21 July 2011

# gadget Comel

Minat & nak miliki MYVi la


Hye korang dunno y la kan tertibe jerw pagi2 jumaat nih ako tertiba jerw adorable tentang MYVi nih..erm...siyes dowh...ako teringat ingat kan si cik MYVi nih.huhuhu..OMG!!!

Ako memang minat MYVi nih dari dulu lagi sebab ia sangat cumil n sangat2 lah kiut..wah ko jatuh cinta ok sama ini MYVi,xkisah lah keluaran bila..version lame o latest.janji nama die MYVi..Bukan xnak beli tapi tu lah masa zaman blaja dulu ako hanya diberi keta keluarga untuk di guna ulang alik dari umah ke kuliah,sampai lah waktu keje,sampai lah ako di jodohkan famili ngn si die,dapat lagi adiah kereta .so xdalah guna keta keluarga lagi.hanya guna kereta pemberian tuh untuk tujuan kerja2 seharian ako.mana ako nak pegi ako gunalah terutamanya untuk g keje..erm...

Tapi setiap kali itu jugak lah si MYVi ni akan melintasi pandanmgan mata ako setiap kalai ako melaui mana mana jalan walaupun ia jalan yang berbentuk denai denai sawah..bole?? ko agak2 ako xjeles ke??jeles lah siyot...ako memang minat giler lah kan..memang lah dalam "wishlist ako nak Swift" tapi itu bila ako dah mampu untuk buat bayaran lah skng nih stakat MYVi mak mampu la nokk..heheheh

MYVi - kenapa lah ko comel sangat dah lah gomok ..sweet jerw ako nengok..buat ako tergoda ngn lirikan body solid ko kan..huhuhu..bila pikir punya pikir ako ingat nak beli keta lah..nak beli MYVi guna duit ako sendiri plak,yela mana tak nya sebelum nih keta ako bukan guna duit ako...itu duit makpak ako dan die..so ako xnak lah,nak gak ada aset atas duit sendiri.so kepuasan yang bakal ako dapat sangat lah maximum..wah!!!excited lak ako kan..mau tak excited yela dah lama ako berangankan yang ako akan ada kereta sendiri dengan duit mata pencarian sendiri,seronoknya..huhuhu sedikit sedih walau si die manjang memekak xyah beli keta,guna jerw apa yang die dah bagi.tapi ako xnak lah..huhuhu sebelum nih die bagi ako Kia ..adoiiiyai memang bermasalah lah sebab keta tu terlalu panjang besar n tggi cam gajah ..seksa, susah bila ako nak kuo g park mana2 makan space banyak lah sampai tahap ako terpakse pusing tawaf jauh semata mata survey park yang sesuai ngn kepanjangan keta tuh..pahtu bila ako asek mengeluh jerw die telah tukarkan ako dengan satria, hahahah kecik ,rendah dan simple tapi yang ako xleh blah die g makeup kete tu cam kete drift..huhu sume die letak dalam kete tuh bodykit dan power amp siap lengkap siap ada rpm dan turbo engine..giler ko,setiap kali ako reverse ataupun bergerak atas jalan ..sume orang akan pandang..huhu dan kerap kali gak lah ako akan di tahan polis bukan kesalahan apa2 pun tapi encik polis tuh suka lak dengar enjin kete ako kata dorang "Fuhhyoooh enjin kete die cam jet tuh" setan giler encik polis memang nak makan penampor ako lah kan..(malu dowh)..dahtu satria nih guna manual gear ok..tak macam Kia yang guna gear Automatic. sikit seksa lah bila bawak manual nih..nak2 bila jammed kan..stress betol tau ak..dahtu nak2 lak kalau bawak kat tgh highway atau jalan yang banyak trafik lite ada jerw mamat2 sengal duk mencucuk2 dahtu menyakat atas jalan..budus kan..kalau ako excident..korang kena ingat kang ako mati jadi hantu highway..korang akan ako kacau..hahahahah!!!(gelak jahat)..

So tengah mikir pikir dan ada gak minta pendapat kawan terdekat dan ahli keluarga tentang hal nih sume alhamdullilah dah stuju.so ako ingat nak amik MYVi secepat mungkin insyallah kalau sumenya berjalan lancar.heheheh...sonok ronok beronok ronok okeh..mak suka mak suka mak suka..heheheh...

Kalau ako nak amik MYVi , ako akan pastikan MYVi ako warna pink dan segalanya PINK  siyes shit ako adalah seorang yang terlalu setia pada PINK dan putih,huhuhu..santeknya sweetnya...giler giler ako dahnak giler nih bila bayangkan (nak dapat tuh xtau bila lagi nih..kuikui xpe2 ako rancang dulu ok)..
kalau lah ako dah dapat beli dan dapat miliki ako nak macam koleksi2 MYVi kat bawah nih..heheheh...Jom layan jom


Hah kalau putih nih memang santek gak suci jerw rupa die nak2 double tinted cermin kete tuh fuhhh ...perghhh!!!memang seksi lol...pahtu tukar ke empat empat tayar tu saiz 18..hahahah bole???kuikui tayar tebal sikit so nampak lah cam keta bigfoot hahahha..(mengong mengarut lak ako nih)


Si biru yang blueray..miahahahahah...santek gak tapi kalau babyblue matallic lagi comey kot hahah bole??


Wah ini warna pun sangat menarik..xsilap ako nih yang latest version baru baru nih baru launch jerw..manis jer kan..suka suka suka....


Huhuhu ..nak nangis jap...giler comeynyer....sweet munggil ghairah segala mak nenek lah ako nak puji yang nih..sebab apa??sebab ia berwarna PINK  ako terlalu hardcore tentang warna ini..huhuhu giler cantik..cantek pun xgiler cam nih...huhu...ini lah bakal ako miliki kelak..insyallah ok..jom layan accessory yang ko boleh buat kat MYVi nih (alamak bak makeup ni lah buat ko rabak duit menyimpan kat si munggil ni jela jawabnya)







tidak kah korang teruja bila tengok segala yang ada dalam satu bijik MYVi ini??kan kan..ako teruja nokk...(nak MYVi..nak MYVi..huhuhu.... :(  )..

p/s - : kata kata semangat dan perangsang untuk diri sendiri.."cuba dapatkan dengan berusaha gigih buat sampai jadi buat sampai berjaya buat sampai sume orang ternganga tengok apa yang ko dah buat!!!" kipidap comelcomot..u can doooittt!!!!










2 comments:

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews