8 August 2011

# Aktiviti comel

Wangsa Maju Immigration Office

Ok jari jemari mula mengatal nak mengupdate eventho' its a basi story ,lantak lah janji i suka nak post any story from my previous moments.

Ok al kisah Passport la ini kali ok..kes nya sebab my company recently kecoh to all staff to bring up their passport copy for flight bookings. Nak kemana?? hah ni lah yang bakal ako hebohkan tapi bukan dalam waktu terdekat lah sebab masa tu jauh lagik.

Tempat yang bakal kami kunjungi adalah "Istanbul"..alah xyah lah citer lagi skng..kita citer pasal passport ek..

Ok citer pasal passport nih ako buat kat wangsa maju 

Pejabat Imigresen Wangsa Maju
Address:Aras 1 Wisma Rampai,
53300 Kuala Lumpur
Telephone:03-4142 3449
Fax:03-4142 3578
Website:N/A
Office Hours:Monday - Friday 7.30 a.m - 1.00 p.m and 2.00 p.m - 5.30 p.m
:Saturday - Sunday 8.00 a.m - 1.00 p.m (Passport Processing Only)


sebelum tu sila isi form ok..ini wajib dab pastikan korang amik gambar saiz berukuran pasport yang betul ok.
Janagan jadi cam ako lak kan..tak ke sengal ako punya lah bangga diri sebab dah siap2 amik gambar kat foto zoom,kata minah tuh memang saiz passport cmtu so ako ngn kondifen nya bawa la gambar tu ke imigresen skali apa lagi dahla beratur panjang.bila sampai kauter pengawai tuh sound lak cakap saiz foto salah..(huhuhu mau nangis ako time tuh dah lah time tuh tgh blur)elok je kawan ako lepas ako je yang sangkut..

tak habis ngn kes gambar bila settle bab gambar tertiba lak aku kena g beratur tuk dapatkan confirmation detail untuk pasport...kecoh untuk kali kedua kesnya ako fill up form tu lah..kes aku letak nama xda binti kan..actually memang ako dah nak letak binti tu tapi tau2 jela kan..opismate ako cakap kalau nama panjang letak lah nampa sambung terus ngn nama ayah kan..so ako just follow the rules ..skali ko tau apa org imigresen tu sound "dik kalau nama xda letak BINTI ni cam anak luar nikah xda bapak lahir atas hasil xsah" giler tergamam ako ngn ayat die tuh..ako dah terangkan ayat cm opismate ako cakap tuh.tapi memang xmakan saman lah..skali lagi tiba2 lak die xpuas hati ngn ketinggian ako ok..giler sengal kan..sume benda kat ako ni xkena..adeiii xpasal2 ako terpakse minta tolong kawan ako ukur lak tggi ako kan..ape dah bajet ako tipu la tuh..kot yer pun ako nak nipu xda maknanya lain lah kalau ako nih star ke artis ke kena..nak kata model xda lah jugak kan..ciken ciken jugak ..poyok..lepas tu alhamdullillah settle.


taraaaa...dah siap pun passport antarabangsa ako kan..mood skang happy cuma yang xhappy tuh sebab..


Muka ako dalam passport ni cam cino bukit ok..giler buruk ok..skema..plus ako menci gambar ako nih cam orang vietnam tau ak...argghhhhh.>......stress!!!



4 comments:

  1. best tu mmg best yunk tapi tulah..tah nk ckp pe

    ReplyDelete
  2. hihi... xpe
    mesti diaorang bagi simple ayat dalam bahasa diaorang kan

    ReplyDelete
  3. yela momoy- sesimple tugasan mereka la kot

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews