25 April 2011

makan di Khay Sempoi Restoran



Makan malam kita di Khay Sempoi Restoran malam nih,tempat nih bertempat di Puncak Jalil kat Bandar puncak Permai,tang mana tuh..erm kat area equine park la..tau ke tak nih??xtau ko google map jela ek..

Perut berkeroncong buat rentak balada ala2 country song..so bercadang cari makan la untuk malam ini di kawasan sekitar equine ni hah..

So dok pusing pusing macam2 kedai kitaorang nampak nak singgah je hati berat..yang perut ako terasa nak makan nasi goreng kerabu pedas kaw kaw!!!bubu lak nak makan nasi putih sup daging..erm itu jela modalnya kitaorang nih masing2 jenis makan bda yang sama..nak buat camne..harapkan bubu bukan jenis makan benda makanan yang bukan bukan nih katanya xkena ngan taste die.

Akhirnya kitaorang terjumpa ini kedai lah namanya tertera seperti di atas.Kat Khay sempoi ni macam2 adalah kecuali western food lah sebab die punya masakan ala2 seafood lah ..yup..ada bakar bakar ikan bakar kerang bakar segala jenis makanan lauk lah.ako tengok pun ada customer die cina india yang duk keluar masuk makan dalam nih.So dengan itu tergerak hati singgah dan merasa kat sini.

Service pun bagus ,cepat masakan die erm..suam suam jela xdalah sedapa mana sangat tapi yang penting kerang bakar die menarik dan harga pun sangat2 menarik.dahtu saiz hidangan die besar..bayangkan nasi goreng ako cam untuk 2 orang makan..sah2 lah ako mmg xhabis punya..

So ini maklumat bagi yang tinggal area bukit jalil ni.ini adalah salah satu restoran yang di kira patut datang lah sebab ia murah,lagipun ia menyediakan pelbagai makanan laut..so xyah susah susah korang nak ke kuala atau pantai nak makan makanan laut kan..


hah licin kerang bakar nih..ko tengok tuh nasi goreng ako..cam x di usik pun heheheh

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!