4 April 2011

Tak terluah

malam ni cam sunyi jerw,cam biasa lah untuk hari ini xda yang menarik bagi ako..bosan adalah..tadi pagi adalah ako duk godek godek sambil gedik gedik depan D3100 ako kan,pahtu setting sume lah nak bikin gambar ako snap nanti lawa.lepas tu men ngn baby cat jap..kemas umah..buang sampai dan macam2 ako buat,camtulah seharian jadual ako sejak jadi penganggur rasmi nih.Bosan??siyess bosan tahap tapir der..ako xpernah rasa sebosan nih,tengok orang keliling pun ako dah bosan.yang ako tau ako nak keje jer skang nih.huhuhu...

Tapi apa kan daya kerja yang ako dapat si die tidak bersetuju ngn suasana kerja serta masa..erm terpaksa akur,nanti di kata derhaka.Sebelum ni kerja.siyess penat dan sangat stress mana taknya nak cuti pun susah skng ni dah sah2 tak keje ..rupanya stress jugak..huhu ..

yang ako xpaham kenapa susah sangat dorang nak bagi ako kerja???what xlayak??kemon...takkan tak layak ako mintak keje kerani je pun kalau dapat keje sekadar copy paste dokumen opis pun ako terima,janji ako dapat keje,masalah skng diorang xnak amik ako.katanya risiko amik ako,konon2 tahap ako tak meet requirement lah,terlalu lebih dari pemintaan dorang la...Helllooooo...uoll ako nak keje jer..gaji ako xnak pikir benda tu sume boleh atur.ako cuma nak kerja..huhu sebab ako dah bosan duk umah..


Yer yer memang ako bekar pelajar aliran kejuruteraan dan amatlah sukar bagi ako seorang wanita untuk mendapatkan posisi admin division di sebabkan kelayakkan ako xkena ngan kerja.tapi ako ada pengalaman kerja tau ak..huhuhu..Korang tak tau apa ako rasa..yer yer memang sume pandang ako tengok ako happy jerw mewah jer walau xkeje tapi ako bukan nak benda2 camtu ..ako rindukan suasana kerja,kelam kabut,sesi bergosip bersama kakak2 makcik2 cleaner tempat lama ako..huhu damm it ..miss that moment a lot..

Skang nih setiap pagi dan malam adalah aktiviti yang sama tak ada yang menarik walaupun pada hujung minggu hanya berjumpa kawan sminggu sekali..mana taknya weekday sah2 lah dorang keje takkan ako nak kacau lak..agak2 lah kan..kang kena tabor lak nanti..Punya lah bosan ako nih tengok orang tersayang pun boleh rasa bosan..sabar jela..huhuhu..konon2 macam2 die belikan dan sediakan tapi cam biasa lah mula2 jela beria seronok happy dan macam2 lagi tapi lama2 bosan balik..hidup ako seharian hanya bertumpu pada lappy bisnes online dan umah..tv..astro erm..sume citer ako da khatam tgk..takkan nak ulang lak..bosan nyer..down giler smangat ako..huhuhu....

Tapi apa2 pun hajat hati ingat nak cuba nasib esok hari lah keluar cari pasal kat lua mana tau kot2 ada keje partime nak guna ako ok gak ek..gaji bukan hal utama janji dapat ilangkan boring dan kumpulkan reramai kawan macam dulu..wendunyer....saat2 tu..

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!