8 December 2011

Speechless..exhausted..

salam korang..mintak maaf lah yer sebab i mmg sangat2 sebok lately, nak menangis melalak menjerit sume lengkap pakej lah..bukan apa masa dah time rase sangat tertekan ngan semua benda.. memang yang nampak luaran cam happy rileks je padahal tuhan je yang tahu keadaan sebenar ako..menjerit stress dalam jiwa sesorang ok.


Dahlah tiap tiap minggu terpakse kuatkan jiwa raga basikal ako untuk redah balik kampung so dalam masa terdekat yang masih tinggal ni ako dan mr tunang terpakse lah mengorbankan masa kami duduk berdiri dlm kereta walau hakikatnya bukan ako yang drive. Ok cukup lah on the weekdays ako kena drive so bila balik kampung biar lah mr tunang lak yang tekan pedal tu k.

Ok 4 minggu berturut turut ako balik kampung semata mata menguruskan persiapan yang masih lagi tergendala, tapi alhamdullah walau masa yang singkat syukur sebab segalanya masih mampu ditangani..alhamdullillah..
Untuk itu tujuan ako balik seperti biasa kena buat sedikit check out tuk baju tuk family, mane taknya nak sume seragam, syukur alhamdullah di kurniakan seorang ibu yang merupakan tukang jahit terulung hahahah..iyer betul mak ako lah yang menjahit semua baju2 anak2 die, jujur ako cakap ako mmg xpenah ubah selera kalau pakai baju yang di jahit mak adalah yang terbaik, penah dulu tempah ngn orang lain, tapi pakai skali je sbb xselesa..biasanya ako akan beli siap kalau xsempat nak suruh mak jahit sbb mak akan ada tempahan lain perlu di siapkan. berbeza ngn bulan ini yang mak terpakse jugak jahit baju untuk majlis nikah ako..ini permintaan MIL ako lah sebab kata mereka nikah skali harus baju yang menarik ok..

So dengan itu ako beria lah refer magazine dan jugak buat sedikit kajian reka sedikit baju yang bakal mak potong patternnya.. macam biasa ako akan sketch dulu dan akan mintak pandangan mak samada sesuai x ngn ako dan cutting badan ako yang krempeng nih..

antara koleksi ako hasil nukilan ako adalah..


ini design pertama


ini lak design kedua


kang same2 kita tunggu adakah kain ako ini akan jadi seperti yang ako hajatkan..


Bukan apa ako hanya suka yang simple dan xterlalu complicated sebab nanti lepas nikah baju boleh guna lagi untuk pegi event lain kan..dan ako akan pastikan ia tidak membazir dan berbaloi baloi...lagi satu motif aku buat baju nikah yang fit to fit to body nih sbb itu adalah motivator untuk ako supaya memaintaiankan badan ako, yela kan mane tau kita nih perempuan lepas kawen mula lah nak kembang sane sini, itu belom lagi branak pinak kan. so itu salah satu jalan untuk ako monitor bentuk dan saiz badan ako akan dtg dan pastikan baju nikah ako masih mampu di sarung walau sudah punya cahaya mata (wah jauh kedepan ko berangan kan) xkisah sbb ni page ako kan.

Dalam minggu itu jugak ako ada ke butik pilihan iaitu Aza Andaman yang sangat2 ako puas hati dengan kualiti perkhidmatannya..kat sana sesi suai padan baju untuk bersanding..tu dia penat gak lah sebab ako terpakse bukan pakai sarung bukak pakai sarung baju2 tuh tapi sangat puas hati sbb sume cantik2 rase suma nak tau x...huhuhu



Ok cukup banyak2 gambar ako dlm DLSR n iphone mr tunang..sangat cantik cuma baju2 nih perlu lagi di fitting memandangakan ukuran sangat besar dan ako di nasihatkan untuk tambahkan s=ikit saiz badan..boleh lak camtu....


harap segalanya masih mampu bertahan dan berjalan seperti di rancang ..amin..



0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!