan tertiba moto mat rempit telah melanggar siku n tangan ako belah kanan..sakit mmg sakit,,da g kinik ,,sik baik doktor cakap cedera ringan sbb just get lebam dan sengal2 pada tulang saja..(sik baik ok..kalau x ako xdapat men badminton da lepas nih) so apa lagi gantung raket ok..miahahahahah...


So ako happy bila bubu happy it enough lah bagi ako..


So yang ako dapat tau malam tu bubu tido peluk kasut baru..damn..dan dan ako pun xnak di peluk die gara2 kasut baru hokeyy keji kejam ok..(xkesah lah lame2 mesti dtg gak peluk ako sbb ako mampu suamkan kesejukkan die miahahahaah...(sambil buat gaya ala2 pompuan gatai atau kata lain kucing betina nak mengawan ok..)


hahah ini lah kasut idaman bubu,at last dapat jugak kan ..kira tercapai hajat dielah,,,sememangnya ako tau kasut ni bukan lah senarai item yg ada dalam wishlist die tapi untuk ketika dan saat ini die ,bagi ako adalah sangat penting untuk ada kasut baru memandangkan kasut suka die yang sebelum nih mmg da rabak kan uoll

p/s : Ok dear hope u happy ngn pemberian i yang x seberapa nih ok...I love you soo much dear..more n more  a lottt...


Untuk 2 part of stori nih, ako nak share skali lagi how da way ako celebrate birthday bubu..hahah kalau korang baca jalan cerita nih,agak2 korang terharu x??

Ok acara bermula bila saat, bubu ada demand ngn ako masa 1st nite i celeb birthday die..die da argue pasal candle...ok kalau xpaham LILIN ..Erm..apa lah bubu nih dah tua2 mau jugak lilin kan..xpe sebab sayang punya pasal ako turutkan jua..miahahahah...tapi ini die memang xtau lah sebab ako buat sume ni secara pelan pean dan senyap senyap

Alamak so keesokkan harinya ako beria datang opis pakai cantik2 dan paling penting carikan kek bersama lilin la uoll...2 batang lilin besar 8 btang lilin kecik..


hah ni lah kek yang ako susah payah ngan si acik tempah hokey...nama kek nih "CHOCOLATE BLACK FOREST CREAMY"



Masa nih korang patut tgk air muka bubu ..mana taknya seramai ramai org dalam dewan tu yang xkenal apatah lagi yang kenal kitaorang join nyanyi lagu birthday kat die..merah padam muka die,malu malu kambeng ok..tapi i like tgk die malu2 sangat2 comey huhuhu..love him so much ok..


Antara kawan yang masih tertinggal untuk potongan kek terakhir se;lepas sambutan..tina n sweety lengloi..oso dun 4get me lol..


Time ni bubu sangat short ala2 terkejut monkey gitu sebabnya ako buat surprise untuk die...yela mana taknya kan ramai giler masa tuh orang nyanyi ramai ramai untuk die...Ako buat sume ni untuk gembirakan die semata mata ok..

dan apa yang bubu dapat untuk hadiah harijadi die adalah...
;
;
;
;
;
;
;
;
;


itu die Asic Gel shoes double gel ok...nak memilih untuk ini amik masa dalam 2 jam lebih ok..gara2 punca saiz yang xda..huhuhu tapi at the end..dapat gak..


p/s :
Dearest my lovely bubu hubby ku sayang,,,takde yang paling membahagiakan selain dapat membahagiakan u ok..ayang sayang u ayang selalu rindu u,takda lelaki lain yang ayang sayang dan paling rindu..ianya hanyalah u..So ngat sedikit sambutan yang xseberapa nih ayang harap bubu enjoy dan terhibur ok.

Smoga hari hari mendatang dalam hidup u,hajat u,impian sume menjadi nyata dan insyallah termakbul ok..yang penting u kena tau dan yakin "AYANG SAYANG BUBU JER"ok!!!muah muah muah


 Wah..xsangka tarikh yang di nanti akhirnya tiba jua..kuikui..apa lagi yang paling mengembirakan ako serta bubu bila saat hari penting baginya tiba..Camne korang suka x ngan kad yang ako beli nih..(oik kali nih beli lah nak buat sendirik memang xsempat la wei..) ako sememangnya poyo2 bizi ok..

 Mana ako dapat kad nih..hah adalah malas nak kecoh nanti korang mesti g cari sama cam ako..so xmau lah same2 ni kan..xsuka xsuka xsuka ok..merata ako pusing bandar cari kad ok..kesudahannya thaz tu "times"

 Cantik x kad ako ni??korang suka x??bubu suka tak??heheh..bubu gelak sebab die xpenah dapat kad birthday sepanjang semeter ok..hahahah betol korang nampak jerw kecik bila di lipat..cuba bukak..hah panjang siot...dan bubu sukakannya..hehehe
 susah payah ok ako carikan kad nih bukan apa segalanyanya adalah mengenai bubu ako ni kan,sume tentang die cam biasa lah bubu seorang yang particular dan too fussy for me huhuhu damn sarcastic...tapi ako tetap syg dan terima die seadanya..
Tapi yang pasti ako amat menyayangi die lebih dari apa yang die tau atau rasa..
SELAMAT HARI JADI SAYANG!!!
AYANG SAYANG U DUNIA AKHIRAT!!!
DOAKAN YANG TERBAIK UNTUK U!!