yang sempat di rakam aksi mereka..sangat nakkal dah xnak duk dalam sangkar skng nih


 Acara berlansung di Dewan Al Haq di taman Tasik Tambahan Ampang,Ako bertugas sebagai juru gambar mewakili team badminton kami untuk perlawanan persahabatan diantara

AVANT TEAM vs WARISAN TANGKIS


Saingan kami sangat sengit kebanyakkan dari mereka adalah sangat power memang tercabar kewibawaan kejantanan team ako kan..tapi apa boleh buat kami kalah pada pihak lawan.Ada di antara kami yang kurang suka ngan tindakan opened yang secara tidak bijaknya..bagi ako lah..sebab ini kan frendli jerw bukan thomas atau England open.So tak yah lah import2..cisskek betul ini tidak adil,,yela kata nak frendli tetiba ko bawak tah mane player tah ..tapi bagi kitaorang terima seadaanya walau kami kalah tipis,sekurang kurangnya berpuas hati lah sebab masih boleh tampilkan pemain asal bukan import..mali ok..


Malam tu sangat2 mereka senang hati walau kalah,ako sendirik xtau kenapa..oramg lain kalau kalah mesti sedih,kecewa ke apa ke atau sebagainya lah..tapi lain lak ngn team ako nih sonok manjang ceria..senyum kambing ...ada gak yang meluahkan rasa xpuas main..macam nak repeat lah cam nak sewa court badminton itu malam lepaskan gian dan macam2 lah..tapi apakan daya..Oklah kami kalah dalam bermaruah ok..


Malam tu jugak bubu pun xberapa perform,mungkin penat bekerja kot,,yela balik2 keje trus rushing ke tempat kejadian..boleh di kata sume lah main ala ala keceper..kalah pun kalah tipis xdalah sampai under 10,over la kan..bagi ako ok lah janji lawan tetap mau lawan nextime kita catch up lagi the higher level kan..so yang penting team spirit..dan hubungan kekeluargaan antara kami.Walau malam tu ada di antara yang partnernya kurang beraksi dan kurang attackin' power nya..tapi mereka tetap berpuas hati dan mutu game yang di tunjukkan..dalam erti kata lain "GOOD GAME"kipidap


So selepas game kami lepak minum sambil bershoot gambar la...heheheh...zahsss..jom layan..





GO GO GO....AVANT...TEAM...CIKEN DOC CIKEN LITTLE








Nampak nampak x apa yang ako tengan post nih..hah..nama dia cupcake..

So aktiviti ini terdetik di saat ako bangun pagi2 tertiba dapat panggilan kawan ako si A tiem mau mintak teman die breakfast pahtu teman die g bayar bil henpon..giler ko seawal 8.45 ako dah terpacak kat restoran hamid nasi kandar ko tau..apa ako bikin sana??makan lah apa lagi..makan toseii sajo..a tiem yang lanjew..hahahah

So tertiba ako da cakap sama atiem mau cuba buat cupcake..wah ko ngan excited si a tiem ni rekemen kan ako tempat yang ako boleh dapatkan bahan untuk cupcake lah..yang murah berbaloi siap boleh dapat diskaun lagik..

Bila dah siap dapatkan sume bahan trus ako laju2 balik umah cuba buat cupcake ni lah..ternyata pengalaman buat cupcake xdalah susah mana pun janji ko rajin dan ada minat nak buat yang penting buat tu kena ikhlas bukan apa teringat kata2 seorang tukang masak terkenal "kalau memasak sesuatu haruslah dengan hati yang terbuka dan ikhlas,nescaya masakan kamu akan senangtiasa di ingati" wah wah itulah ako..memang xpandai xexpert tapi ako buat ni ikhlas atas niat ako nak belajar..bukan apa demi kebaikan masa depan nanti bila dah pandai nanti nak buat cake tuk majlis sendirik kan senang gitu ..jimat lagi senang hati siap leh decorate cmne cara skali pun janji ko suka ikut taste ko dan cara ko siapkan ia.

so kat atas tuh gambar cupcake yang belom dan selepas siap ok..xdalah menarik mane tapi boleh lah untuk percubaan pertama kan kan..

Layan...
sebuah coretan yang ako alami sendiri..

Pershabatan adalah perlu ikhlas persahabtan jugak tidak perlu habuan atau bayaran lumayan untuk menjadikan ia adalah erat dan ketat..tapi itulah demi mendapatkan perhatian dalam persahabatan pertelingkahan antara 2 ,3 macam ragam seorang sahabat


Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang

Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta
Tepi kita selalu merenung mata orang yang kita suka

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan turut membuat dia gembira

Perasaan cinta bermula dari kata
Perasaan suka bermula dari telinga
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka
Umpama kita membuang telinga kita
Tapi jika kita cuba menutup mata
Cinta berbuah menjadi airmata

Setiap orang yang akan mengalami ini dalam hidup mereka,
Cuma fikirkanlah bersama-sama siapa yang anda cinta.


Makan malam kita di Khay Sempoi Restoran malam nih,tempat nih bertempat di Puncak Jalil kat Bandar puncak Permai,tang mana tuh..erm kat area equine park la..tau ke tak nih??xtau ko google map jela ek..

Perut berkeroncong buat rentak balada ala2 country song..so bercadang cari makan la untuk malam ini di kawasan sekitar equine ni hah..

So dok pusing pusing macam2 kedai kitaorang nampak nak singgah je hati berat..yang perut ako terasa nak makan nasi goreng kerabu pedas kaw kaw!!!bubu lak nak makan nasi putih sup daging..erm itu jela modalnya kitaorang nih masing2 jenis makan bda yang sama..nak buat camne..harapkan bubu bukan jenis makan benda makanan yang bukan bukan nih katanya xkena ngan taste die.

Akhirnya kitaorang terjumpa ini kedai lah namanya tertera seperti di atas.Kat Khay sempoi ni macam2 adalah kecuali western food lah sebab die punya masakan ala2 seafood lah ..yup..ada bakar bakar ikan bakar kerang bakar segala jenis makanan lauk lah.ako tengok pun ada customer die cina india yang duk keluar masuk makan dalam nih.So dengan itu tergerak hati singgah dan merasa kat sini.

Service pun bagus ,cepat masakan die erm..suam suam jela xdalah sedapa mana sangat tapi yang penting kerang bakar die menarik dan harga pun sangat2 menarik.dahtu saiz hidangan die besar..bayangkan nasi goreng ako cam untuk 2 orang makan..sah2 lah ako mmg xhabis punya..

So ini maklumat bagi yang tinggal area bukit jalil ni.ini adalah salah satu restoran yang di kira patut datang lah sebab ia murah,lagipun ia menyediakan pelbagai makanan laut..so xyah susah susah korang nak ke kuala atau pantai nak makan makanan laut kan..


hah licin kerang bakar nih..ko tengok tuh nasi goreng ako..cam x di usik pun heheheh


nama pun dah xda keje so layan kan ajer keadaan ako yang ketika ini masih stress ngn keadaan ini..hoho...tolllonnnngggg...cepat2 lah berakhir..ako dah bosan ako dah bosan....





Hah tulah kan..nak buat cmne




  1. Kau yang cakap dirty dengan kawan-kawan & kuat-kuat konon nampak kool & sempoi padahal kau nampak bodoh
  2. Kalau text ngan laki, bahasa rilex & ok..tapi bile text ngan gadis, "macam manew niew..i segan lew nark kuar ngan u..hukhuk..^__^" macam shit doh konon menepati citerase gadis itu
  3. Rambut kau menjadi masalah disamping keutamaan..payah lah kalau berangin sikit kau pegi sliding door or cermin kereta cepat-cepat semata-mata nak repair rambut kau..kalau jalan tepi bende bercermin pun nak jeling tengok rambut..ape doh
  4. Kau dah famous ngan sikap sempoi..tapi kau agak-agak lah kalau nak kuar g tengok wayang pun pakai short..kemas sikit pakai jeans pun ok lah..asal? bulu kaki kau rebonding eh? aq tengok sendiri pun jijik
  5. Tak payah budget nak sempoi & kool sangat lah bile kau pakai beg,accessories pink konon kau ni jambu & metroseksual tapi kulit hitam berminyak..wekks
  6. Kau kutuk kawan lelaki sendiri yang muka berjerawat konon kulit kau bersih pakai Fair&Lovely..lelaki lagi awesome bile ada jerawat
  7. Bila kau lepak ngan gadis, kau steady..tapi bila member lalu depan selamba "i tak kenal dia"..kalau angkat pun muka macam nak tak nak je
  8. Sopan ngan girls hot..tapi kurang ajar ngan yang lain..tak kira lah lelaki sendiri or gadis yang gemok & tak cun..cam aram
  9. Menggelabah nak belanja gadis gebu kat fastfood..bila kawan sendiri mintak belanja Coke alasan kau macam shit
  10. Pakai barang branded..Adidas, COnverse, Top Man, Levis, Casio, Okley..lepastu kau nak gampang-gampang ngan member kau yang pakai sliper Sufian ngn baju pagoda
  11. Tak pun kau cerita banyak duit & barang berjenama dekat gadis gebu kasi gadis gebu tertarik ngan sifat metroseksual & up-to-date kau
  12. Kau pakai DSLR pakai duit ptptn tak pun duit mak abah tapi duit makan sesak sampai pinjam member..tapi bile member nak pinjam DSLR kau kedekut macam sial
  13. Usung DSLR kau kehulu kehilir konon kau ni foto-tangkap..bila tengok cara amik gamba pun cam suck..pegang DSLR pun tak style
  14. Panas terik, berpeluh kat tengah kotaraya ni, boleh pulak kau pakai sweater tebal,Okley, topi Monster, short pants & kasut Vans yang besar sampai orang tengok pun lemas
  15. Taip macam-macam kat facebook siap fuck suck sume keluar..tapi realiti lepak jugak ngan budak layan anime & tonton Fairy Tale, Naruto dekat lapy
  16. Nak lepak ngan gadis tapi barang dressup sume kau pinjam..daripada topi Monster, Okley, baju, kemeja, jeans & kasut sampai duit pun pinjam..alasan nye barang sendiri tak hensem ngn kau..buat apa kau beli dulu bodoh
  17. Kau cakap "bro..nak g mana bro? lepak lah kejap bro.." kuat-kuat padalah bila dalam rumah, kolej tak pernah pulak cakap macam tu
  18. Duit ptptn habis sebab belanja awek..tapi bila awek tanya kenapa duit habis, cakap member selalu pinjam..nak kasi diri tu nampak mulia di mata gadis
  19. Kau kerek ngan abang kerja kat Petronas or Caltex masa nak isi minyak bila dalam kereta kau ada gadis gebu tak pakai tudung konon kau hensem sampai abang tu respect kat kau
  20. Main blog, Facebook & Twitter bagai..tapi semua yang dalam blog & lain-lain gampang je lebih..kasi orang nampak kau awesome di alam maya..realiti, menangis bila gaduh ngan gadis
  21. Wah kalau ada pompuan cantik ala2 artis gitu ,mula lah ko poyo poyo cam best cam  hebat kira ko lah watak utama masa scene tu..sampai awe/tunang ko sebelah pun ko xbertegur sape selisih bahu buat tak kenal..haktuih..jijik seyh..cam harem...
  22. lagi lagi ko suka berlagak macho ala ala caring man gitu bila kala,time ko keluar ngan awek/tunang ko tertiba dalam scene tu ada ramai lak mamat yang lagi jambu dan hot dari ko mula lah ko mengelap menyapu bagi tisu lah kat awek/tunang ko,walau hakikatnya awek/tunang ko masih blur..apa motif ko berkelakuan camtu..masa waktu biasa takda plak ko poyo camtu
  23. Konon konon ko lah yang betol sume ko punya cakap sume betol walau hakikat dari segi fakta ko memang sah2 dah kelaut..hahaha memalukan..memang useless



hahaah...siyes ako suka sangat info nih,,ini pun tau dari member fb ako..so ako amik untuk di shared ngan orang..Itulah lelaki..tolonglah jadi diri sendiri sedar dari dan xpayah poyo lebih okey..over tau ak..muntah ijau skang!!!
ni kira pakaian masa g interbiu tadi..bukan apa PA kan..pakai lah sopan2 sikit pesan kakak tu lah..(ala2 konon ayu yang tersengal terkesima dek krane xtau nak bercakap inilah die si gadis bisu huhuhu)

Hah..suma pasal hari ini..apa cer??cer citer cer citer..itulah hari ni ako ke PNB lah untuk sesi temuduga..apa nak citer ek..nak mula dari mana ek??huhu..sebenarnya xberapa best lah sebab siyes ako betol2 tak sangka tau ak pasal hal nih,betol betol bagi ako satu kegagalan lah pertama kali dalam hidup ako..huhu sedih ni..uwarghhhh...

Kenapa sedih??tulah camni lah senang ako citer secara ringkas..Masa interbiu tadi ako memang fail....siyes..tak tau kenapa,lansung ako xboleh bercakap..sampai nama ako sendiri pun ako lupa..mana taknya kakak tu cakap 2 org je yang akan interbiu ako,skali ko 3 orang dahtu diorang bukan orang HR,diorang adalah CEO dan manager 1 dan manager 2.Arghhhh...xtau nak citer camne memng masa interbiu tu darah ako rasanya beku,xpenah ako cuak sampai ako xtau apa nak cakap..giler lah orang yang sekarang duk soal siasat ako adalah  seorang CEO dan jugak manager.

Tolooongggg!!!! camtu jela ako duk menjerit (dalam hati jela)masa tu ako xtau nak cakap apa,ako jadi orang bisu,padahal interbiu sebelum ni ako selamber jerw..kenapa nih,tuhan xnak ako dapat keje nih ker??huhuhu...Yang ako tau masa tu dalam hati duk mintak cepat2 lah habis sesi nih ako nak balik nak nangis kuat2 laju2 dan puas puas...arghhhhh tidakkkk..stresss...

Masa tu diorang ok jerw..kira diorang terangkan lah apa tugas seorang PA,dan camne untuk berhubung dan cara kerja dengan pihak atasan seperti dato tan sri ..pangkat yang kelangit tuh..sah sah lah bila ako dengar apa diorang citer level2 orang yang akan ako bekerja..terkaku kayu,jati,nipah getah sume kayu lah ako jadi time tu..sebab ako takut ako xdapat buat..diorang tanya ako mampu handle ke sume tuh..ako diam ..(yang pelik lutut dan tangan ako menggigil dahtu gigi ako lak asek gigil jerw nak kata sejuk bilik tuh mungkin lah..tambah lak masa tu siyes ako tak tau nak bagitau korang camne..sume perasaan ako ada..dahlah bulan bendera putih ako tertiba lak datang pagi ni..badan ni sah2 lah xberapa sihat.Camne nak cakap ek..

Kira hari ini bagi ako dalah gagal..ako jadi orang yang xda keyakinan diri,segala benda yang ako duk rancang pektis bagai sume..sume tak jadi..ako rasa kecewa sangat2 rasa cam nak guling guling tenggeleng je atas lantai time tu jugak..rasa cam nak hentak2 kepala kat meja interviewer tu..kenapa???kenapa??kenapa??jadi camni demm...sedih giler...cam dah xnak hingat hal nih lagi..

so kekdahnya pada ako tolak tepi tolak jauh2 harapan sedalam lautan dalam sinun supaya yang ako rasanya memang xda harapan untuk position ni..sebab kalau ako jadi interviewer pun ako xda ke giler /xwaras amik orang sengal cm ako kalau datang interview xtau bercakap..terasa cam orang vietnam pun hado..sebabnya bahasa melayu pun ako tiba tiba xpaham dan xtau nak cakap..(oiikk oikk comel ko pehal...mabok ke??)uiks cmne nak mabuk ako bukan minum benda2 xhalal ni...arghhh dammm...helll frustrated sume hado....bakar bakor bakar bakor....mak ayahhh tollongggg...curious,kompius tension stress......yang paling ako terasa sampai skang malu giler tahap tapir tenuk..dammm...sawan jap...&*&^^%%$$##@#$$#@@!!@##$$R$%^&%$##$##@@!!~)_+
Takpe lah korang ako malas lah nak bebel panjang ..tido lagi bagus..xda mood ako...hilang slera makan,ilang nafsu nak ketawa..putus dah kot urat stabil dlm hotak ako nih..huhuhu sedihnya...


P/s : kang bagus kalau time tu ada bunga api...masa tu kalau tertiba ako agak2 dah xleh blah dan asek bisu xbercakap boleh gak ako pasang bunga api depan dirang buat pertunjukkan sarkas....kira is part of entertain lah kat dorang)..mengongggg!!!..


Hah esok ako akan ke sesi temuduga di PNB sah2 lah dlm town sana..arghhh...xsuka xsuka jammed...tapi lantak lah..kali ini position yang ditawarkan sangat2 berlainan dari bidang pengajian dan kelayakkan ako..

Jawatan ini di tawarkan setelah ako kenali seorang kakak tu yg merupakan salah seorang manager dalam situ..Mula2 dapat panggilan bukan HR diorang yang call tapi manager diorang ..giler..terus ako di beritahu CEO die sendiri nak jumpa ako..mak aih..cam berat benar lak tugas yang diorang nak bagi,bukan apa..bila ako dapat tau ako ditawarkan PA/Secretary kepada CEO tuh.ako trus cakap kat kakak tu ako xnak..cam2 alasan ako bagi konon2 mak ako kena g checkup lah..nak kena bawak bubu g kinik lah..tapi tertiba kakak tu bernada tinggi ngan ako..siap cakap jangan main main ini orang koprat,jangan sebarangan xjadi appointment telah di atur seminggu awal..giler seyh ako pun takut huhuhu...

Bila ako tanya kakak tu apa keje PA.Terus akak tu jawab buat keje bos,mana bos pegi kena ikut,(dalam kepala ako dah macam2 teringat ako pengalaman secretary tempat keje lama ako.) yela keje PA ni kan biasa lah kira dah jadi cam asst. die mana pegi mesti mau ada sama,dinner,lunch,entertain alamak..gasak lah...ala..cam PA GM ako dulu tulah kadang2 sampai 2,3 ari xbalik rumah ikut GM die g OS..(dengar2 citer PA ngn Bos ni akan ada sumthin..erm..betol ker?) bagi ako sume terletak pada hati..tapi keadaan yang menentukan situasi.

Terus ako call tersayang bertanyakan pendapat..(seperti biasa..soklan di tanya..perlu ke kerja yang sampai perlu tinggalkan rumah berhari hari?) dan abang ipar ako ada cakap kalau dah kerja dalam role nih..so kena ucap slamat tinggal buat Badminton dan belom tentu dapat menghabiskan masa bersama tersayang.mana tau hujung minggu terpakse bersama bos..hukhukhuk.. (sanggup ke ako??bubu sanggup ke??) dalam nada tadi sepertinya bubu berat hati untuk lepaskan ako terima tawaran kali nih.

Tapi kalau gaji lumayan,wow...selalu ada function,dan barangan mahal,beg mahal,kasut mahal..wahhhghhh!!!pinau mata ako best...woooo...(ahahah mula jadi mata duitan)..pompuan kan..lumrah lah ngn perkara2 camni.Melaram lah ako 24/7..silap2 masuk spa selalu..dasyat...hahahahah...(ko berangan je kan..)

Tapi bila di tanya ako mana pilihan ako?ako akan pilih..erm... teka lah..

Lalalalala..lalalal...lalala...

So esok ako akan ke sana,harap2 diorang takkan pilih ako hahahah camtu plak sebab (ako sebenarnya masih mengaharpkan tawaran dari subang aritu,situ gaji xseberapa,dan position pun xlah setinggi keje lama ako.tapi yang penting permanent not contract or partime.Alah gaji kecik lama2 adalah increment kan..Lagipun ako dahda bisness sendiri..so pendapatan tambahan tu ako hargai lah..ok lah kan.yang penting benefit tu terpenting bagi seorang pekerja hokey.

Erm..nanti nak pakai baju apa ek esok,,,heheh..dalam kepala dah pikir nih..sok nak sanggul le nak lepas rambut nih,er..so tunggu jelah nanti apa perkabaran nanti.Harap2 diorang xkenang dan x minat nak amik ako..hahah so bubu pun akan senang hati..heheh(andai kata ako diterima..camne tu??ako nak terima x??)huhu...kompiusss nih..krisis cinta & kerjaya nih..

Takpelah just pray for tomorrow jela ek..ecehecehceh..


Ok kali ni ako nak pomot contest ni bagi pihak kawan kepada kawan ku sendiri lah.so sapa yang berminat jom lah join..jangan risau contest ni free jerw xda bayaran tapi hadiah adalah sangat lumayan dan berbaloi2 sangat2.

Tapi sebelum tu sila lah tekan butang "LIKE" kat link gambar comel nih..heheh..x LIKE pun kena gak klik.. tenkiu..uoll..muah muah muah. SILA LAH KLIK LINK "LIKE" NI


MASA : 16 April at 10:00 - 15 August at 00:30

LOKASI    : Page:Sweet & Sour Photo Design Tapai Caterer

CREATED BY :  Keylee Daud



"Cutenya girlfriend you,hensemnya boyfriend you,tak percaya?betul girlfriend you cute,betul boyfirend you hensem".

Tak percaya?,mengapa tidak buktikan?
Buktikan pasangan anda cuet dan hensem.
Dan berpeluang cerah memenangi hadiah 'Misteri'.
Tidak rugi mencuba,betul kan?.
Jom sertai kami dalam program "Pencarian Pasangan Ideal VOLUME 1/2011"

Bagaimana?..Mudah sahaja.

Sila muat naik/upload gambar anda/kekasih/pasangan anda ke page Sweet & Sour Photo Design di:

http://www.facebook.com/pages/sweetsour-photo-design/100309843389643

dan klik 'Like''

dan muat naik/upload gambar anda dan pasangan berserta nama nickname/penuh di bawah "Pencarian Pasangan Ideal Volume 1/2011"

kumpulkan "Like" terbanyak di gambar anda dan pasangan anda.

Dan kita lihat benar atau tidak anda adalah yang Terbaik.

Tiada yuran penyertaanEnhanced by Smiley Centralercuma
Gambar/saiz:Bebas/lagi besar dan clear lagi elok
Tarikh tutup:Masih panjang
Hadiah: Misteri menanti anda.

Caranya:

1.sila ke link/page sweet&sour photo design klik 'like' dan upload gambar anda bersama di atas nama "Pencarian Pasangan Ideal" sertakan nama/nickname anda/pasangan
2.Kumpulkan 'Like' sebanyak banyak mungkin di gambar anda.
3.Tunggu pengumunan pemenang.
4.Selamat berjuang .^_*

Tunggu dulu...Itu belum cukup mengembirakan anda?,Ya kami tahu.

Dan ia juga melayakan anda dan pasangan memenangi hadiah 'misteri' kedua.

Bagaimana?.

Caranya:sila ke page Tapai Caterer:

http://www.facebook.com/pages/tapai-caterer/204863956198113

dan klik 'Like'

dan kami akan merekodkan nama anda dan pasangan yang telah menyertai "Pencarian Pasangan Ideal Volume 1/2011 di page Sweet Sour Photo Design.

Hadiah dari Tapai Caterer:

Anda akan di hidang dengan sajian Terbaik hanya untuk anda dan pasangan umpama Raja dan Pemaisuri dengan bersuasanakan penuh romantik/mengikut tema pilihan anda.

Hanyan dengan program 'Pencarian Pasangan Ideal' dari kami anda mendapat DUA hadiah dalam SATU penyertaan sahaja.

Cepat cepat muat naik gambar anda dan pasangan sekarang.
Kami menanti dengan penuh keyakinan,anda dan pasangan pasti yang Terbaik.

