19 April 2011

Interview di PNB plak



Hah esok ako akan ke sesi temuduga di PNB sah2 lah dlm town sana..arghhh...xsuka xsuka jammed...tapi lantak lah..kali ini position yang ditawarkan sangat2 berlainan dari bidang pengajian dan kelayakkan ako..

Jawatan ini di tawarkan setelah ako kenali seorang kakak tu yg merupakan salah seorang manager dalam situ..Mula2 dapat panggilan bukan HR diorang yang call tapi manager diorang ..giler..terus ako di beritahu CEO die sendiri nak jumpa ako..mak aih..cam berat benar lak tugas yang diorang nak bagi,bukan apa..bila ako dapat tau ako ditawarkan PA/Secretary kepada CEO tuh.ako trus cakap kat kakak tu ako xnak..cam2 alasan ako bagi konon2 mak ako kena g checkup lah..nak kena bawak bubu g kinik lah..tapi tertiba kakak tu bernada tinggi ngan ako..siap cakap jangan main main ini orang koprat,jangan sebarangan xjadi appointment telah di atur seminggu awal..giler seyh ako pun takut huhuhu...

Bila ako tanya kakak tu apa keje PA.Terus akak tu jawab buat keje bos,mana bos pegi kena ikut,(dalam kepala ako dah macam2 teringat ako pengalaman secretary tempat keje lama ako.) yela keje PA ni kan biasa lah kira dah jadi cam asst. die mana pegi mesti mau ada sama,dinner,lunch,entertain alamak..gasak lah...ala..cam PA GM ako dulu tulah kadang2 sampai 2,3 ari xbalik rumah ikut GM die g OS..(dengar2 citer PA ngn Bos ni akan ada sumthin..erm..betol ker?) bagi ako sume terletak pada hati..tapi keadaan yang menentukan situasi.

Terus ako call tersayang bertanyakan pendapat..(seperti biasa..soklan di tanya..perlu ke kerja yang sampai perlu tinggalkan rumah berhari hari?) dan abang ipar ako ada cakap kalau dah kerja dalam role nih..so kena ucap slamat tinggal buat Badminton dan belom tentu dapat menghabiskan masa bersama tersayang.mana tau hujung minggu terpakse bersama bos..hukhukhuk.. (sanggup ke ako??bubu sanggup ke??) dalam nada tadi sepertinya bubu berat hati untuk lepaskan ako terima tawaran kali nih.

Tapi kalau gaji lumayan,wow...selalu ada function,dan barangan mahal,beg mahal,kasut mahal..wahhhghhh!!!pinau mata ako best...woooo...(ahahah mula jadi mata duitan)..pompuan kan..lumrah lah ngn perkara2 camni.Melaram lah ako 24/7..silap2 masuk spa selalu..dasyat...hahahahah...(ko berangan je kan..)

Tapi bila di tanya ako mana pilihan ako?ako akan pilih..erm... teka lah..

Lalalalala..lalalal...lalala...

So esok ako akan ke sana,harap2 diorang takkan pilih ako hahahah camtu plak sebab (ako sebenarnya masih mengaharpkan tawaran dari subang aritu,situ gaji xseberapa,dan position pun xlah setinggi keje lama ako.tapi yang penting permanent not contract or partime.Alah gaji kecik lama2 adalah increment kan..Lagipun ako dahda bisness sendiri..so pendapatan tambahan tu ako hargai lah..ok lah kan.yang penting benefit tu terpenting bagi seorang pekerja hokey.

Erm..nanti nak pakai baju apa ek esok,,,heheh..dalam kepala dah pikir nih..sok nak sanggul le nak lepas rambut nih,er..so tunggu jelah nanti apa perkabaran nanti.Harap2 diorang xkenang dan x minat nak amik ako..hahah so bubu pun akan senang hati..heheh(andai kata ako diterima..camne tu??ako nak terima x??)huhu...kompiusss nih..krisis cinta & kerjaya nih..

Takpelah just pray for tomorrow jela ek..ecehecehceh..

4 comments:

kathy jem said...

Gut Luck comel..insyallah dpt tu..=)

Ct_hAjAr said...

gudluck kakak ku!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

sis kathy- thaz harap2 dapat yg subang..huhu

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hajar-thaz a lot dear..huhu mintak2 yg subang panggil

Cuba Klik tengok apa jadi!