13 December 2011

Make it up for myself (Pre Wedding)

Salam korang, setelah sekian lama menyepikan blog update status, sekian kalinya mula mengupdate balik ape yang termampu..sedikit preview gambar2 terbaru ako bagi persiapan untuk pre shoot wedding..hehehe..

Tidak lah melantik mane2 MUA kat luar sebab tentu sekali perlu keluarkan duit untuk kos yang telah di jalankan..so dengan itu ako hanya makeup dan blow my own self lah..from head to toe..

Bukan kedekut memandangkan ada sedikit kepakaran dalam menconteng wajah pucat ku, so ape salahnya buat sendiri, jangan sia2kan kemahiran yang ada kan.. tak guna sekarang bila lagi..Kata orang jgn makeup sangat sebab nanti wajah xseri bila majlis besar nt..Bagi ako xpernah sekali pegang pada prinsip masyarakat yang kearah kekunolan..(suka2 reka ayat kan)..semua terletak pada hati ok..ikhlas niat kita insyallah pancaran itu akan lahir bila kala orang memandang wajah kewanitaan kamu..bagi ako lah..yela org dulu2 pun xda gak makeup tapi cantik die bukan main lagi kan..yang penting hati mau bersih da..xmau busuk2 hati atau cemburu atau seanggkatan dengannya.

So tak nak celoteh panjang..mari ler ako share sikit2 gambar wajah rias ku yang telah ako sendiri touch up yer..









8 comments:

pilot yohan said...

hi..1st time here..always wonder klo ur kening rite..cpt tak tumbuh bulu balik :p sbb i perasan klo wedding makeup or pre ke ape...biasanye mak andam or artist makeup tue akan pujuk/force or just cadang the bride to cukur/trip ur kening...no offense im not againts it or saying so..just i terpk ley tumbuh balik ke how cepat? sbb as for me, my kening mmg bsambung n i leave it that way..takut once u do anything it wont tumbuh..hahaha..

cheers

**Bila Comel Jadi Comot** said...

pilot yohan- hye dear thanks for visiting my page. ok in that way ur kening will be grew up after u cukur n will be back to normal as like before ok. jangan risau mak andam selalunya nak yang terbaik dan ingin buat kelainan dari biasa.

for normally its takes 1 or 2 month for new hair to tumbuh lah..so jangan risau ok..

once in a life ..why not kan..heheh

fiszah_pjo said...

hai,,saya baru join awaknye page..salam kenal dear..cantik mekapnye..takperlu MUA lg..hehe..congrate on ur wedding soon!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

fishah_pjo- heheh thaz pishah jg tuk pujian tu ok..n jugak ucapan..

ReeneeRaaid said...

sweet!!!

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantik. cuma momoy kalau bab nak set rambut sedikit fail dekat bangs. aduyai
dear cantik la.
nak tahu u pakai brand apa untuk white/ silver eyeliner tu

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heheh Momoy kita hadapi mslh yg sama ok..i pun cam momoy je cuma nasib hari tu menjadi lak rambut tuh hahahah

untuk eyeline comel pakai loreal white shear pencil je.

ComelComot said...

tq reene

Cuba Klik tengok apa jadi!