10 October 2011

Apa yang wajib dalam handbag comel


hah kali nih kita selongkar apa yang ada dalam handbag ako..seperti biasa dan kebiasaan pada wanita gadis dan kaum hawa yang lain dalam handbag ibarat perut doraemon yang ada macam2 gadget xkira lah gadget tuk kulit wajah yang electronics mahupun sekadar perhiasan untuk wrist-let supaya nampak daring gitu.  


hah..boyish ala2 ako nih pun ada handbag ka??oikk..harus ok telah di tegah dan di nasihatkan supaya berkelakuan feminim..sape advisor tu..x lain x bukan sah2 lah bubu ako tu..huhuk..yela sape xnak orang kesayangan kelihatan ala2 pompuan feminim..hahahah feminim lah sangat..ako nengok kadang2 ala2 datin pun hado..erm..hentam jela selagi x merimaskan ako..


oik2..ape nih bebel x tentu hala nih....topik post ako kali nih apa yang ada dalam handbag ako..so cm biasa lah ape yang korang nampak lah kat gambar2 yang ako dah attach tu..hah korang cam ako jugak ke??


Cam biasa lah barangan kewajipan yang harus ada pada setiap wanita cam ako..Mobile phone ler harus lah 2 ok, tu pun x termasuk hp kompeni xlame lagi akan dapat lagi sebijik katanya BB, hahah hentam jela nak bagi ako amik jerw..pahtu barang keperluan asas yang lain makeup2 minicure ako nih, wajib ada compact powder mane tau tgh2 nak date terjalan topi jalan da mambang nak snap gambar ako sempat cover kulit berkilat guna compact powder tadi, hah cam mascara satu kemestian pada ako, bukan ape aku ni kalau nak kata pakai makeup tebal bedak muka sampai sekila tebal xdalah minat sgt tapi ako paling suka touch up bulu mata aku nih banyak kali so akan harus nampak cam fake eyelashes.


ooo x lupa minyak pati bio oil, ako gantikan melalui penggunaan losyen lah sbb ia minyak dan snang absorb dari losyen biasa dan ako selesa, sebab tu bubu slalu cakap " alahai lombut tgn u" guna apo?? so den jawab ..losen jo??ini lah rahsianya..miahahahah, hah ko nampak x cologne silkygirl tu?? nampak?? bagus..so ako mmg akan guna skali je setiap pagi masa mula2 masuk opis dan alhamdllah opis ako lah aircond bersuhu tahap peti daging ala2 cam berada di puncak everest dan kesegaran bertahan sampai ke petang 


hah ko nampak x dalam wallet ako apa yang ada..hah cam2 kad ahli ako ada tapi ape2pun ako akan simpan kad2 yang penting je cam kad insurans, kad bank ATM, credit card ako slalunya ako guna tuk fuel kete( tapi kadang kalau dah terdesak sgt nak soping kat mall slamber badak jer ako swept hahahah..)psstttsssttt jgn bagitau bubu sudah sume settle ok..hahah (manjang gelak ape yang klakar tah ako nih) pahtu kad ahli La Senza..wajib k..sbb ako salah seorang pengumpul berertika setiap bulan harus rembat selai dua..ekekek..



owh..BB cream dari maybeline pun ako wajib bawa bukan apa kadang2 ako nih x tentu gak bila dah cuci muka ako da mls sapu bedak so ako akan gantikan ngn BB cream ni je lagipun litupan die light so xdalah muka ako terasa cam bongkah simen..Tisu?? wajib bak kata bubu pompuan kena ada tisu baru sweet,..(yeke?) pahtu eyeglasses lipsbalm/gloss  ini tersgt lah wajib sbb ako nak tido pun ako pakai balm ok..jaga bibir la konon.. sikat sememangnya buat pengetahuan korang ako nih jenis x suka sikat rambut lepas mandi , biasanya ako hanya akan lap rambut dan biarkan camtu je sampai kering  lepas kering  kira rambut ako agak2 garing baru lah ako sikat..(terpakse sbb da opismate tegur cam rambut mak limah plak)


eyedrop wajib sbb mata ko jenis sensitip dan mudah berair kata doktor mata ako mmg spesis berair lah..untuk elakkan irritating ako akan bawa kemana saje ako pegi dan ako beli benda nih kat farmasi khas tuk mata yang sensitip cam biji mata ako.


hah last skali..erm..harap2 last lah ...kunci umah ako..wajib sbb kat selonggok kunci nih ada cam2 kunci, kunci umah keta, loker,almari,pintu umah nail clipper pun hado ok..oo xlupa thumbdrive pun same..
Ok dalam beg korang ape lak??

p/s : sebenarnya ako ni kalau boleh sume nak letak dlm hndbag bukan ape mudah asal nak terniat nak guna selongkar je handbag dah ada, amik n guna..senang kan?? 

2 comments:

Syazwan Che Deraman said...

agak agak, berapa nilai handbag tu sekali ngan stuff semua tu?
heheh.

**Bila Comel Jadi Comot** said...

syazwan- hahaha almost RM5K kot hihihi...

Cuba Klik tengok apa jadi!