25 February 2011

# info semasa

Lelaki Tak Faham Bahasa Perempuan


Lelaki tak faham bahasa perempuan. Memang benar sebab lelaki guna software lain untuk mentafsirkan ungkapan dan wanita pula menggunakan software lain menghantar bahasa.

Contoh: wanita menggunakan Words menghantar mesej kepada lelaki dan lelaki pula menggunakan power point menerima mesej itu. Lelaki akan copy dan paste words dalam slides power point nya. Oleh kalau dia silap paste.. pastinya makna dan tujuannya lari dari asal.

Kedua, otak lelaki ni berkotak2, kalau dia cakap satu perkara, dia menggunakan satu kotak yang di dalam kotak itu hanya ada isu atau tajuk itu sahaja. Berlainan dengan otak perempuan yang macam laksa, berjela2 dan berkait2 antara satu dengan lain.

Oleh itu, kalau nak cakap dengan lelaki, mesti beritahu awal2 tajuk apa nak cakap supaya dia boleh siapkan kotak apa dia nak pakai. Mengapa dia respon kepada "nak habiskan duit aku" sebab mungkin semasa anda nak aiskrim tu, otak dia sedang menggunakan kotak duit, jadi dia teruslah respon pasal duit dia. Oleh itu relek je, terangkan saja pada dia, yang anda hanya nak makan aiskrim. Supaya dia sedar dan terus tukar kotak otaknya.

Untuk makluman anda, kebanyakan lelaki pulang ke rumah, semua otaknya dia OFF kan melainkan otak kotak MAKAN - MAIN - TIDUR. Oleh itu jika nak minta dia tolong bantu keje rumah atau nak sembang2 je maka anda hendaklah "alert" dia dulu dgn menyatakan kehendak pertolongan itu dan relek / sabar dan biarkan dia yang menentukan masa bila dia tolong. sama ada selepas MAKAN atau selepas MAIN atau sebelum TIDUR.. puji jika dia dah buat keje tu dan terus kasi hadiah pada malam itu juga.

Selamat Mencuba

6 comments:

  1. betol2..saya sokong..salam saya follower baru,free2 follow kiter yer?

    ReplyDelete
  2. haha...lawak je comel ni
    yang last tu mmg betul
    balik rumah memang diaorang pikir makan tido jer...
    Korang pernah main game ni?"
    Coupon makan-makan untuk korang"
    Comelnya HEMPEDU ULAR"

    ReplyDelete
  3. hehe kalau macam tu kena la beli leptop sama..sofware pun sama..hehe

    yang bak puji dan bagi hadiah tu aku setuju :)

    ReplyDelete
  4. princess-itulah pasal lelaki kan huhuhu..kadang2 myampah,,tapi sayang woohooo

    ReplyDelete
  5. si para para-wah nama ko cam para para sakura plak ekekekek..
    puji dan bagi adiah lah syiok dapat barang org bagi lerw

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews