10 February 2011

# info semasa

cerita kawan baik comel



gambar sekadar hiasan


Hidup berpasangan bukan mudah untuk mencapai keserasian ada yang terpaksa korbankan kawan minat n juga impian semata-untuk mencapai ape yang di idamkan bagi setiap pasangan.Kekal bersama itu semestinye sape2 pun atas muka bumi nih inginkan perkara yang sama.
Boleh ke setiap hubungan mencapai kepuasan maksimum dimana segala impian dan juga rancangan masa depan berjalan dgn lancar.akan sampai ke jinjang pelamin??belum tentu..kenapa??pasangan itu sendiri jer yang akan tau.
Aku ada sorang kawan..kehidupan die begitu riang bahagia mempunyai org tua yang menyayanginyer di samping si kekasih yang sangat prihatin.tapi kebelakangan nih die nmpak murang jerw..bila aku tyer die diam jerw sambil senyum sinis..bila aku tyer sihat x??die pun senyum jerw..sampai la satu hari aku nampak die diam kaku did pan pc nyer sambil menangis..aku cuba bertanyer lagi tetap jugak die memaksa bibirnyer tersenyum walau hakikatnyer hatinyer sangat terluka.aku dapat rasai..so aku biarkan ajerw die.sampai la satu masa tika aku sedang syiok melayan ym kwn2 sambil2 updated kpi aku..die dtg menyapa..sambil berkata “kenapa hidup nih kejam sangat??”
Aku terkejut ngn soklan die..aku tyer knpa??trus die menangis…nasik baik arini kat opis xder org sebab kebanyakan dak2 opis juin kusus kat luo.
Dan akhirnyer die menceritakan satu persatu kisah die bila aku dengar aku pun tersentuh naik geram pun ada..knp??
Kawan aku nih crita yang mamat di ercinta skang adalah jenis panas baran..Temper org kate darah muda..tapi yang aku xsanggup tuh bila mamat tuh bila time marah jerw suka maki hamun kawan aku nih ngn pangilan kesat hina tahla aku pun plik knpa die masih sayang kat mamat tuh..bila aku tyer , die ckp mamat nil ah yang byk mengajar die tentang erti kehidupan tentang makna hidup berdikari dan juga sentiasa ada perasaan sayang dan cinta walaupun dlm tido..wow!!mamat nih mmg ayat power nih..sebelum nih aku xpenah tgk kawan aku nih muram ,mungkin time tuh die ceria kot…katenyer mamat nih jugak sangatlah baik n sayangkan die Cuma bila masa die marah jerw akan terkuo la segala kata2 kesat spt..s*** la.P***mak la..setan la..b**G** la..**** dah bias kena katenyer..sakit hati aku bila dengar die cerita..mungkin sebelum nih die xnak cerita tapi mungkin xtahan jugak ngn pangilan yg bukan2 tuh die terpakse luahkan mungkin itu dapat membantu die legakan hati die yang luka..tahla aku ngat da menanah kot..huhuhu aku tyer lagi die nak maintain ngn mamat cmnih sampai bila ..blah jelah kalau layan baik tapi mulut cm longkang xboleh gak xlengkap..bimbang nt dah jadi kebiasaan die kelak..kawan aku senyap..lame la jugak…sampai die ckp “AKU SAYANGKAN DIA” xkan ada lagi cinta aku selain die!!wah!!makin kompius lak aku dgar penegasan dari minah nih..kejap benci kejap sayang, mane satu nih??? Kawan aku ckp …:-
“Die la lelaki paling mereng dan sewel penah aku jatuh cinta sepenuh hati..walau mulutnyer jahat tapi hatinyer sangat baik..xpenah biarkan aku dlm kesusahan..xpenah susahkan aku malah manjakan aku..lelaki pertama yang mampu buatkan aku sentiasa bahagia n sangat cinta walaupun dalam tido…(huis!!mmg layan lak debgar citer minah nih)Cuma ada ketika slah ckp xsefahaman kami akan bergaduh n mulut die ..huhu..%$^&*((*&^%$#@@##???!!! “(Mak datok aku xtahan dengar la..) cianyer die..huhu..tapi die sayang mamat tuh dan kawan aku kate lagi mamat tuh mmg nakkan die sayangkan die n nak nikah ngn die..heheheh ..(sonok lak dengar part nih)..sabar jela..tapi ape kesudahanyer….bagi aku sebenarnyer pasangan bercinta perlulah saling tolak ansur n saling kerjasama paling penting persefahaman..dan aku??hah korang tanyer aku???..ko tgk sendiri korang tafsirla sendiri…aku hamba Allah hanya mampu berdoa agar sume berjalan lancer paling penting kawan aku mendapat ape yang die inginkan..mane ada pompuan atas muka bumi nih xnak bahagia bersama pasangan masing2 ..betol x..heheeh bak kate nabil”LU PK LA SENDRI”..ahahahah do I concern u!!!

8 comments:

  1. panjang nye! haha! better besar kn sket tulisan 2..kne scroll bg besar baru senang bace..xpe2..pape pon..nice post! =)

    ReplyDelete
  2. heheh kereta sambung apa yg panjang stori ko??ok2 jap2

    ReplyDelete
  3. eeii..geram je bace.tapi btul la comel, aritu kawan ML citer,die ade kawan..bf kawan die pon mcm tu jugak.Bile marah je, sume ayat2 yg buruk kuar.Pastu after beberapa hari,pujuk balik. Terusla si awek ni cair and terima jek. Bile kapel ni,yg pnting kene saling hormat menghormati kan. Tapi nak wat camne, background manusia ni berbeza2.

    ReplyDelete
  4. ML-owh ML da pngalaman dr kawan jugak ek..itulah manusia kan..xsedar yg mereka bakal jadi pmimpin pada kanak2 kelak erm...kesian sungguh kehidupan mereka kan

    ReplyDelete
  5. Tu la..Bile kawan Ml citer..ML geleng2 kepale jek la.Paling xfaham, yang si awek tu mampu bertahan.Kalau ML dah lame kejar mamat tu dengan parang.kekeke..

    l tag comel ni.Jom join header give away by Sandra Azwan. Die fashion designer tau. Baju2 rekaan die sume cantik2.Mesti comel suke.

    http://miszlullaby.blogspot.com/2011/02/life-with-sandra-azwan.html

    ReplyDelete
  6. huhu tau xpe ML ,tapikan berulang kali di nasihat awek tu tetap gak bertegas nak jugak kat pakwe die..sungguh di kata cinta tu buta kan.xpe harap2 pakwe die berubah fikiran dan berubah menjadi lebih baik..

    owh yeker thaz ML sbb sudi tag ok jom2 comel pun minat nak join..

    ReplyDelete
  7. cik momoy itulah pasal...cinta itu buta sakit itu penawar..hadap jela ek

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews