11 May 2011

kawan adalah segalanya

Sepanjang minggu ako terasa sunyi sangat2 mungkin di sebabkan si die terlalu bizi dgn urusan die,xkan lah ako nak gedix2 ganggu die lak.



tapi nasib baik lah ako dah dapat keje so dapat ramai kawan kat opis dan takdalah sunyi sangat nak2 skang Bos ako tinggalkan ako keje wallaweii..kalau xda keje mmg ko melopong jela hokey..bila ada lebam ko nak kena settle kan. 



So Dengan adanya KAWAN hati ko akan terhibur dan takkan rasa kesunyian ,kerana bagi ako kawan adalah segalanya yang sentiasa ada di saat ako memerlukan mereka.Seorang kawan yang baik bila ia mampu menjadi 



  • Pendengar yang baik
  • Penasihat yang baik
  • pelindung yang baik
  • Penghibur yang terbaik
  • Pelawak terbaik
  • pengsponsor terbaik (eh eh over,,,xdalah gurau je yang nih grr..)
  • penggaya yang terbaik 
  • Pelayan terbaik
  • penyabar dan memahami terbaik
  • Pembaca mood yang baik
  • pencabar yang baik
  • Pendorong yang terbaik
  • Penyokong yang baik
  • Penghibur yang terbaik 


Hehe..banyak betul ek..so agak2 korang ada tak kawan cam ni??hahahah..siyess susah nak jumpa tau sebab kebanyakkan kawan zaman sekarang hanya ada bila kita berada saat kita tengah kaya senang mewah kalau agak2 ko dah nak hampir kayap tuh ampun maaf lah ok..hahahah...xda makna ok..


Tapi jangan korang xcaya ako ada kawan2 seperti di atas, terlalu terbaik untuk ako kongsi kan bersama korang ibarat kawan ini hanya untuk ako seorang,mereka terlalu jujur bersahabat dengan ako, ibarat seorang sakit masing2 akan menanggung sakit bersama sama sampai lah sakit tuh cure..Yup! itulah persahabatan yang xdapat di miliki orang lain..


Sesekali terasa sedih jugak andai kata satu hari antara kami (masing2 akan menamatkan zaman bujang ) mestilah xleh get close like just now..sure mini masing2 hempuk ngn penyapu kat ako kan xpasal kan..Tapi itulah kawan macam mana pun ia tetap terbaik hehehhe..ako sayang kawan ako..


oiks ada yang tanya kenapa ako punya kawan ramai laki..alamak cmne nak citer ek..(cer citer cer citer..) hahah sbb ako ni ala ala boyish ok..ako ni konon2 blagak cam feminim konon2 lady lah,,tapi hakikatnya ako mmg xle kontrol ayu ako nih ..kekadang boleh lah kadang2 xle sbb time tu ako dah lupa yang ako adalah seorang wanita aka gadis..miahahahah..no wonders when sumtimes my bubu called me tomboy..hahha..but tats me dun ever compared with others rite??






My lover dearest friends is a best person ever..sebab all in out just been in shoe and never let me down while ako memang tengah down..So cmne nak dapatkan kawan kawan jenis cmni ..kenalah ko pun bersifat ikhlas bersahabat dengannya cuba jadi kawan yang terbaik mampu di lakukan.


Oiks..Lupa kan orang tersayang?? eh xdalah xkan kot..cuma secara jujur dari hati ako kawan adalah teman terbaik kalau nak share apa2..tapi pastikan kawan yang betol2 ko kenali die seakrab mungkin ok..bukan kawan yg ko baru kenal 2,3 ari..no no no xsuaiii ok..


Sebab itu bagi ako kawan adalah penting dan segalannya bagi ako sebab ako sayang kawan ako dan selesa ngn kawan2 ako...


(my dear lover dun get jealousy ok..sebab even o wateva u r still the true lover)

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!