**Tiada caj tersembunyi,penyertaan adalah sepenuhnya PERCUMA.


Dari bancian ke atas 10 ribu pasangan yang berkahwin (sumber kajian MOHEMA -) hanya kira-kira 45% sahaja isteri yang tidur berbantalkan lengan suami selepas 3 tahun berkahwin. Dan hanya tinggal 21.7% sahaja isteri yang masih tidur berbantalkan lengan suami selepas 10 tahun usia perkahwinan.

Tahukah kaum isteri, bahawa hormon bau phero yang di rembes dari ketiak lelaki/suami boleh mengaktifkan hormon wanita/isteri hingga mereka merasa damai dan tenang. Sebenarnya hampir 65% bau badan lelaki/suami datang dari celahan ketiak dimana kelenjar phero paling aktif.

Jadi para isteri semua, ketepikanlah bantal-bantal anda, tidurlah di atas lengan suami hingga ke pagi, hampirkan hidung di celahan ketiaknya, tidak di nafikan anda akan peroleh pengalaman yang cukup rilex dan tenang, ianya tanda bahawa bau phero suami anda sedang bertindak balas dengan kelenjar hormon anda. (pengalaman ini hanya perempuan sahaja yang tahu bertapa asyik dan rilexnya)...FAKTA....sirius....

Dan dari kajian itu juga menyatakan isteri yang tidur di atas lengan suami akan tidur lebih lena dan mencapai tahap 7 hingga 8 dalam tahap lena tidur.

Dan peringatan untuk lelaki/suami, jangalah shave ketiak anda togel, biarkan sedikit atau trim sikit aje bulu-bulu itu yang merupakan ejen penyebar bau phero yang di senangi wanita.

so pada isteri-isteri semua, anda semua praktikan ke tidur atas lengan suami?

P/s :mula2 baca nih nak termuntah ijau pun ado..tapi kan dah itu katanya fakta..huhuhu..wait and see lah nanti huhahahahahah

Aktiviti ujung minggu bersama anak-anak buah yang excited sangat nak keluar bermain..apa lagi ako tumpang sonok bronok lah dengan cergas mencapai baby ako..so sempat lah jadikan si cilik ini objek yang mampu ako snap pada petang itu.


maap yer petang nih hanya ako bersama acik dan anak2 buah sahaja ..my mr sayang aka bubu tengah melayan kilang membuat t**k mata..(dalam erti kata lain membuta sahaja)...




p/s : comelnya teringat kat meyland huhu...
salam..aceh ceh cara bukan main sopan ngn muqadimmah kan

Takda yang nak di ceritakan hebat tentang entry kali ini cuma sedikit updated since my last pose xda entry baru,so saje nak updated apa yang ako buat untuk ini hari.

Ini hari adalah hari yang sangat bermakna dalam hari hari ako lah ek sbb nya..hari ini ako akan menghadiri temuduga untuk panggilan kali kedua.yang pertama slamat ako jalani isnin sebelum tuh.Masa abis jerw sesi interview hari pertama tu ako telah di ingatkan andai ako adalah candidate yang die cari,makanya bakal lah ako dapat panggilan kedua untuk interview nih.So alhamdullillah Allah mendengar doa dan permintaan ako,syukur

So hari ini adalah kali kedua panggilan interview tu..nak tgk apa yang ako pakai..heheh(maklum lah dah lama xmelawa ala2 koprat ni kan..apa lagi..mak melaram lah habis2an..(mau gak nanti pakai cun2 masa interview pun kena comfident lah


p/s : harap2 ako berjaya lah untuk kali ini dan bubu bagi ako teruskan ngn tawaran keje ini..insyallah ...amin


Gambar adalah hiasan semata


Sedih

Boleh kate, rata2 akan rase sedih dan kecewa. Standard lah tu.....


Gembira
Tak ke pelik?? Huhu ni mungkin sebab hubungannya dengan wanita itu memang sangat2 tak bahagie ataupun memang dah ade calon lain?? 


Sakit Hati
Ade yang tak boleh terime dan rase sangat2 sakit hati bile pasangannya yang minte break up T___T


Patah Hati
Yang ni leh kate sedih tapi lagi dalam dan sangat2 pilu...... korang dapat rase tak? Seolah-olah dunianya telah berakhir kerana ditinggalkan kekasih yang amat disayangi. Macam nak nangis aku taip ni ehhh huhu.....


Marah
Bercampur dengan sakit hati tapi lagi advance mungkin sebab die ni jenis baran kotttt


Lega 
Terlepas beban..... ringan sikit bahu depa ni =P


Tergamam
Respon awal. Rase tak percaye bile pasangannya menyatakan lafaz putus cinta. Lepas tu akan menjadi mane2 kategori di atas.....


Ini kesah aktiviti kami hujung minggu.Memandangkan adik bubu (acik xbalik kampung kerana bertugas terpaksa lah kami menemani die,menjemput die dari rumah kawan die di ampang.

So alang alang dah masuk area KL sana,apa lagi kami mula mengatur langkah untuk beraktiviti sihat la konon2,sementara tu perut perlu di isi.memandangkan ako dan bubu selalunya akan makan lewat lah untuk ahad sebab sabtu kami dah bersukan dan biasanya dah siap bersahur kat kedai mamak barakath kat setapak tu.

Niat ako nak pujuk dia makan pizza lepas amik acik,tapi..kitaorang tersinggah dalam carrfour yang mane kitaorang lupa lak yang pizza ada kat lua bangunan bukan dalam bangunan.hahah sengal..So nak xnak perut dah lapa,apa lagi bubu dah ngomel lapa..so sementara tu kami layan makanan kat food court jela sementara..buat alas perut,apa yang kami santap adalah..nasi ayam + bihun sup.


sedap hingga menjilat jari tuh


Habis je makan kitaorang buat senaman kaki lah jalan jalan sambil cuci mata dalam pasaraya sambil tangan tergatal amik barang dan terus ke kaunter untuk pembayaran,tu dia nafsu kan..tiba2 si acik bersuara untuk makan durian,apa lagi orang nak belanja eden ON jer..heheheh terus kitaorang terjah ke kampung baru.nama tempat dan jalan tuh adalah "JALAN RAJA ALANG" alah kalau orang yg tinggal kl xtau area nih mmg sah lah..duk gua kot..alah ini kan post tapak pasar ramadhan yang fofuler ngn ayam golek tu.hah!!kat situ lah..banyak kedai deretan peniaga so korang boleh pilih yang mana korang nak,memang rambang mata dan plak tarikan dari pelanggan yang datang bukan sahaja orang2 kita pelancong pun hado.hahahah cam pelik plak tengok omputeh ,cino makan durian kan..cam x in jerw hahahaah..

Jom layan gambar2 semasa kejadian makan makan durian ...








ini mana datang makhluk nih tertiba datang belakang ako siap sama2 buat peace..ini pelancong dari cina....dari start ako makan sampai ako abis makan asek pandang2 ako..takut pun hado..

dan selepas makan durian ..bubu mula mengemukakan cadangan seterusnya untuk makan pizza..heheh ako memang dah sarat perut xlarat woo keyang makan xabis lagi ini ajak lagi makan macam ari lain dah xda hari..layan kan aja..(bukan apa,ako tau bubu nak tunanikan hasrat ako yang dalam 2 ,3 minggu nih asek mengomel teringin nak makan pizza..hahahah)cam  peknan lak..padahal xpun..perut ngan tekak ako nih hah...
poyok sangat nak makan kan..huhu..hentam jela so bubu trus bergegas ke bandar kinrara,bukan apa memang banyak tempat terdekat boleh makan pizza tapi memandangkan kinrara tu jalan menuju umah along tempat ako akan hantar acik so kami makan kat sana jela..dalam Giant Kinrara..
So meh pakat kita layan gambar makan pizza plak













heheh saje update gambar soup nih dalam fb hahaha


sedap kan tengok2 ada rasa terliur tak??hahah...lepas nih korang g lah makan ok..

malas nak bebel lagi stakat ni dulu lah cito ako penat dah nak taip..

P/s : gambar makan nasi ayam n bihun sup xsempat nak snap sebab masing2 dah terlalu lapa..so lupa la..



terima kasih datang singgah