12 August 2011

Menu berbuka bazaar Kg Baru Di Warung Perasan Kg Baru

Ok korang menu makanan ako untuk juadah bagi berbuka hari ke 12 (yang mana demam batuk ako masih x sembuh sepenuhnya). dengan x planning ako memutuskan untuk berbuka di Kg baru. Bukan apa nak berbuka ngn si die almaklum lah kami opis lain2 tempat kan..kebetulan opis die da buat majlis berbuka untuk department so y should i nak force him to teman me berbuka lagi kan...so i decided to makan bersama kawan opis ako jela ngn sape lagi kalau x ngn dak acik arip..dan seanggkatan dengannya..saje ako bagi line tuk bubu merasa bujang skali skala..hahah boleh??memey lah bole kan..


kat mane bubu g makan ngn dak opis die ..kat tempat atas ni "OLE OLE BALI" BALI TRIO nanti ako akan pakse bubu bawak ako makan sini walau ako bukan kaki makan tapi ako tetap gak nak merasa tempat nih..wajib k bubu..

So masa kat bazaar ramadhan tuh ako punya lah gigih cari kueh mueh la..(sambil buat muka kesian teringat yang xdapat berbuka ngn die)..1 ako terjah untuk cari kueh akok.. kenal x kueh akok camne jap ako tunjukkan gambarnya sila  refer gambar ok..


Hah nilah kuehnya tapi sayang rase kueh akok ni xsesedap yang ako harapkan da..memang kurang lah sikit..dan makanan kedua yang ako terjah adalah..SOMTAM..


hahah masa tengah baik akak tu duk posing tuk menumbuk bahan2 somtam nih apa lagik ako pun mulakan aktiviti snap ape yang patut kat sini..ko tengok bahan die beratur tuh..harga die sebungkus RM4, kira berbaloi lah sebab banyak ok..dan ako habiskan ako sorang jerw..ada yang xtau SOMTAM nih apa..alah somtam ni campuran mangga dan bahan2 lain cam cuka,cili api kacang tanah ikan biliserm..ape lagik ek..betik yg xmasak tuh..rase die mmg perghhhh...yumyum...

Dan ako menapak lah diri ako kat WARONG PERASAN KG BARU  1st time heard warong perasan cam xleh blah lak kan..tapi ape salah skali skala ko masuk kedai perasan..time ni je ko berperasaan bagai kan..So untuk makanan berat ako order Nasi Goreng kerabu Pedas kaw kaw...(harus pedas yer kawan2 ako mmg xle kalau makan x pedas)..


hah nilah hidangan berat ako ..cara x??kan kan..memang xsangka lah masakan terbaik penah ako rase lah kat kedai berstatus warong..kena bawak jalan2 cari makn nih..sebab nasi goreng kerabu die ..memang bahan x loket..segala mak nenek ada dalam tu ok..sayur mayur,ayam udang besar,sotong taugeh..kerabu sayur..pergh kira lauk ruji sihat lah kalau sape2 yang pentingkan hirarki makanan yang betul nih..layan seyh..so ako bagi 10*****..Untuk minuman ako hanya order nescaffe o panas jela..
Antara makanan sampingan lain yang kawan ako beli adalah tauhu ball..tahlah ako pun xtau apo nak panggil sbb die dah bentuk tauhu tuh jadi bola dalam die ada sayur mayur kacang panjang tah hape2 la lagik pahtu buah melaka,pahtu SUP campur dan danging masak merah tuk lauk nasi USA si arip.


Sup campur...



ecehceh haruslah showoff ok muka ako yang xbrape nak cun time nih..ako tengok cam minah vietnam pun hado..maklum lah muka suci orang berpuasa ok..

P/s : stakat ni ako masih menantikan hari yang sesuai untuk bubu bawa ako makan kat
 "OLE OLE BALI"Bali Trio dan yang paling bestnya ako terlalu n amat  kenyang sekarang walau xberbuka ngn bubu k..dan ako masih rasa senang hati sebab kami maintain berWHATAPP@MSG thru our IP4 during bukak pose ok..camne romentik x romentik x??ekekek..gedix okeh..dan paling kalakar kitaorg dua masing sebok duk post gambar makanan kat fb dan sambil tggu masyarakat FB forward their comment to da pictures lol...erm..ape nak jadik sudah...

Ok so untuk hari ini..ini saja lah yang mampu ako update ok...







4 comments:

Ct_hAjAr said...

mcm best jek..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Sgt best nyah

.::: Princess MOMOY :::. said...

banyak nyer makan
momoy mam simple jer
kueh ngan kebab jer
nasi dah x lalu mamam
nape ntah

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heehhe momoy diet ek..kuihkui..comel mmg mkn xbanyak tapi da kawan2 sambil rase sedih xdpt berbuka ngn bubu so i let my stomach digest mknan bebeanyak ekekek

Cuba Klik tengok apa jadi!