10 November 2011

Toturial makeup request from cik momoy


Dah lame nak buat tutorial nih tapi banyak hal yang mengahalang aku dari menyiapkan tugasan aku nih hah..mane taknya macam2 aku nak kena settle kan..adeii sampai kusut la pale nih nak buat xtau bila..dan buat pengetahuan korang banyak betul entri yang aku nak kena update tapi tulah dah tunggang lanagang xtau mane dulu,dan di sebabkan itu juga aku pun buat la dulu apa yang telah di minta..senang xyah susah2 pikir kan..so cik momoy entri ni khas untuk awak ok.


Ni gambar sebelum ok...ish2 huduhnyer...ekekeek

dan step2 tuk bentukkan mata bibir pipi dan sume akan di teruskan di bawah nt.

Perkara pertama sebelum memulakan contengan kat muka,korang kena dulu letak moisturizer, foundation bukan apa step pertama nih memang asas lah tuk ilangkan segaa cela dan perut kat muka.ok


Selepas itu korang letak lak bedak tabur,kegunaan ia adalah untuk menampakkan kulit korang gebu,dan  dimana ia dapat membantu meratakan kulit wajah,yela faundation yang korang sapu tadi akan menampakkan kulit korang berminyak,so ngan bedak tabur nih bagus..pilihan ku tentunya Loreal True Match Mineral Powder.




Ok korang nampak x apa yang comel pengang tuh..ok itu adalah eyeshadow tuk tang mata semestinya..
brand yang aku gunakan adalah Maybeline EYESTUDIO
Cara aturan adalah 
-Mula mula korang sapukan no1 kat sudut keliling kening kira putih nih base la tuk 1st step shadow
-sapukan no2 pada kelopak mata, pada lingkaran mata atas dan blend kan skali ngn no 1 tadi.
-tambahkan no3 pada lingkaran dalam kelopak mata,menggunakankan span ok.
-Akhir sekali baru gunakan no4 tu kat sudut hujung mata gunakan span untuk sapuan merata ok.




Ok apa gunanya pensel shimmer tu,ia untuk menampakkan mata korang blink2 dan paling penting menonjolkan warna kilauan pada bahagian mata,camne nak apply dah aku tunjukkan dimana bahagian atas mata korang calitkan warna biru,dan sudut hujung bibir mata korang oleskan shimmer pink,korang kena cuba hasilnya memuaskan.Untuk shimmer stick nih semestinya pilihan ku dari Produk Elianto.

Kemudian korang calitkan eyeliner  dramaqueen nih  kat bibir mata korang kat bibir atas dan sedikit hujung bibir bawah camne rupa die nanti akan di tunjukkan caranya..


nampak x camne calitan yang dah aku buat pada mata..cam mata arab kan?/ekekekok x??


hah untuk blusher aku guna Estee lauder Signature Shimmer Powder Kod 01 GOLD PEARL


Lips pilihan adalah Elianto sunscreen Lip gloss SPF15 kod 03 dan lip gloss dari estee lauder gold shimmer.

Last skali adalah mata kalau yang rajin dan pandai boleh lah kenakan bulu mata palsu kalau xpandai korang guna je mascara double X dari Loreal xpun dari Brand estee lauder bagus hasilnyer sangat2 lah tebal panjang dan tebal,kemasan juga sangat cantik.


Cam aku pakai bulu mata palsu..hheeheh camne ok x??


 taaddaaaaa....hasilnya..slamat mencuba...













11 comments:

miszlullaby said...

comel comel =D

nabila saat said...

comot pkai mascara double x eh?ptut la pnjg bulu mta..nk try la

.::: Princess MOMOY :::. said...

wah sukanya...london look ^^
result cantik
momoy suka skin u la dear =)
nak tanya comel pakai fake eyelashes brand apa yer?

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ML-heheh ML punya makeup lagi somel wooo

**Bila Comel Jadi Comot** said...

nabila-yeah kena pakai double baru nampak tebal..guna MAYBELINE cat eye yang baru tuh mmg lah ketebalannya terserlah

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Cik momoy-heheheh tenkiu2 xdalah seberapa biasa2 jer.alhamdllah kulit comel mmg xbermasalah

owh pakai eyelash dari mac je.sebab boleh pakai banyak kali.

.::: Princess MOMOY :::. said...

thx comel
sebab momoy keje ganu so kalau balik KL memang beli byk fake lashes
simpan wat stock
tentang tutorial ni yg paling momoy suka part eyeliner yang macam arab tu
cantik dan kemas!
terbaek laa comey

.::: Princess MOMOY :::. said...

thx comel
sebab momoy keje ganu so kalau balik KL memang beli byk fake lashes
simpan wat stock
tentang tutorial ni yg paling momoy suka part eyeliner yang macam arab tu
cantik dan kemas!
terbaek laa comey

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heheh momoy nih ada2 jer,comel pun mula2 mmg xtau nak apply lame2 buat baru jadi ekekek...

uiks jauhnyer momoy keje

.::: Princess MOMOY :::. said...

tu la. rezeki kat sini. hehe....
lama2 jatuh cinta sebab bayanyak pantai cantik2
paling suka buat mata lentik nampak sexy sket
tapi momoy kena banyak belajar guna eyeshadow la...huhu....

Student Perlu Tahu | RESUME
Peristiwa itu masih menhantui diriku...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

xpelah momoy lame2 nanti kalau rajin train dan apply kat mata slalu lame2 pandai lah insyallah comel doakan ok..

Cuba Klik tengok apa jadi!