4 March 2011

Detik itu sangat malang part2

Ok lah dah masuk part 2 plak pasal detik itu sangat malang..


Kali ini Mr.tunang telah mengorbankan satu cuti die EL semata mata membantu ako untuk selesaikan segala hal yang melibatkan kad2 ako termasuk JPJ,IC segala lah malas nak cakap nanti teringat,

Perkara pertama yang kami buat adalah ke kedai pakar cermin kereta kat subang...pagi2 dah keluar dah dalam kul9 lebih dah grak dari umah trus ke kedai cina tuh,bajet ngat dapat siap awal kita punya lah ctau taukey tu mau macam mana punya cermin bagai..skali budak die bawak cermin yang salah..adoii xpasal2 lame giler tunggu agak2 kalau makan mau tambah nasi 3 pinggan pahtu siap leh singgah kedai cendol pekena cendol lagi..apa dah tension jer ako...

Dalam kul12.47  baru siap..pasang punya lah kejap tapi waktu tunggu spare part tu buat ako rasa cam nak maki jer..(sabar sabar comel...-sedangkan waktu nih hati masih terasa sakit dan terkilan sebab xdapat tengok petik sentuh rasa barang2 yang ako sayang..huhuhu)

lepas tu trus ke pejabat pendaftaran negara kat melawati,lama jugak nak tunggu poses..lepas siap jer ako terus ke JPJ plak alahamdullah JPJ leh siap cepat lesen..mmg mudah lah cuma IC kena tunggu sampai 10 hari bekerja baru boleh check dalam tenet,siap ke belom untuk collect..huhuhu

Pahtu itu jela yang aku sempat buat yang lain cam kad2 bank ako sume xleh lah sbb sume memerlukan IC betol untuk di siapkan..huhuhu...so maknanya tunggu lah lagi 2 minggu ok..

4 comments:

miszlullaby said...

lorrr..ape yg terjadi ni?ML tak baca part 1 lagik...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

huhuhu-ml keta cml kna pecah huhuhu sume barang ilang

.::: Princess MOMOY :::. said...

sabar la comel
tapi nape lambat sangat IC siap
padahal cuma print out card tu pakai mesin jer pun
apalah diaorang nih

Dia kata saya cantik TAPI saya..."
Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"

**Bila Comel Jadi Comot** said...

tulah cik momoy nt u buat entry pasal ic ni mesti blog u letop2 org terjah

Cuba Klik tengok apa jadi!