27 April 2011

Cuba Cupcake homemade lak




Nampak nampak x apa yang ako tengan post nih..hah..nama dia cupcake..

So aktiviti ini terdetik di saat ako bangun pagi2 tertiba dapat panggilan kawan ako si A tiem mau mintak teman die breakfast pahtu teman die g bayar bil henpon..giler ko seawal 8.45 ako dah terpacak kat restoran hamid nasi kandar ko tau..apa ako bikin sana??makan lah apa lagi..makan toseii sajo..a tiem yang lanjew..hahahah

So tertiba ako da cakap sama atiem mau cuba buat cupcake..wah ko ngan excited si a tiem ni rekemen kan ako tempat yang ako boleh dapatkan bahan untuk cupcake lah..yang murah berbaloi siap boleh dapat diskaun lagik..

Bila dah siap dapatkan sume bahan trus ako laju2 balik umah cuba buat cupcake ni lah..ternyata pengalaman buat cupcake xdalah susah mana pun janji ko rajin dan ada minat nak buat yang penting buat tu kena ikhlas bukan apa teringat kata2 seorang tukang masak terkenal "kalau memasak sesuatu haruslah dengan hati yang terbuka dan ikhlas,nescaya masakan kamu akan senangtiasa di ingati" wah wah itulah ako..memang xpandai xexpert tapi ako buat ni ikhlas atas niat ako nak belajar..bukan apa demi kebaikan masa depan nanti bila dah pandai nanti nak buat cake tuk majlis sendirik kan senang gitu ..jimat lagi senang hati siap leh decorate cmne cara skali pun janji ko suka ikut taste ko dan cara ko siapkan ia.

so kat atas tuh gambar cupcake yang belom dan selepas siap ok..xdalah menarik mane tapi boleh lah untuk percubaan pertama kan kan..

Layan...

6 comments:

key-one said...

sedapnyerr..... nak repi bolehh....wuuuwuuu

kathy jem said...

comel...nak sikit..cam sedap jer...haiiiiik buat sy lapar jer..ni yg nk pegi cr cupcake ni..hehe

**Bila Comel Jadi Comot** said...

key one- hahah...boleh nanti comel postkan resepi ok

**Bila Comel Jadi Comot** said...

kak khaty- ekekek carik carik jgn x carik sedapp yumyum..

miszlullaby said...

sodapnyooo..send lah sikit kt cni ha...hihi

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ML-heheheh...jawoh tuh..thax tapi xleh lawan ML punya baking...power tu otai baking jugak my idol huhu

Cuba Klik tengok apa jadi!