11 April 2011

Aktiviti Makan2 on the road (nasi ayam+duren+pizza)



Ini kesah aktiviti kami hujung minggu.Memandangkan adik bubu (acik xbalik kampung kerana bertugas terpaksa lah kami menemani die,menjemput die dari rumah kawan die di ampang.

So alang alang dah masuk area KL sana,apa lagi kami mula mengatur langkah untuk beraktiviti sihat la konon2,sementara tu perut perlu di isi.memandangkan ako dan bubu selalunya akan makan lewat lah untuk ahad sebab sabtu kami dah bersukan dan biasanya dah siap bersahur kat kedai mamak barakath kat setapak tu.

Niat ako nak pujuk dia makan pizza lepas amik acik,tapi..kitaorang tersinggah dalam carrfour yang mane kitaorang lupa lak yang pizza ada kat lua bangunan bukan dalam bangunan.hahah sengal..So nak xnak perut dah lapa,apa lagi bubu dah ngomel lapa..so sementara tu kami layan makanan kat food court jela sementara..buat alas perut,apa yang kami santap adalah..nasi ayam + bihun sup.


sedap hingga menjilat jari tuh


Habis je makan kitaorang buat senaman kaki lah jalan jalan sambil cuci mata dalam pasaraya sambil tangan tergatal amik barang dan terus ke kaunter untuk pembayaran,tu dia nafsu kan..tiba2 si acik bersuara untuk makan durian,apa lagi orang nak belanja eden ON jer..heheheh terus kitaorang terjah ke kampung baru.nama tempat dan jalan tuh adalah "JALAN RAJA ALANG" alah kalau orang yg tinggal kl xtau area nih mmg sah lah..duk gua kot..alah ini kan post tapak pasar ramadhan yang fofuler ngn ayam golek tu.hah!!kat situ lah..banyak kedai deretan peniaga so korang boleh pilih yang mana korang nak,memang rambang mata dan plak tarikan dari pelanggan yang datang bukan sahaja orang2 kita pelancong pun hado.hahahah cam pelik plak tengok omputeh ,cino makan durian kan..cam x in jerw hahahaah..

Jom layan gambar2 semasa kejadian makan makan durian ...








ini mana datang makhluk nih tertiba datang belakang ako siap sama2 buat peace..ini pelancong dari cina....dari start ako makan sampai ako abis makan asek pandang2 ako..takut pun hado..

dan selepas makan durian ..bubu mula mengemukakan cadangan seterusnya untuk makan pizza..heheh ako memang dah sarat perut xlarat woo keyang makan xabis lagi ini ajak lagi makan macam ari lain dah xda hari..layan kan aja..(bukan apa,ako tau bubu nak tunanikan hasrat ako yang dalam 2 ,3 minggu nih asek mengomel teringin nak makan pizza..hahahah)cam  peknan lak..padahal xpun..perut ngan tekak ako nih hah...
poyok sangat nak makan kan..huhu..hentam jela so bubu trus bergegas ke bandar kinrara,bukan apa memang banyak tempat terdekat boleh makan pizza tapi memandangkan kinrara tu jalan menuju umah along tempat ako akan hantar acik so kami makan kat sana jela..dalam Giant Kinrara..
So meh pakat kita layan gambar makan pizza plak













heheh saje update gambar soup nih dalam fb hahaha


sedap kan tengok2 ada rasa terliur tak??hahah...lepas nih korang g lah makan ok..

malas nak bebel lagi stakat ni dulu lah cito ako penat dah nak taip..

P/s : gambar makan nasi ayam n bihun sup xsempat nak snap sebab masing2 dah terlalu lapa..so lupa la..



4 comments:

zippo miller said...

terliur la tgk makanan

**Bila Comel Jadi Comot** said...

zippo-hahahah terliur itu pasal u kena makan la..best yumyum

kupu-kupu_cinta said...

sedapppp nye duriannnnnnn . nak jugak huhuhu

.::: Princess MOMOY :::. said...

dah lama tak mamam pizza
comel tahu mana2 orang yg nak sponsor makan. hihi...

Japan Made Cafe a.k.a Cosplay Restaurant"

Cuba Klik tengok apa jadi!