16 August 2011

Di Wad Bersalin 4D


hah tengok apa yang ako nak kepochi untuk entry kali nih..sume tentang adik pompuan ako si tuty nak bersalin da..


Tu dia itulah adik perempuan ako yang ke6 dalam giliran adik beradik..masih muda dah rezki jodoh die kawen awal.Bagi ako tumpang gembira setahun mendirikan rumah tangga akhirnya die skng sedang menanti ketibaan orang baru.




Tu dia setiap kul 4.30 petang mesin nadi tuk akan diletakkan di bahagian perut adik ako..kata nurse tuh nak kena check whether baby ok ke tak nadi sihat ke tak cargas ke tak..adoiyaiii ngeri ako tengok perut adik ako bila die selak baju die ..besar seyh takut ako tengok. yamg ako terharu tuh laki die sanggup amik cuti sampai lah isteri die bersalin. dan buat pengetahuan korang adik ako nih dah over due selama 17 hari sudah..masalahnya baby sihat dalam kandungan dan mak baby pun sihat xda sebarang penyakit berat cam kencing manis darah tinggi bagai..tapi tu lah doktor cakap laluan keluar baby belom cecah 4cm lagi sbb kat spital nih selagi tak cecah 4cm ko akan di tahan di beri ubat dan tinggal seperti seorang banduan yang di layan ala2 puteri lindungan atas hospital kan..









Inilah mak ako gak turut terlibat dalam sesi gilir menjaga mak buyung nih..ako kesian gak kat adik ako nih mana taknya sume batch yang same2 masuk skali ngan die sume dah delivered dan balik umah dahpun tapi adik ako dah masuk 4 hari still gak anak die xda tanda2 nak keluar..adik ako ko takyah citer lah sampai malam2 tepon mak @ laki die mennangis nak mintak balik sebab dah bosan duk spital..kesian lah..selama tu jugak lah ako dapat pelajari kesabaran seorang ibu yang beria dan setia menanti orang baru yang bakal lahir dlm kehidupan mereka, dan mak ako jugak sanggup bersengkang mata semata mata tunggu adik ako deliver same..kesian mak..dah lah ako dah masuk keje waktu nih.






Ok time nih ako terpakse amik EL lah sebab nya kitaorang dapat panggilan kul6 pagi semalam yang adik ako mengalami tumpah darah ..nek biru muka laki die nak g hospital terlalu awal pagi doktor xbenarkan masuk dlm wad kecuali suami lah..so xkan nak tinggal mak ako kat umah sorang2 kang melalak lak mak ako kang..yela mak ako pun takut2 berani cam ako lah sorang2 nak duk setempat mmg die xmoh lah kan..so ako terpakse lah amik EL bagi temankan die kat umah dan jadi si supir antan dan amik die ke hospital untuk tengok mak baby la..



Ok ni lah gambar yang sempat ako snap pintu masuk ke wad adik ako..paling ako suka datang sini sebab tema tuk wad bersalin nih berwarna pink..giler sweet comel sgt2 ok..





Ok guys tengok lah adik ako nih hanya mampu dukung baby kawan2 die yang dah slamat deliver,padahal mak baby ni masuk 2 hari lewat dari adik ako tapi die dah gift birth dulu da..cian adik ako..



P/s : Tapi kan korang ..bila ako tengok adik ako nih punya ceria dan sangat happy go lucky sikit pun die xda riak muka risau atau takut ngan kandungan die..buatkan hati ako menjadi tabah untuk hadapi kehidupan mendatang, bagi ako nilai kasih sayang yang ada pada seorang ibu takkan dapat ko ganti walau hanya dengan bayaran semata..dalam temph 9 bulan 9 hari adik ako masih mampu tersenyum walau due die dah terover kesian kan..

pepepun ako doakan die slamat melahirkan anak yang bakal lahir nih dan nyawa kedua2nya di lindungi ALLAH swt.

  • Hati ako bertambah berbunga bila bakal mendapat anak buah kedua dalam kehidupan mak ayah ako yang bakal bergelar tokayah dan tokmak untuk cucu kedua mereka..

4 comments:

Shu Shinju said...

muda2 dah nak jadi mak budak..bestnyeee..

moga adik awak selamat melahirkan & dapat baby yg comel..:)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Shu shinju- heheh dah jadi baby dah ..siyess xtau nak citer cmne saya sampai menangis tgk die peluk n menyusukan baby tuh..sweet betol

Ct_hAjAr said...

cian nyer dia..lewat sangat tue..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

tau xpe tapi dah kuo dah hajar..xpe tggu kita update stori mori bb lk

Cuba Klik tengok apa jadi!