13 June 2011

# Aktiviti comel # makan makan

Wong Solo


Ok kali ini ako nak kongsi apa yang ako dah santap masa waktu lunch semalam,di mana opis mate ako pakat beria bonar nak makan kat kampung baru,cm ako xda lah exited sbb ako mula2 xnak keluar yela ko jauh satu hal dahtu jammed lak tu waktu peak hour ko..Erm..pe2pun achik kawan ako siap racun ..hentam jela kan..so bertolak lah ke sana..rancangan utama adalah nak g makan nasi kat restoran wong solo..
Ako pun xpernah sampai ko..nih kira 1 st time lah ako jejak kaki kat kedai nih


So antara hidangan yang wang solo sediakan adalah seperti dalam senarai kat atas,harga pun boleh tahan lah ko..siap ada pakej lagi..ala kira cam mekdi lah makan da lunch pakejkan...Harga lak bergantung pada jenis menu yang ko nak pesan..ada yang mahal bagai nak rak..ada yang biasa2 jerw..kira ok lah mampu lah makan   sebulan sekali kan ekekek..harga bagi makanan bermula dari harga RM11 dan keatas begitu jugak minuman bermula dari RM2.00 dan keatas


Hah gambar kat atas ni adalah gambar makanan pilihan ako ..ala ako ni xmakan banyak dan sah2 lah ni 1st time makan makanan nih amek pakej sudah..lagipun menjimatkan pakej RM10.90 (ayam bakar) dan RM2.00 tuk Limau suam.


hah ni lah die hidangan ayam bakar yang ako order tadi ok x??bagi yang kuat makan sah2 mmg xkeyang lah sbb portion die kecik jerw...kalau bagi ako nasi tu ako blah 2 lagik ekekekk..

Komen membina ako tentang Wong Solo ni  :  Erm masakan dorang ok2 jela nak kata pedas ok jela xda pedas mana,sbb ako mmg mkn pedas.pahtu harga lak kalau boleh murahkan lagi lagi lah bagus kan sbb cm mahal lak..tapi hidanagn stakat nasi ayam timun dan tempe hahahha.Tapi pengalaman yang ako dapat best tentang makanan ni sbb ia ada 3 sambal..dan sambal2 mereka sangat2 sedap..Ayam rasa sikit hangus terbakar..huhu (mesti time tu lupa kontrol arang apai)

So sapa2 yang berminat sila lah datang ek kat kampung baru dekat area masjid kampung baru ok betol2 tepi jalan opposite masjid kg baru ok.Waktu berniaga sampai 10 malam la..

4 comments:

  1. Snowy Aurora13/06/2011, 21:26

    kat taman dagang pun ade wong solo ni....hurmm org yg duk meracun u pi mkn kat tpt ni siap ckp "i lunch td ngn cradle team..dowang ajak...i mls nk kua tp i kua jgk la" hahahahhahahah ghupenyer dia laa master mind nyer.....love u beb!!

    ReplyDelete
  2. hahahah yer yer...tau xpe pandai ek die hahahaha...dalam x lalu tu tulang2 pecelele pun die ratah licin hahaha

    ReplyDelete
  3. ai mkn menatang ni time kat bali nyah...
    jom la polow bulan july ai nk gi bali skali lagikkk...

    ReplyDelete
  4. umi- umi yeker..wah makan kat tempat asal lagi feel nyah tapi xdapat lah maka nak juin sbb mak juin company buat aktiviti ke taman negara 3 ari 2 malam kat taman negara pahang..nak ikut jom lah siap boleh bawak org lua lagik..mau juin x kalau minat ctau sebelum tarikh 24june2011 ok..email atau coll je henpon no mak ok

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews