10 November 2011

# Aktiviti comel

"My Nuffnang Story" .


Wah..masa dan saat yang aku nanti nantikan telah tiba ok..pernah ternampak terbaca dan sering mengikuti perkembangannya dan akhirnya tahun ini julung-julung kalinya, terdetik hati nak membelek page kakak awesome ni, dan baru lah keterangan menjadi semakin jelas dan kobar kobar hati aku nak buat sesuatu untuk melayakkan diri masuk event committee ni.

Sebelum tu biar aku terangkan apa yang sebenarnya yang sedang aku nak bebelkan ni, semua kerana 



Win Exclusive Invites
AwardAttendance to the Nuffnang Asia Pacific Blog Awards is by invitation only, and Nuffnang.com has reserved 500 places for both local and foreign bloggers from the Asia-Pacific region for this prestigious celebration.


Nuffnang.com is giving you the chance to win an invite to the Blog Awards, simply by participating in the blogging contest as outlined below! The contest starts 25 October 2011 and ends 11.59 pm, 19 November 2011.s, simply by participating in the blogging contest as outlined below! The contest starts 25 October 2011 and ends 11.59 pm, 19 November 2011.


Ok ingat dengan mudah nak join harus lah bersyarat ok, tempat pun limited..so aku mencuba nasib kali ini mempertaruhkan karangan aku yang tak seberapa ni.

 "My Nuffnang Story" .bermula bila mula mula aku menggiatkan diri secara aktif berblog ni, biasa lah dengan blog ni, korang akan dapat bercerita berkongsi luahan perasaan, cerita semasa dan paling penting setiap moment yang korang lalui dalam hidup dapat ko catit dalam blog tu. dan ia juga menjadi titik kenangan korang bersama orang yang korang sayang, macam aku lah.



Mula mula aku hanya membataskan had pembaca untuk blog aku nih, bukan apa dulu aku konon-konon nak buat private entry lah tuk setiap post aku, tapi lame kelamaan, yela kan ko pun tetiba akan rajin nak Google segala bagai applikasi tuk mantapkan dan canggihkan segala fungsi dlm blog korang kan?camtu  lah jugak aku, sehinggalah aku terjumpa blog2 yang mampu menarik minat aku menbaca dan akhirnya tertanya aku kenapa ada icon iklan kat widgets blog diorang,dan aku klik terus tersampai kat http://www.nuffnang.com.my/. dan aku mendaftar setelah mengetahui dengan mengarang dan share segala pengalaman cerita kehidupan kau akan dapat duit. wah...sape tak nak kan..semestinya aku nanti nantikan lah kan orang nak bagi kita amik jelah. cara pun mudah korang hanya perlu register, dan setuju dengan segala term & condition lepas tu ko paste je widget iklan/icon tu kat blog korang, dan setiap kali pengunjung yang datang dan tergerak hati nak klik share or apa apa jela korang akan dapat income.Itu yang terjadi pada aku.

Di sebabkan nuffnang ni jugak la, pengikut aku bertambah dari hari ke hari..lihat saje jumlah pengikut aku dan yang bestnya di sebabkan nuffnang blog aku mula di kenali dan aku jugak bukan lah blogger yang dah senior dalam berblogging. kalau nak di bandingkan mereka-mereka yang tentu skali korang akan kenal walau hanya dengan menyebut nama mereka.  

Dan buat pengetahuan korang dengan nuffnang dah kerap kali aku menerima cheque ok. seronok sambil menulis berkongsi ko di bayar.tak caya ek..ok2 sila refer entry aku yang lepas nih Nuffnang Cek kan kan??? hah dah caya dah..seronok tak??heheheh.

Harapan aku adalah kalau tahun lepas aku xsempat nak join kalau boleh tahun nih dapat lah kiranya pihak nuffnang memilih aku menjadi sebahagian committee nanti.heheh seronok woo dapat makan tido yang di taja sepenuhnya sape tak mahu, tahun lepas buat kat Singapore sah2 lah masa tuh aku xda passport lagi, ape kata tahun nih bawa dan pilih lah saya skali yer..sangat teruja rasanya nak ikut..huhuhu... tak menang tak ape janji pengalaman dan suasana ketika tuh yang penting, supaya aku dapat karang,post,kongsi dengan bloggers lain. betul tak.??

Itulah harapan aku hendaknya..timbang tara lah yer sikit permintaan aku yang tak seberapa ni tuan puan nuffnang. heheheh.. 


8 comments:

  1. cik yai- yeahhhh..jom jom join same jom...

    ReplyDelete
  2. hahhaha...
    i blogging just for release my tense and have fun with it... (^_^)

    ReplyDelete
  3. cik yai- oowh cmtu plak..ok lah that ur own way how to express ur mood n moments..heheh..

    ReplyDelete
  4. wah. bestnya comel
    and dear baju tu cantik la
    tempah ke beli comel
    beli mana

    ReplyDelete
  5. Princess- hehehe best masuk lah momoy mane tau kat sane ada rezki kita leh jumpa k.

    heheh baju beli siap je momoy comel xleh pakai yg tempah melainkan baju yang mak jahitkan

    ReplyDelete
  6. cantik sangat.
    momoy tak suka baju kurung warna hitam
    tapi bila tgk baju comel ni nampak lawa & ekslusif plak.
    anggun!

    ReplyDelete
  7. hah- momoy kalau pakai pun akan nampak anggun..eheheh kita sama lah momoy oii mmg xsuka itam,,comel ni suka warna yang kiut miut jer contohnya pink lah semestinya hahaha..tapi sbb kadang2 org nak muntah ijau gak bila kita asek pakai warna yang sama kan kan???

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews