23 June 2011

Seoul Garden



Ok korang..sorry2 sbb xsempat nak update walau citer ako ni dah terlajak hari,apa apa pun ako tetap nak update ok..

Jom ikut ako ke KOREA!!!!jom......YeeeeAHHhhhhhh.....Ek lupa pastikan ko bukan calon blacklist PTPTN ok..hahahaha ako slamat hokey...
wopppwopp...xdalah ako gila nak mengajak pegi korea dalam satu hari cmtu jer kan..merangkak korang mana nak cari pitih buat belanja..ok2 xnak meraban lebih..ako just nak citer pengalaman makan makan ako kali nih ako ke "SEOUL GARDEN" kat PLAZA PANTAI.

OK untuk mereka yang berminat nak booking atau nak tau lebih lanjut boleh lah rujuk di website yang ako dah letak kat depan mata korang ni..so sila klik sahaja..baca betol2 takut ko sesat kang...





Kata diorang makan kat sini sedap,kata diorang jugak makan kat sini terasa cam duduk kat korea..hahaha betol ker??nak tau so ko kena g sendiri merasa ini tempat lah..kat sini yang bestnya setiap meja di sediakn kotak dapur gas yang ada kuah sup dalam periuk kecik.tepi tu plak rupa cam ceper ke apa tah yang ako tau pnggil lah..dimana tempat ni di gunakan untuk memasak sendiri juadah hidangan yang korang pilih..sama ada masak dalam sup atau bakat atas ceper tu..perhhh...excited gak lah...


Ok dah sampai sampai sana terus ako cari tempat dan memulakan operasi memancing hasil hidangan yang dah sah2 ada kat tempat hidangan khas..Apa yang ako makan jom layan gambar makanan plak..












Camne sepanjang korang duk tatap gambar nih ada rasa terliur ke terasa lapa ke hapa ke??hah so kalau camtu korang kena datang s\lah sini bawak sume kaum kerabat ko..betol cakap ko cam duk kat umah lak sbb ko masak sendirik tuk ko makan kan..ala ala kora style la konon2nya..hahah...

Bagi ako cara dan jenis hidangan x ubah cam makan steamboat ako slalu makn kat YUEN atau pun Flaming  cuma masing2 ada cara tersendiri lah..untuk tarik minat pelanggan tuk datang makan,lagipun perbandingan harga yang berlainan akan membuatkan korang mampu pilih mana tempat korang nak makan.

Sedap tu xda lah mana sangat sebab seperti ako cakap sebelum nih ala2 bakar2 dan steam makanan ko..perkara asas..so biasa2 jela..pahtu cam hidangan plak bagi ako YUEN & FLAMING lagi banyak choice kot..memang boncit lah perut ko nak merasa sume jenis makanan tu kan..
suasana juga memainkan peranan penting..untuk soeul Garden ni,ako bagi 5* lah sebab tempat die nmpak exklusif lah,xdalah bising cam pasar lambak kan..dan beraircond.

Dessert die cam biasa lah kek2 kueh2 dan jugak aiskrim adalah hidangan biasa ..buah pun stakat pilihan biasa ,oren,epal,tembikai susu dan yang merah..so xda lah ako nak bagi rate sangat..

Untuk harga yang ako dapat tau satu kepala RM47.00.makan sampai lebam..padan lah harga die tinggi sikit dari nama 2 restoran ako bagi tadi sebab ini exklusif style dahtu plak duk tengah2 kotaraya ,so ok lah kan..

Erm..jom layan gambar ako bersama kawan ako yang memang suka dan kuat melantak..miahahahah ..hahah cam ako buat rugi jerw korang bawak makan sebab ako bukan kaki makan ikut dan tengok orang makan boleh..






Ok lah korang penat lah taip panjang2 bukan korang baca pun..ok lah apa apa hal korang search jerw kat link yang ako bagi kat ats tuk keterangan lanjut tempat2 makan ni ok...
da.......................

P/s : Kesian ako ngan kawan baik ako achik sebab xsempat nak juin memandangkan veliau ke sepang tuk bertempur lah konon2 nyer lah...


7 comments:

s.y.a.r.q said...

pernah makan kat cni!! mmg best =p~

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heheh yeker..bagi cumil so so jerw heheh

Mr Rileks said...

wowow.. terus rasa lapar nie...

Anonymous said...

Drpd gmbo2 yg aku tengok td..bek ako kedarah nasi..lgi konyyanggg!!! Aku da 4x da join group launcing nie..bg pluang kr ko menmbhkn lemak di pinggang..hahaha welkem to dorangnye kelabbbb..hahaha

Snowy Aurora said...

mmg menarik concept makan cam gini..doduluuu mase i duk kuching..i ade mkn style camni gak...besttt kite leh pepilih apa yg kite nak makan then u masak....cam men memasak kan..heheheheheh...kekirenye yg kureng sabau tu xpayah le..koean food differ dari japanese...kene sket dh lidah melayu gitu...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Tanpa nama- ini xlain xbukan mesti en.Rais nih hahahaha...
menambah lemak???arghhhh!!! tidak...xmo ..no no no

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heeh snowy yeker camtu nextime u bawak i mkn ok..i tunggu ok

Cuba Klik tengok apa jadi!