22 March 2011

KL drift 2011 versi comel



pergh..bunyi dah macam ganas kan ekekeke mau x ganas ako cakap sebab kereta ini adalah manual dan sangat2 lah sesuai untuk orang yang berjiwa rock morock kan,,cam hako..xda la rock mane pun biasa2 sudah..

hahaha...memang memula kena guna keta nih,memang dalam hati terasa cuak,,sebab dah lama tinggalkan teknik2 mengatur manual drive nih.tapi ako harus yakin,dan dengan keyakinan itu ako akhirnya mampu menerjah ke bandar shah alam..hahah hello percaya x??ako boleh drive sejauh itu dwengan manual apatah lagi jalan tu mmg ako xpenah tau jalannya ..so ni kira boleh di kelaskan dalam episod terjah lah ni.



Kisahnnya di sebabkan ako terlalu bosan berada di rumah,memandangkan bakal mak mentua ako ada kl datang untuk buat treatment kat HUKM,so masa pagi bangun jer tido ako dah terbayangkan kalau lah aku g umah along nih best gak,mak pun ada kat sana..dengan excitednya ako tepon abg amin(bakal abg ipar ako)ctau die ako nak datang menyemak kat umah die..dengan senang hati ako di sambut dengan baiknya(stendetlah adik ipar dan bakal mnantu kesayangan nih)ekekek pasan skit...

Ko tau masa nak drive keta tu,banyak betol rintangan ,mana taknya banyak betol kederaan besar cam lori2 kontena..cam ada kat pelabuhan plak,erm dah tu banyak btol bukit,traffik lite dan jammed,grrr...gugup gak masa nak mulakan journey tu,tapi apa ada hal di situ ada kemahuan pasti ada jalan (oik betol ke ayat ako nih??)

belom lagi keta jiran jalan sebelah tgk pompuan yg drive keta tu,dahla keta tu full makeup siap ngn sound sytem power amp bikin gegar sit keta yang ako duduk,dahtu bunyi terbo die buat sume rang yang tengah bermimpi pun boleh terjaga..blom kalau ako guna gear reverse dah cam enjin jet (bak kata pegawai JPJ yg penah tahan keta ako ni)...

Tapi akhirnya ako slamat sampai dan dengan jayanya mengatasi Mr.tunang untuk ke rumah baru alongnya sendiri hureeyyyy...

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!