20 April 2011

# Aktiviti comel

Hari ini@ arini

ni kira pakaian masa g interbiu tadi..bukan apa PA kan..pakai lah sopan2 sikit pesan kakak tu lah..(ala2 konon ayu yang tersengal terkesima dek krane xtau nak bercakap inilah die si gadis bisu huhuhu)

Hah..suma pasal hari ini..apa cer??cer citer cer citer..itulah hari ni ako ke PNB lah untuk sesi temuduga..apa nak citer ek..nak mula dari mana ek??huhu..sebenarnya xberapa best lah sebab siyes ako betol2 tak sangka tau ak pasal hal nih,betol betol bagi ako satu kegagalan lah pertama kali dalam hidup ako..huhu sedih ni..uwarghhhh...

Kenapa sedih??tulah camni lah senang ako citer secara ringkas..Masa interbiu tadi ako memang fail....siyes..tak tau kenapa,lansung ako xboleh bercakap..sampai nama ako sendiri pun ako lupa..mana taknya kakak tu cakap 2 org je yang akan interbiu ako,skali ko 3 orang dahtu diorang bukan orang HR,diorang adalah CEO dan manager 1 dan manager 2.Arghhhh...xtau nak citer camne memng masa interbiu tu darah ako rasanya beku,xpenah ako cuak sampai ako xtau apa nak cakap..giler lah orang yang sekarang duk soal siasat ako adalah  seorang CEO dan jugak manager.

Tolooongggg!!!! camtu jela ako duk menjerit (dalam hati jela)masa tu ako xtau nak cakap apa,ako jadi orang bisu,padahal interbiu sebelum ni ako selamber jerw..kenapa nih,tuhan xnak ako dapat keje nih ker??huhuhu...Yang ako tau masa tu dalam hati duk mintak cepat2 lah habis sesi nih ako nak balik nak nangis kuat2 laju2 dan puas puas...arghhhhh tidakkkk..stresss...

Masa tu diorang ok jerw..kira diorang terangkan lah apa tugas seorang PA,dan camne untuk berhubung dan cara kerja dengan pihak atasan seperti dato tan sri ..pangkat yang kelangit tuh..sah sah lah bila ako dengar apa diorang citer level2 orang yang akan ako bekerja..terkaku kayu,jati,nipah getah sume kayu lah ako jadi time tu..sebab ako takut ako xdapat buat..diorang tanya ako mampu handle ke sume tuh..ako diam ..(yang pelik lutut dan tangan ako menggigil dahtu gigi ako lak asek gigil jerw nak kata sejuk bilik tuh mungkin lah..tambah lak masa tu siyes ako tak tau nak bagitau korang camne..sume perasaan ako ada..dahlah bulan bendera putih ako tertiba lak datang pagi ni..badan ni sah2 lah xberapa sihat.Camne nak cakap ek..

Kira hari ini bagi ako dalah gagal..ako jadi orang yang xda keyakinan diri,segala benda yang ako duk rancang pektis bagai sume..sume tak jadi..ako rasa kecewa sangat2 rasa cam nak guling guling tenggeleng je atas lantai time tu jugak..rasa cam nak hentak2 kepala kat meja interviewer tu..kenapa???kenapa??kenapa??jadi camni demm...sedih giler...cam dah xnak hingat hal nih lagi..

so kekdahnya pada ako tolak tepi tolak jauh2 harapan sedalam lautan dalam sinun supaya yang ako rasanya memang xda harapan untuk position ni..sebab kalau ako jadi interviewer pun ako xda ke giler /xwaras amik orang sengal cm ako kalau datang interview xtau bercakap..terasa cam orang vietnam pun hado..sebabnya bahasa melayu pun ako tiba tiba xpaham dan xtau nak cakap..(oiikk oikk comel ko pehal...mabok ke??)uiks cmne nak mabuk ako bukan minum benda2 xhalal ni...arghhh dammm...helll frustrated sume hado....bakar bakor bakar bakor....mak ayahhh tollongggg...curious,kompius tension stress......yang paling ako terasa sampai skang malu giler tahap tapir tenuk..dammm...sawan jap...&*&^^%%$$##@#$$#@@!!@##$$R$%^&%$##$##@@!!~)_+
Takpe lah korang ako malas lah nak bebel panjang ..tido lagi bagus..xda mood ako...hilang slera makan,ilang nafsu nak ketawa..putus dah kot urat stabil dlm hotak ako nih..huhuhu sedihnya...


P/s : kang bagus kalau time tu ada bunga api...masa tu kalau tertiba ako agak2 dah xleh blah dan asek bisu xbercakap boleh gak ako pasang bunga api depan dirang buat pertunjukkan sarkas....kira is part of entertain lah kat dorang)..mengongggg!!!..

6 comments:

  1. huhuhuhu... dpt bayang kan perasaan kak comel cm ne.. huaaaa cuak nye nk interview!

    ReplyDelete
  2. kupu2- tahlah time tuh rasa down giler frust sume ada..

    ReplyDelete
  3. sis..u lagi teruk daripada i..serius..i paham perasaan u..mungkin sebab dah lama dok umah..tu yang gigil.biasa la tu kak..bertenang kay..cube lagi next time..jgn seday tau.. (part bunga api yang gua paling tak tahan)..heeeh

    ReplyDelete
  4. Hajar-hahahah tau xpe kayu tul time tu nyah sakit at tau...sampai hari ni penyesalan tu masih terasa...

    ReplyDelete
  5. sabar dear
    kegagalan tu salah satu pengalaman berharga kita =)
    pengalaman tu bukan boleh nak g beli kat mana2 mall ni tau

    Japan Made Cafe a.k.a Cosplay Restaurant"

    ReplyDelete
  6. momoy-huhuhu but im tired already huhuhu sangat2 sedih ..

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews