26 February 2011

# Aktiviti comel

Detik itu sangat malang part1

salam korang lame jugak ako x mengupdate kan cerita seharian ako kan,,bukan apa banyak benda yang ako kena buat kena settle nak nak detik itu ketika itu adalah malang bagi ako..


Sebelum nih ramai yang bertanya dan xkurang jugak yang banyak bagi pesanan penaja ala2 suh bersabar gitu hah..korang tau ak apa kes??Jap2 ako g sikat rambut jap..uik pe kaitan nak citer nagn sikat rambut."alah amik feel jap"..

Ok masa detik itu tarikh 26hb February 2011  ako akan ingat sampai bebiler tarikh nih,jam 9.35malam waktu nih pun ako akan ingat sampai bebiler ok..ketika inilah kereta Mr.tunang kena pecah.huhuhu yang menyedihkan adalah barang barang juga turut lesap..Bukan barang mr tunang ok.barang ako,barangan kesayangan ako,memang masa mula2 dapat tau keta tu cam kena cabul ako punya jantung xtau kat mana dah time tu..

Cmni,masa sabtu pagi tu bubu ajak ako g tolong along die kemas umah baru kat shah alam,so melepak la kami kat sana sampailah ke malam,sampailah jam waktu nak gerak pegi KLRC dewan badminton yang selalu kitaorg pegi main,sebelum tu ako duk lepak ngn acik adik bongsu bubu,konon2 ako da kemas cantik2 susun segala benda barang ako dalam satu beg.masa tu ako bawak 2 beg pakaian satu beg sukan satu lagi beg laptop.ok done!
pahtu boleh lak ako tergerak hati alih handbag ako kat beg suka ako lah,sebab ako nak g sukan kan,so lebih senang kalau beg akau da dalam satu tempat ..nak di jadikan cerita ako lak terajin bawak kemera,wallet hp,dalam tu fullpakej ngn duit bagai konon2 nak beli seluar sukan baru kat uncle dewan tu.huhuhu...dengan rasa riang ria cuti skolah,blur ubi kayu ako nih,bertolak lah ako bersama mr tunang ke dewan setapak tu,dalam keta ada duk bergurau manja,sambil mr tunang kesian tgk aku muka yang dah separuh keceper sebab berkemas..memang badan xlarat giler siot..fenat tuh..(walau ako hanya tolong angkat barang ringan ekekek).so mr tunang ada tanya ako..

Bubu : ayg arini nak g pasar malam x?
Bibin : Erm..xpayah lah..malas lah..
Bubu : Betol xnak nih???cepat kacang chipmunk u tengah tunggu u tu (memandangkan ako seorang yang kemaruk kacang chipmunk)

Bibin : xpayah lah nextime pun boleh
Bubu : sempat lagi nih (sambil buat muka toya nak racun ako)
Bibin : ikutlah suka u...

So bertolak terus ako ke AU2 keramat ada pasar malam kat situ setiap malam sabtu yang senangtiasa jadi tempat ako singgah beli buah@cd cetakcopy@beli sate RM6 20cucuk.sampai je sana..ako cam malas2 nak keluar keta cam nak suruh bubu je yang pegi..tapi tulah Mr tunang ni kalau kemana mana nak aje ako ikut die katanya lebih slamat..nak dijadikan citer akolak punya lah malas xbawak handbag aku yang dalam beg sukan tadi.ako biarkan kat belakang seat passenger(punyalah kan malas kan..)balakang seat driver ako letak beg laptop ako..Mr.tunang punya barang sume letak kat bonet keta..so maknanya barang ako jelah yang kat dalam seat keta.masa nak gerak hati dah berat,da tegur bubu ctau die yang beg ako ada kat seat xletak bonet ker?kata nagn bubu "xpayah lah kita g kejap jer"

So tengah jejalan tu beli kacang suma siap xsampai 15 minit pun datang kat keta tertiba ako tersempak ngn mamat,tinggi badan gempal tertiba je die cam terkejut tgk ako,buat2 tunduk betolkan kasut,sampai lah bubu tekan alarm keta skali bunyik "UR CAR HAS BEEN DETECTED!!!)" 

Masa tu aku tengok cermin keta berterabur,sah2 perkara pertama dalam pale ako "BAG!!!"arghhhhhh...!!!!BAGBAGBAGBAGABAGAABAGGAGAG!!!!masa tu ako dapat tau bag ako dah xda.Beg ako yang berisi HP,KAMERA DIGITAL AKO,WALLET-siap pakej LESEN CARD BANK ATM KAD KEDIT,IC,sume namecard memberscard)huhuhu baju jersey badminton malaysia dan track bottom yg bubu baru belikan siap pakej bath-kit siap bra spentot ako sume die libas...masa tu hati ako dunia ako gelap ko..ako dah xtau nak bersuara ako tergamam terkesima..cm mimpi..ako tinggalkan keta xsampai 15minit kurang dari 20minit barang ako lesap..sedih giler...nangis pun xguna kenag lagi xguna menyakitkan hati sangat2 huhuhu...Lepas tu trus gi buat polis report yang sah2 ada tepi paking keta ako jer..apa yang polis buat
"erm sekadar amik report buat repot print report pahtu snap gambar cermin keta ako pecah"tu jela...

Mr tunang time tu takyah citer lah dah macam nenek kebayan die berleter ako tengok dah macam ahli sihir yang kejam..duk tegur ako cuai...kecik besar kecik besar je wa tengok lu babe..huhuhu...apa nak buat memang ako salah ako cuai..tapi dalam hati ako dan common sense yang mengatakan yang barang ako akan dapat balik xtau biler tu tahlah berserah padaNYA.

Jom layan rupa kenderaan ako yang telah dicabuli oleh manusia yang xda hati perut ini.









Maaf kualiti gambar yang tidak seberapa di sebabkan hanya menggunakan kamera hp sajork..


Ps-sepanjang malam kitaorg berdua cuba pusing banyak kali kat kawasan sekitar kejadian kot2 mane tau barang dah tercampak kat mane2..tapi..sayang...nampaknya harapan tipis..tapi hati masih kata akan dapat balik barang tu.

Kepada korang2 :

JANGAN SESEKALI MELETAKKAN SEBARANG BENDA ATAU BARANG ATAU APA@ SAHAJA KAT SEAT DEPAN BELAKANG MAUPUN SEKITAR DALAM KETA,KALAU BOLEH DALAM BONET PUN XPAYAH KALAU KORANG ADA BERNIAT NAK SINGGAH MANA2 PASTIKAN ADA ORANG DALAM KETA TUNGGU BARANG XPUN ANTAR BARANG BALIK RUMAH DULU BARU KELUAR LAIN.SEBAB INI ADALAH PENGALAMAN AKO,UNTUK DI SHARED NGN KORANG,,,XKENA TAK APA SKALI KENA..MENANGIS PUN DAH XDA LAGU..BISUUUU JERW...uwaghhhhh!!!!!



4 comments:

  1. sabar ye comel..org yang curi tu akan dpt balasan..

    ReplyDelete
  2. ML-tulah da banyak saber ni huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. kesiannya ngan comel
    momoy agak bz lately nih
    maka lambat baca entry comel
    tak tahu perkara sedih ni
    kejam sungguh manusia
    hmm..momoy mmg sensitif sikit kalau bab2 yg berkaitan menyakitkan hati org lain ni =(
    dan comel bersyukur tau, si dia di sisi comel

    Dia kata saya cantik TAPI saya..."
    Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"

    ReplyDelete
  4. cik momoy-thaz gv me a sprit supaya kuat sampai sekarang jujur comel ckp mmg xle lupakan barang2 yang ilang walau dah ada peganti mmg xsama dgn yg lame..sume nya lain..huhuhu

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews